Στη ζωή, ότι δίνεις παίρνεις. Τα πάντα επιστρέφουν πίσω

Ρητά ευτυχίας για να φωτίσουν τη μέρα σου και να προχωρήσουν τον τρόπο σκέψης σου προς μια θετική κατεύθυνση.

1. Χαμογέλα στην κάθε ευκαιρία. Όχι επειδή η ζωή ήταν εύκολη, τέλεια ή ακριβώς όπως την περίμενες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι χαρούμενος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.

2. Ποτέ μην αφήσεις μια άσχημη μέρα να σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις μια άσχημη ζωή.

3. Πες στην επιτροπή αρνητικότητας που συνεδριάζει μέσα στο κεφάλι σου να κάτσει κάτω και να βγάλει το σκασμό.

4. Μια κακή στάση είναι σαν ένα σκασμένο λάστιχο, δεν μπορείς να πας μακριά μέχρι να το αλλάξεις.

5. Σε ένα κόσμο που μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θέλεις, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

6. Όσο πιο πολύ αγαπάς τις αποφάσεις σου, τόσο λιγότερο χρειάζεσαι τους άλλους να τις αγαπήσουν.

7. Είναι σημαντικό να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο. Και είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με τον εαυτό σου.

8. Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Η ζωή έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι την ευτυχία σου με άλλους.

9. Αν συμβιβάζεσαι με το οτιδήποτε, ποτέ δεν θα μάθεις τι αξίζεις πραγματικά.

10. Μερικές φορές η ζωή σου δίνει δύο επιλογές: να χάσεις τον εαυτό σου ή να χάσεις κάποιον άλλο. Άσχετα με την κατάσταση, μην χάσεις τον εαυτό σου.

11. Αν η ευτυχία σου εξαρτάται από κάτι που κάνει κάποιος άλλος, έχεις ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα.

12. Ότι και να σου έκανε κάποιος στο παρελθόν δεν έχει καμία δύναμη επί του παρόντος. Μόνο εσύ του δίνεις δύναμη.

13. Μην ανησυχείς πάρα πολύ για ανθρώπους που δεν ανησυχούν για εσένα.

14. Γνώριζε την αξία σου! Όταν δίνεις τον εαυτό σου σε κάποιον που δε σε σέβεται, δίνεις κομμάτια από την ψυχή σου που ποτέ δεν θα πάρεις πίσω.

15. Μερικές φορές πρέπει να αφήσεις συναισθηματικά τα πράγματα που κάποτε σήμαιναν πολλά για εσένα, έτσι ώστε να προχωρήσεις πέρα από το παρελθόν και τον πόνο που αυτό σου φέρνει και να ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου.

16. Αν θέλεις να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα, σταμάτα να το σκέφτεσαι ξανά και ξανά και να μιλάς για αυτό. Το μυαλό επηρεάζει το στόμα σου και το στόμα επηρεάζει το μυαλό σου. Είναι σχεδόν αδύνατο να πέρα από κάτι με το οποίο έχεις εμμονή.

17. Αν είναι επιζήμιο συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να το αφήσεις να φύγει και να αφήσεις να ανθίσει ο αυτοσεβασμός.

18. Το να λες αντίο είναι ένας από τους πιο επώδυνους τρόπους για να λύσεις ένα πρόβλημα. Αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο.

19. Το να προχωράς δεν σημαίνει ότι ξεχνάς, σημαίνει ότι επιλέγεις την ευτυχία αντί της θλίψης.

20. Σταμάτα να ψάχνεις αυτό που έχασες, έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις αυτό που έχεις.

21. Κάποιος άλλος είναι ευτυχισμένος με πολύ λιγότερα από αυτά που έχεις.

22. Μίλα για να χαρίσματα σου περισσότερο από ότι μιλάς για τα προβλήματα σου.

23. Μερικές φορές οι άνθρωποι αφήνουν κάτι καλό για κάτι καλύτερο, μόνο για να ανακαλύψουν αργότερα ότι το καλό ήταν στην πραγματικότητα αρκετά καλό και το καλύτερο ποτέ δεν ήρθε.

24. , Στη ζωή, ότι δίνεις παίρνεις. Τα πάντα επιστρέφουν πίσω.

25. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να αλλάξεις το παρελθόν ή να αλλάξεις το μέλλον, αλλά μπορείς να αλλάξεις τη διάθεση της ημέρας αγγίζοντας την καρδιά κάποιου με το χαμόγελο σου.

26. Η ευτυχία που αισθάνεσαι έχει άμεση σχέση με την αγάπη που δίνεις.

27. Αυτοί που φέρνουν «ηλιοφάνεια» στις ζωές των άλλων δεν μπορούν να την κρατήσουν για τον εαυτό τους.

