Παναγία των Παρισίων: Βίντεο από drone αποτυπώνει την τραγωδία

θόλος του ναού έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και ένα μέρος του έχει καταρρεύσει ενώ το βέλος του καθεδρικού ύψους 93 μέτρων που προστέθηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ – Λε – Ντίκ το 1859, καταστράφηκε

Συγκλονιστικές εικόνες αποτυπώνουν την τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων. Οι εικόνες αυτές έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από νέο βίντεο από drone. Το drone πέταξε πάνω από τον καθεδρικό ναό της γαλλικής πρωτεύουσας και κατέγραψε τα σημεία που κάηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας.

Ο θόλος του ναού έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και ένα μέρος του έχει καταρρεύσει ενώ το βέλος του καθεδρικού ύψους 93 μέτρων που προστέθηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ – Λε – Ντίκ το 1859, καταστράφηκε.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού αποκάλυψε ότι οι πυροσβέστες έψαχναν για 23 λεπτά να βρουν την εστία της φωτιάς. Όταν τη βρήκαν, ήταν ήδη αργά και η κόλαση είχε ξεκινήσει.

Αυτό που απέμεινε από την πυρκαγιά είναι συντρίμμια και στάχτες, με την υπόσχεση του προέδρου της Γαλλίας,Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε πέντε χρόνια και θα γίνει «πιο ωραία».

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το Russia Today στο Twitter.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.