Μια διαδρομή στη λίμνη της Καστοριάς θα έπρεπε να αποτελεί μια όμορφη εμπειρία γνωριμίας με την ιστορία και τις ομορφιές της πόλης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις πολιτών, η ηχογραφημένη ξενάγηση του δημοτικού καραβιού φαίνεται πως χρειάζεται σοβαρή επιμέλεια, καθώς ιστορικές ανακρίβειες, λανθασμένες εκφωνήσεις και ατυχείς διατυπώσεις προκαλούν περισσότερο προβληματισμό παρά ενημέρωση.
Όταν ένα μέσο προβολής του τόπου μας απευθύνεται και σε επισκέπτες, η ακρίβεια και η ποιότητα της ξενάγησης δεν είναι λεπτομέρειες, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση.
Η ανάρτηση της Χρυσούλας Πατρώνου:
“Καλό το καραβάκι, αλλά η ηχογραφημένη ξενάγηση για κλάματα. Εξηγούμαι: την περασμένη Κυριακή έκανα τη βόλτα με γνωστούς μου επισκέπτες. Διαπίστωση πρώτη: Η ξενάγηση γινόταν τόσο δυνατά, που δεν μπορούσαμε να ανταλλάξουμε λέξη. Δεύτερον: η ξεναγός ανέφερε στα ιστορικά στοιχεία της πόλης ότι οι Νορμανδοί έφτασαν το…(έτος) ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ!!! Ας εξηγήσει κάποιος στην εκφωνήτρια ότι δεν έφτασαν οι κατακτητές μαζί με τον Χριστό! Άλλο: Το νοσοκομείο μας, εκτός από ιατρική περίθαλψη ασθενών, προσφέρει και…πανοραμική θέα της λίμνης. Να τρέξουμε, λοιπόν για να…απολαύσουμε την πανοραμική θέα! Ένα ακόμη από τα πολλά που άκουσα: το Στοιχείο της Κρεπενής, με τονισμό στο εί! Κάποιος ας της πει ότι άλλο στοιχείο και άλλο στοιχειό! Έλεος πια! Θέλουν ξενάγηση, τουλάχιστον ας την κάνουν με τη σωστή εκφώνηση και σοβαρότητα. Για να μην μας κοροϊδεύουν οι επισκέπτες. Αυτά για την ώρα”




















