Η DiscoverEU προσφέρει μια ταξιδιωτική εμπειρία σε 15.000 νέους/ες

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να επιλέξει, στα τέλη του Ιουνίου 2018, περίπου 15.000 ενθουσιώδεις νέους 18 ετών και να τους χορηγήσει δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν σε όλη την ΕΕ το καλοκαίρι του 2018.

Τι είναι το DiscoverEU?

Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης DiscoverEU, η οποία θα δώσει σε 15.000 περίπου νέους/ες τη δυνατότητα να λάβουν μια ταξιδιωτική κάρτα γι΄ αυτό το καλοκαίρι.

Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να γνωρίσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους/ες φίλους/ες και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Καθώς μάλιστα το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ταξίδι αναμένεται να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον! Σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απίστευτης πολυμορφίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται κατά κύριο λόγο με τρένο. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίσεις από κοντά την ανεπανάληπτη ποικιλία και ομορφιά των πόλεων και των τοπίων που προσφέρει η ήπειρός μας.

Για να μπορέσεις να επισκεφτείς όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, η ταξιδιωτική κάρτα θα παρέχει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, όπως λεωφορεία ή φεριμπότ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.

 

Ποιος/α μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση αν:

  • είσαι 18 ετών την 1η Ιουλίου 2018 (αν έχεις γεννηθεί μεταξύ 2ας Ιουλίου 1999 και 1ης Ιουλίου 2000 συμπεριλαμβανομένης)·
  • έχεις υπηκοότητα ενός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
  • συμπληρώσεις αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης·
  • ξεκινήσεις το ταξίδι σου σε ένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ·
  • σχεδιάζεις να ξεκινήσεις το ταξίδι σου μεταξύ 9ης Ιουλίου και 30ής Σεπτεμβρίου 2018·
  • σχεδιάζεις ταξίδι διάρκειας από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες·
  • σχεδιάζεις να επισκεφτείς από τουλάχιστον 1 μέχρι και 4 ξένες χώρες στο εσωτερικό της ΕΕ·
  • επιθυμείς να γίνεις πρεσβευτής/πρέσβειρα της πρωτοβουλίας DiscoverEU.

Αν πληρείς αυτούς τους όρους, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μέσω του εργαλείου εγγραφής στο διαδίκτυο.

Η αίτηση μπορεί να αφορά ένα άτομο ή ομάδα 5 ατόμων το πολύ. Στην περίπτωση ομάδας, πρέπει να οριστεί αρχηγός, ο/η οποίος/α θα πρέπει να συμπληρώσει το δελτίο της αίτησης και να απαντήσει στο κουίζ και στη συμπληρωματική ερώτηση. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, ο/η αρχηγός θα λάβει έναν κωδικό τον οποίο θα ανακοινώσει στα μέλη της ομάδας ώστε να εγγραφούν και αυτά. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μπορούν στη συνέχεια να εγγραφούν διαδικτυακά συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία. Όλα τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι επίσης 18 ετών.

Συχνές ερωτήσεις

 

Πότε και πώς να υποβάλω αίτηση;

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση διαδικτυακά από τις 12 Ιουνίου,  ώρα 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 26 Ιουνίου 2018, ώρα 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης​). Πρώτα απ΄ όλα, θα πρέπει να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία, καθώς και λεπτομέρειες για το ταξίδι που σκοπεύεις να κάνεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να απαντήσεις ένα κουίζ 5 ερωτήσεων με θέμα το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Πύλης Νεολαίας με στόχο τους/τις νέους/ες. Τέλος, θα πρέπει να απαντήσεις μια συμπληρωματική ερώτηση, που θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δυνατότητα να κατατάξει τους ενδιαφερόμενους σε περίπτωση που υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις. Αν επιλεγείς, θα πρέπει να ξεκινήσεις το ταξίδι σου μεταξύ 9 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Πληροφορίες

Υποβολή αίτησης

 

Η Ευρώπη είναι δική σου. Κάνε το πρώτο βήμα.