Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Την Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο το 11:00-18:00

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΕΣΑ), οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν την Πέμπτη 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 του μηνός.

Αυτό που θα πρέπει να έχουν κατά νου οι καταναλωτές είναι πως σε αυτό το διάστημα των 13 ημερών, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση κι επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Επιπλέον, την Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο το 11:00-18:00.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, σημείωσε αναφορικά με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον έναν παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».