12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ, home cinema date, ποπκορν και καλές ταινίες στο ζάπινγκ!

«The Duke» (2020) σκηνοθεσία Ρότζερ Μισέλ

Κωμωδία – Tο 1961, ο 60χρονος Κέμπτον Μπάτον έκλεψε το πορτρέτο του Δούκα του Ουέλινγκτον του Φρανσίσκο Γκόγια από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Έστειλε σημειώματα λύτρων, λέγοντας ότι θα επέστρεφε τον πίνακα υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα επένδυε περισσότερο στη φροντίδα των ηλικιωμένων.
Αυτό που συνέβη στη συνέχεια έγινε θρύλος. Μια ενθαρρυντική αληθινή ιστορία για έναν καλό άνθρωπο που βάλθηκε να αλλάξει τον κόσμο και κατάφερε να σώσει τον γάμο του.

Παίζουν: Τζιμ Μπρόντμπεντ, Έλεν Μίρεν, Φίον Γουάιτχεντ, Μάθιου Γκουντ, Σάρλοτ Σπένσερ, Άνα Μάξουελ Μάρτιν

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 01/08, στις 21:00

«Γράμματα στην Ιουλιέτα» (2010) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κομεντί Περιπέτεια Ρομαντική – Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα ταξιδεύει στη Βερόνα, πόλη όπου αναπτύχθηκε το ειδύλλιο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, γίνεται μέλος μιας ομάδας εθελοντών, που σκοπός της είναι να απαντά σε γράμματα – προς την Ιουλιέτα – όσων αναζητούν συμβουλές σχετικά με τον έρωτα.

Αφού απαντά σε ένα γράμμα που χρονολογείται από το 1951, εμπνέει τη γυναίκα που το έγραψε να ταξιδέψει ως την Ιταλία για να βρει τη χαμένη για χρόνια αγάπη της.

Αυτό θα είναι η αρχή μιας αλυσίδας γεγονότων, που θα φέρει τον έρωτα στις ζωές των δύο αυτών γυναικών, όπως δεν τον είχαν ποτέ φανταστεί.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Κρις Ίγκαν, Βανέσα Ρεντγκρέιβ

*Skai, Παρασκευή 01/08, στις 21:00

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Ant1, Παρασκευή 01/08, στις 21:00

«Το Χάρισμα» (2000) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμ

Ψυχολογικό θρίλερ – Η Άνι Γουίλσον, μια ήσυχη γυναίκα που ζει με τα τρία παιδιά της και διαθέτει το… χάρισμα, μια ικανότητα να βλέπει τον πραγματικό χαρακτήρα και το μέλλον των ανθρώπων, καλείται να βοηθήσει στις έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό μιας νεαρής γυναίκας, της Τζέσικα Κινγκ, που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Καθώς οι υποψίες στρέφονται σε αρκετούς κατοίκους της πόλης, το όραμα που έχει κάποια στιγμή η Άνι για την πραγματική ταυτότητα του δράστη, θα ευχόταν να μην είχε την ικανότητα να το δει ποτέ…

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Κιάνου Ριβς, Κέιτι Χολμς, Γκρεγκ Κινίαρ, Χίλαρι Σουάνκ

*Open, Παρασκευή 01/08, στις 22:00

«Θανάσιμη Καταδίωξη» (2002) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Η ζωή του πυροσβέστη Γκόρντον Μπρούερ παίρνει δραματική τροπή όταν η σύζυγος και το παιδί του σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Κλαούντιο Περίνι, τον επονομαζόμενο «Λύκο», γνωστό τρομοκράτη με «έδρα» του την Κολομβία. Καθώς όμως ο καιρός περνά και οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να τον συλλάβουν, ο Μπρούερ αποφασίζει να αγνοήσει τις συμβουλές του Πίτερ Μπραντ, πράκτορα της CIA, και να ταξιδέψει μέχρι τις ζούγκλες της Κολομβίας για να βρει τον Περίνι και να πάρει την εκδίκησή του…

Παίζουν:  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ηλίας Κοτέας, Φρανσέσκα Νέρι, Κλιφ Κέρτις, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζον Τορτούρο, Νατάλια Τράβεν.

