Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε για το κοινό ο Σταθμός 25ης Μαρτίου(photos)

Σε έκθεση φωτογραφίας τα αρχαιολογικά ευρήματα του έργου

Ανοιξε για το κοινό σήμερα ο σταθμός «25ης Μαρτίου» του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αττικό Μετρό σε εργοτάξια – σταθμούς της πόλης.

Στο σταθμό της «25ης Μαρτίου» η γραμμή της Καλαμαριάς συναντά τη βασική γραμμή της Θεσσαλονίκης και πρόκειται για έναν κομβικό σταθμό του έργου. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εργοτάξιο καθώς υπάρχουν τέσσερις σήραγγες, δύο της γραμμής της Καλαμαριάς και δύο της Νέας Ελβετίας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο σταθμός βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης καθώς εδώ κουμπώνουν οι δύο γραμμές του Μετρό.

Οι επισκέπτες μετά τις 11.00 π.μ. είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σήμερα τον μετροπόντικα «Έλλη» που έχει φτάσει ήδη στο σταθμό καθώς και μια έκθεση φωτογραφίας με αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

   

«Ο κόσμος πρέπει να δει με τα δικά του μάτια ότι από το 2016 και μετά γίνεται μια πολύ σοβαρή και τίμια προσπάθεια να προχωρήσει το έργο. Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει ότι δεν είναι ανέκδοτο. Το μετρό είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη και κοιτάει μπροστά με ολοκλήρωση της βασικής γραμμής το 2020 και το 2021 της Καλαμαριάς », δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος και τόνισε επίσης πως το Μετρό βλέπει  την επόμενη μέρα και τις επεκτάσεις τα δυτικά και τη σύνδεση της Καλαμαριάς με τη Μίκρα και το αεροδρόμιο.

life-events.gr