«Είναι ντροπή!» λέει για τον καπνιστή Πολάκη ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Την έντονη αντίδραση του Βιτένις Αντριουκαΐτις, του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα υγείας προκάλεσε η φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Αντριουκαΐτις ρωτήθηκε για τη φωτογραφία από την εφημερίδα Καθημερινή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τη Δευτέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» είπε σε έντονο ύφος ο ευρωπαίος επίτροπος σχολιάζοντας την εικόνα.

«Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει», πρόσθεσε.

«Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Αντριουκαΐτις.

Επίσης σχολίασε και το γεγονός ότι κανείς από όσους συνάντησε στο υπουργείο δεν φορούσε γραβάτα. «Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!» σχολίασε.

«Για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε όταν ο αναπλ. υπουργός Υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο στο χέρι εντός κλειστών χώρων», είπε στην ίδια εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Lifo