28. Είναι ωραίο να έχεις χρήματα και τα πράγματα που αυτά μπορούν να αγοράσουν, αλλά είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθεί ότι δεν έχεις χάσει την επαφή με τα πράγματα που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν.

29. Δεν χρειάζεσαι πολλά χρήματα για να ζήσεις μια πλούσια ζωή. Οι καλοί φίλοι και μια αγαπημένη οικογένεια αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό.

30. Ποτέ δεν θα πιστέψεις πλήρως στον εαυτό σου αν συνεχίσεις τον συγκρίνεις με όλους τους άλλους. Αντ’ αυτού, σύγκρινε τον εαυτό σου με το άτομο που ήσουν χθες.[/quote]

31. Δεν θα τιμωρείσαι πάντα ΓΙΑ τον θυμό σου, αλλά θα τιμωρείσαι πάντα ΑΠΟ τον θυμό σου.

32. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να φύγει αμέσως μακριά από οτιδήποτε του δίνει κακή ενέργεια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει εξήγηση ή να έχει νόημα αυτό. Απλά εμπιστεύσου αυτό που αισθάνεσαι.

33. Μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι να πραγματικά να μην νοιάζεσαι για το τι πιστεύει ο καθένας για εσένα.

34. Όσο ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, τους ανήκεις. Μόνο όταν δεν θα χρειάζεσαι την έγκριση τους μπορείς να ανήκεις στον εαυτό σου.

35. Μην αφήσεις κανένα να πατήσει στο μυαλό σου με τα βρώμικα του πόδια.

36. Πονάει περισσότερο όταν προσποιείσαι ότι δεν πονάει.

37. Είσαι υπεύθυνος για το πώς αισθάνεσαι άσχετα με το τι σου κάνει κάποιος.

38. Θυμήσου, πάντα εσύ ελέγχεις τις σκέψεις σου για αυτό επέλεξε να αισθάνεσαι σίγουρος και επαρκής παρά θυμωμένος και ανασφαλής.

39. Το να είσαι ευγενικός στον εαυτό, τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου είναι το ίδιο σημαντικό με το να είσαι ευγενικός με τους άλλους.

40. Ο θάνατος δεν είναι η μεγαλύτερη απώλεια της ζωής. Η μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτό που πεθαίνει μέσα σου ενώ είσαι ακόμα ζωντανός.

41. Μόνο όταν αρχίσουμε να είμαστε ξύπνιοι συνειδητοποιούμε το πόσο κοιμισμένοι ήμασταν.

42. Είσαι πάντα ελεύθερος να κάνεις κάτι που σε κάνει να χαμογελάς.

43. Εσύ ορίζεις τη ζωή σου. Μην αφήνεις άλλους ανθρώπους να γράφουν την ιστορία της δικής σου ζωής.

44. Μην φοβάσαι να αλλάξεις. Πολλές φορές θα χάσεις κάτι καλό και στη συνέχεια θα κερδίσεις κάτι καλύτερο.

45. Η ανησυχία είναι μια τεράστια σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Δεν αλλάζει κάτι.  Το μόνο που κάνει είναι να σου κλέβει τη χαρά και να εμποδίζει την ικανότητα σου να κάνεις θετικές αλλαγές.

46. Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος, άφησε στην άκρη την ανάγκη σου να είσαι πάντα σωστός.

47. Δείχνεις τον καλύτερο σου εαυτό όταν φοράς το χαμόγελο σου. Δεν υπάρχει ομορφιά σαν αυτή που βγαίνει από μέσα σου.

48. Αν δε σου αρέσει κάτι, άλλαξε το. Αν δε μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτό.

49. Η ζωή ΔΕΝ χρειάζεται να είναι τέλεια για να είναι υπέροχη.

50. Στη ζωή, συνήθως παίρνεις αυτό που ζητάς και σπάνια έρχεται στη συσκευασία που νόμιζες ότι θα έπρεπε να είναι.

51. Οι μνησικακίες είναι χάσιμο της απόλυτης ευτυχίας.

52. Ο χρόνος που σπαταλάς στο μίσος είναι ο χρόνος που χάνεις από μια ειρηνική και ευτυχισμένη ζωή. Είναι μια συνήθεια που ελέγχει ότι βλέπεις, ότι λες, ότι κάνεις και στο τέλος αυτό που γίνεσαι.

53. Μερικές φορές χρειάζεται να είσαι μόνος για προβληματιστείς σχετικά με τη ζωή. Πάρε χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Το αξίζεις.

54. Τα καλά πράγματα που «χτίζουμε» καταλήγουν να «χτίζουν» εμάς.

55. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις.

56. Η διαφορά μεταξύ αυτού που είσαι και αυτού που θέλεις να γίνεις, είναι αυτό που κάνεις.

57. Αν θέλεις η ζωή σου να αλλάξει, οι επιλογές και οι πράξεις σου πρέπει να αλλάξουν. Κάθε μέρα σου δίνει μια ευκαιρία να ξεκινήσεις πάλι.