*Star, Παρασκευή 01/08, στις 22:15

«Ο Καλύτερος» (1984) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον 

Δράμα – Υποψήφια για τέσσερα βραβεία Όσκαρ και θεωρούμενη ως η καλύτερη ταινία μπέιζμπολ που γυρίστηκε ποτέ, η ταινία “The Natural” έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόι Χομπς, έναν ταλαντούχο νεαρό με στόχο να γίνει σούπερ σταρ του μπέιζμπολ. Η μυθοποίηση αρχίζει όταν κατασκευάζει το ρόπαλό του, το Wonderboy, από μια πεσμένη βελανιδιά και συνεχίζεται καθώς η εξαιρετική του ικανότητα προσελκύει τους σκάουτερ της μεγάλης λίγκας.

Αλλά μια συνάντηση με μια μυστηριώδη γυναίκα εκτροχιάζει την άνοδό του, μέχρι που επανεμφανίζεται ως 36χρονος ρούκι για τους αουτσάιντερ New York Knights, και τα τεράστια home runs του πυροδοτούν την απίθανη προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όμως, πρέπει ακόμα να διαπραγματευτεί μια πορεία μέσα από έναν σκοτεινό ιδιοκτήτη, έναν απατεώνα τζογαδόρο, έναν επικίνδυνο πειρασμό και έναν καιροσκόπο αθλητικογράφο για να φτάσει στη μοναδική στιγμή που, με τη βοήθεια μιας πρώην αγαπημένης του θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Γκλεν Κλόουζ, Κιμ Μπέισινγκερ, Ρόμπερτ Πρόσκι, Ουίλφορντ Μπρίμλι, Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Ντάρεν ΜακΓκάβιν

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 01/08, στις 23:00

«Ο Σεφ που Έπαιζε με τη Φωτιά» (2015) σκηνοθεσία Τζον Γουέλς

Δραματική Κομεντί – Συνήθως στις πιο επιτυχημένες κουζίνες του πλανήτη επικρατεί… πολεμικό κλίμα, αλλά αυτό για τον ταλαντούχο σεφ Άνταμ Τζόουνς (Μπράντλεϊ Κούπερ) δεν είναι πρόβλημα – είναι, αντίθετα, αυτό που τον κάνει να νιώθει ότι βρίσκεται εκεί ακριβώς, που ανήκει.

Ο Άνταμ τα είχε όλα. Νέος ωραίος, ταλαντούχος, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin και ένα λαμπρό μέλλον.

Ο Άνταμ τα έχασε όλα όμως εξαιτίας του κακού και αλαζονικού χαρακτήρα του και των πολλών καταχρήσεων.

Όταν καταφέρνει να ξεφύγει από τους δαίμονες του παρελθόντος, αφοσιώνεται στον μοναδικό του στόχο, να φτιάξει το δικό του εστιατόριο, να δημιουργήσει νέες εκρηκτικές γεύσεις και να αποκτήσει τρίτο αστέρι Michelin, που τόσο θέλει.

Για να τα καταφέρει όμως χρειάζεται να βρει τους κατάλληλους, καλύτερους συνεργάτες…

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Έμα Τόμσον, Ούμα Θέρμαν, Μάθιου Ρις

*Skai, Παρασκευή 01/08, στις 23:00

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον, Λίζα Άνταμ, Στηβ Μπίσλεϊ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπικι, Ισλα Φίσερ

*Open, Παρασκευή 01/08, στις 23:30

«Τα Σαΐνια» (1982) σκηνοθεσία Χρήστος Κυριακόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η υπόθεση ακολουθεί τον Πέλοπα, έναν νεαρό άντρα και τους φίλους του, στην Αθήνα της δεκαετίας του ΄80

Ο, από χρόνια νεκρός, αδερφός του Πέλοπα, εμφανίζεται στον ύπνο του και του περιγράφει την αλχημική φόρμουλα για να μετατρέπει τα ούρα σε υγρή βενζίνη. Ενώ του απαριθμεί ένα ένα τα συστατικά, το όνειρό του Πέλοπα διακόπτεται τη στιγμή που θα του αποκάλυπτε το τελευταίο και σημαντικότερο συστατικό, το οποίο χρειάζεται για να γίνει η μετατροπή.

