Μ. Αντωνίου: “Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη δημιουργία Προστατευόμενου Διαμερίσματος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό”

Μαρία Αντωνίου: «Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τη δημιουργία Προστατευόμενου Διαμερίσματος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές Ν. Καστοριάς

 Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, δημοσιεύθηκε η απόφαση για την έγκριση σκοπιμότητας αναφορικά με την ανάπτυξη ενός Προστατευόμενου Διαμερίσματος για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού, της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών στην Καστοριά. 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε η κ. Αντωνίου με τον κ. Γεωργιάδη στις 5 Μαΐου, όπου και του είχε θέσει υπ’ όψιν το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Σύμφωνα με την απόφαση, η ανάπτυξη και η λειτουργία του εν λόγω Προστατευόμενου Διαμερίσματος θα ανατεθεί στην «Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές Ν. Καστοριάς» και θα παρέχει ασφαλές και εποπτευόμενο περιβάλλον κατοικίας, με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας, της κοινωνικής ένταξης και της καθημερινής λειτουργικότητας των ωφελούμενων, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους και τα σύγχρονα πρότυπα υποστηριζόμενης διαβίωσης. Η στελέχωσή του θα ενισχυθεί με την πρόσληψη 5 επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Προστατευόμενου Διαμερίσματος ανέρχεται στο ποσό των 50.000€, το οποίο και θα καλυφθεί από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.  

Όπως σημείωσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, «ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας και καλό φίλο Άδωνι Γεωργιάδη για την πάντα ταχεία ανταπόκρισή του και τη διαρκή συμβολή του στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία και τις κοινωνικές δομές της Καστοριάς. 

»Παραμένουμε σταθερά αρωγοί στο πολύτιμο έργο που επιτελεί η “Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές Ν. Καστοριάς”, η οποία από το 2013 λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με αυτισμό και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, μια δομή που επιχορηγείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στις οικογένειες της περιοχής μας. 

»Συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα να διεκδικούμε περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας για την ακριτική μας Καστοριά. Γιατί για εμάς προτεραιότητα είναι μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες, αξιοπρέπεια και πραγματική φροντίδα για κάθε συμπολίτη μας».