58. Με το να ακολουθείς όλους τους κανόνες σε αφήνει με μια γεμάτη λίστα. Με το να ακολουθείς την καρδιά σου επιτυγχάνεται η ολοκλήρωση σου.

59. Μην παίρνεις μια απόφαση με βάση μόνο τη δημοτικότητα. Απλά επειδή το κάνουν άλλοι άνθρωποι δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

60. Τα καλά πράγματα δεν έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που κυνηγάνε τους στόχους και τα όνειρα στα οποία πιστεύουν.

61. Με το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι ένα πράγμα, αλλά το πραγματικά να πιστεύεις και να ζεις ως ο εαυτό σου είναι άλλο πράγμα. Με τόσο μεγάλη κοινωνική κλιμάκωση στην κοινωνία μας, μερικές φορές ξεχνάμε το ποιοι είμαστε. Μην χάσεις τον εαυτό σου εκεί έξω.

62. Από όλα τα πράγματα που μπορούν να κλαπούν από εσένα – τα υπάρχοντα, τη νιότη, την υγεία, τα λόγια, τα δικαιώματα σου – αυτό που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει είναι η ελευθερία σου να επιλέξεις το τι θα πιστέψεις και ποιος και τι θα αγαπήσεις η καρδιά σου.

63. Όταν βρεις τον εαυτό σου να κάθεται άπραγος στην απομόνωση και την απελπισία και δεν μπορείς να βρεις μια έξοδο από το σκοτάδι, θυμήσου ότι είναι παρόμοιο με το μέρος που οι κάμπιες βρίσκονται πριν μεταμορφωθούν.

64. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να θεραπευτείς συναισθηματικά. Το να προχωρήσεις μπροστά δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα – χρειάζεσαι πολλά μικρά βήματα για να μπορέσεις να ξεφύγεις από τον ραγισμένο εαυτό σου.

65. Όταν μπορέσεις να συγχωρέσεις, τον εαυτό σου και τους άλλους, και σταματήσεις να είσαι «φυλακισμένος», θα δημιουργήσεις την αγάπη για τη ζωή.

66. Αυτό που πιστεύεις έχει μεγαλύτερη δύναμη από αυτό που ονειρεύεσαι ή εύχεσαι ή ελπίζεις. Γίνεσαι αυτό που πιστεύεις.

67. Κράτα την καρδιά σου ανοιχτή στα όνειρα. Όσο υπάρχει ένα όνειρο, υπάρχει ελπίδα, και όσο υπάρχει ελπίδα, υπάρχει χαρά στη ζωή.

68. Όταν προσπαθείς να ελέγχεις τα πάντα που συμβαίνουν, δεν απολαμβάνεις τίποτα. Μερικές φορές απλά πρέπει να χαλαρώσεις, να πάρεις μια ανάσα, να το αφήσεις να φύγει και να ζήσεις τη στιγμή.

69. Ακόμα και αν δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, μπορείς να ελέγξεις τη στάση σου σε αυτό που συμβαίνει. Έτσι, θα μπορέσεις να ελέγξεις την αλλαγή αντί να σε ελέγξει αυτή.

70. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ τέλεια, άσχετα με το πόσο σκληρά προσπαθείς. Ακόμα και αν πέσεις με την καρδιά και την ψυχή σου μέσα, ποτέ δεν θα επιτύχεις αυτή την τελειότητα που αναζητάς. Πάντα θα υπάρχουν ραγισμένες καρδιές, πάντα θα υπάρχουν μέρες που τίποτα δεν πάει καλά. Αλλά θα πρέπει να αποδεχθείς και να μάθεις ότι ακόμα και τα πιο ατελή πράγματα πάντα θα γίνονται καλύτερα με αγάπη και γέλιο.

71. Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να περιμένεις την καταιγίδα να κοπάσει, έχει να κάνει με το να μάθεις να χορεύεις στη βροχή.

72. Η ικανοποίηση δεν είναι πάντα εκπλήρωση αυτού που θέλεις. Είναι η συνειδητοποίηση του πόσο ευλογημένος είσαι για αυτό που έχεις.

73. Μερικές φορές απλά πρέπει να κοιτάξεις πίσω στο παρελθόν και να χαμογελάσεις για το πόσο μακριά έχεις φτάσει.

74.  Απλά επειδή δεν κράτησε για πάντα, δεν σημαίνει ότι δεν άξιζε τον κόπο σου.

75. Δεν είναι ότι όλα θα είναι εύκολα ή ακριβώς όπως τα περίμενες, αλλά απλά πρέπει να επιλέξεις να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχεις, και χαρούμενος που έχεις μια ευκαιρία να ζήσεις αυτή τη ζωή, άσχετα με το πώς θα καταλήξει.

dailyarticle.gr