Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στα τμήματα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στο Κέντρο Νεότητος. Την ιερά ακολουθία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, πλαισιωμένος από τον π. Γεώργιο Χουζούρη και τον διάκονο π. Νικόδημο.
Μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στους μαθητές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής τις βεβαιώσεις και τα πτυχία τους.
Στο τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής υπεύθυνος διδάσκαλος είναι ο κ. Γεώργιος Αποστολίδης, ένας καταξιωμένος ψάλτης και γνώστης της πατροπαράδοτης μουσικής, ο οποίος εδώ και χρόνια υπηρετεί με συνέπεια τη διακονία του αναλογίου. Στόχος του τμήματος είναι η συστηματική διδασκαλία των θεωρητικών και πρακτικών στοιχείων της Εκκλησιαστικής Μουσικής, η εξοικείωση με την παρασημαντική γραφή και η προετοιμασία νέων ιεροψαλτών που θα ενισχύσουν το ψαλτικό έργο των ιερών ναών της Μητροπόλεως.


![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-218x150.jpg)





![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)










![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

