Καστοριανοί στο Brevet “Ν. Ραιδεστός – Κασσάνδρα” 200 χλμ

Οι Καστοριανοί, Ιωάννης Ιωάννου, Δημήτρης Βασιλείου και Κοσμάς Κοσμάς συμμετείχαν  σήμερα στο Brevet “Ν. Ραιδεστός – Κασσάνδρα” 200 χλμ .

Η ιδέα για το brevet αυτό δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 κατά την διάρκεια μιας μαζικής προπόνησης με προορισμό τα Νέα Μουδανιά. Η τότε διαδρομή ήταν μέχρι τα Μουδανιά και επιστροφή, τα οποία με την προσθήκη άλλων 70 χιλιομέτρων μέσα στην Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, κατέληξαν να μετατραπούν σε αυτό το ούτε εύκολο ούτε δύσκολο και σίγουρα πολύ συμπαθητικό μπρεβετάκι!
Το brevet, λοιπόν, ξεκινάει από το καφέ Ανέμι μέσα στα πεύκα της Νέας Ραιδεστού και περνάει διαδοχικά από Σουρωτή, Αγ. Αντώνιο, Πετράλωνα, Νέα Τρίγλια και Νέα Μουδανιά. Μετά την Ποτίδαια, κάνει μια μικρή γύρα στην Κασσάνδρα πρώτα από την ανατολική πλευρά του Τορωναίου Κόλπου μέχρι το Πολύχρονο, και ύστερα από την δυτική πλευρά του μέσω Σκάλας Φούρκας, Σίβηρης και Δάσος Σάνη. Τα συνολικά υψομετρικά είναι μέτρια σε σχέση με την απόσταση, ενώ η καθεαυτού μοναδική «ανάβαση» της διαδρομής βρίσκεται στην αρχή μετά τη Σουρωτή και μέχρι το Μονοπήγαδο. Επίσης, στην Κασσάνδρα η διαδρομή περιέχει μερικά δυσκολότερα κομμάτια που είναι όμως μικρής διάρκειας. Επιστρέφει στη Νέα Ραιδεστό παραλιακά από Νέα Πλάγια, Σωζόπολη, Νέα Καλλικράτεια, Επανομή και Τρίλοφο.

 

Η εκδήλωση αυτή έχει και μιαν άλλη ιδιαιτερότητα. Πέρα από την αθλητική εκδήλωση, υπήρξε η αφορμή να προγραμματιστούν, μέσα στην εβδομάδα που προηγείται της διεξαγωγής του, παρουσιάσεις του προγράμματος «Ποδηλατώ με Ασφάλεια και Χαμόγελο» του τμήματος ποδηλατικής παιδείας του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΘ), την Τρίτη και την Παρασκευή, στα δύο Δημοτικά Σχολεία της Νέας Ραιδεστού. Η συνεργασία των δύο Συλλόγων, του Ble Cycling Club και του ΠΑΣΘ στην άτυπη ποδηλατική εβδομάδα της Νέας Ραιδεστού θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την αποχώρηση των αθλητών του brevet, με τον «Γύρο της Νέας Ραιδεστού», μια ποδηλατοδρομία 2,5 χλμ στις περιμετρικές οδούς του χωριού, που διοργανώνεται σε συνέχεια των παρουσιάσεων για τα παιδιά πρωτίστως, αλλά ανοιχτή σε όλους.