Ο Πέλοπας στην προσπάθειά του να ανακτήσει την συνταγή ολόκληρη θα ζητήσει βοήθεια από του φίλους του, την ανιψιά του και το αγόρι της και τους φίλους του αγοριού της.

Άραγε τι είναι το πολυπόθητο συστατικό;

Μια τζούρα αλεύρι;

Μια γουλιά από το αγαπημένο του ποτό;

Ή κάτι πολύ πιο “εξωτικό” και απαγορευμένο;

Οι φίλοι του Πέλοπα έχουν ως κύριο καθήκον, να εμποδίζουν τα φαντάσματα του σπιτιού, που στοιχειώνουν τις προσπάθειές του για να βρεθεί το χαμένο συστατικό.

Εκείνο που δεν ξέρει ο Πέλοπας και οι φίλοι του όμως είναι ότι τα “φαντάσματα είναι δύο πολύ ζωντανοί τύποι, οι οποίοι θέλουν να τον διώξουν από το σπίτι και να βρουν το θησαυρό που είναι κρυμμένος εκεί.

Παίζουν: Νίκος Τσούκας, Στάθης Ψάλτης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Καίτη Φίνου, Γιάννης Μαλούχος, Μαρί Καραβία, Μάρκος Λεζές, Κώστας Παπαχρήστος

*Alpha, Παρασκευή 01/08, στις 23:50

«After 3: Μετά την Πτώση» (2021) σκηνοθεσία Καστίλ Λάντον

Δραματική – Το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών βρίσκει την Τέσα να ξεκινά ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή της.

Όμως, καθώς ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Σιάτλ για να ξεκινήσει τη δουλειά των ονείρων της, η απρόβλεπτη και γεμάτη ζήλεια συμπεριφορά του Χάρντιν φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα την ήδη έντονη σχέση τους.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη όταν ο πατέρας της Τέσα εμφανίζεται και σοκαριστικές αποκαλύψεις για την οικογένεια του Χάρντιν έρχονται στο φως.

Τελικά η Τέσα και ο Χάρντιν πρέπει να αποφασίσουν αν αξίζει να αγωνιστούν για την αγάπη τους ή θα πρέπει να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του…

Παίζουν: Μιρα Σορβινο, Αριελ Κεμπελ, Στιβεν Μογιερ, Τζοσεφιν Λανγκφορντ, Χιρο Φαϊνς Τιφιν

*Star, Παρασκευή 01/08, στις 00:30

«Οι Απέναντι» (1981) σκηνοθεσία Γιώργος Πανουσόπουλος

Δραματική – Φοιτητής αναπτύσσει ερωτική εμμονή με μια άγνωστη που μένει στην απέναντι πολυκατοικία την οποία παρακολουθεί κάθε μέρα με τηλεσκόπιο.

Το αθηναϊκό καλοκαίρι, η νεανική κουλτούρα του ‘80, μια πόλη χτισμένη πάνω σε ανώνυμα πάθη, ο έρωτας ως πορεία αυτογνωσίας, σε μια ταινία ορόσημο και φετίχ του ελληνικού σινεμά.

Παίζουν: Άρης Ρέτσος, Μπέτυ Ληβανού, Δώρα Βολανακη, Δημήτρης Πουλικάκος, Θέμης Μάνεσης, Σοφία Αλιμπέρτη

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 01/08, στις 00:30

«Η συμμορία των μάγων» (2013) σε σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ

Δράσης Μυστηρίου – Oι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» είναι μια μυστηριώδης ομάδα ταχυδακτυλουργών που ενώ παρουσιάζουν τα ριψοκίνδυνα κόλπα τους στο κοινό, ταυτόχρονα πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες και μετά μοιράζουν τη λεία στους θεατές. Ο Ντίλαν Ρόουντς, πράκτορας του FBI, και η Άλμα Ντρέι, ντετέκτιβ της Ιντερπόλ, προσπαθούν εδώ και καιρό να τους πιάσουν, αλλά χωρίς επιτυχία. Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια του πρώην ταχυδακτυλουργού Ταντέους Μπράντλεϊ.

Παίζουν: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο, Γούντι Χάρελσον, Μελανί Λοράν, Άιλα Φίσερ, Ντέιβ Φράνκο, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν

*Skai, Παρασκευή 01/08, στις 01:00