5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Σάββατο σήμερα και αν προτιμήσεις την άνεση του σπιτιού σου από τη βραδινή έξοδο, το τηλεοπτικό πρόγραμμα σου προσφέρει ξεχωριστές κινηματογραφικές επιλογές! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε 5 όμορφες ταινίες που θα προβληθούν σήμερα στη μικρή οθόνη και θα κάνουν το βράδυ σου μοναδικό:

Μικρά, αθώα ψέματα (2010) σε σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ

Κάθε χρόνο, ο Μαξ, ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης εστιατορίου και η σύζυγός του προσκαλούν μια χαρούμενη παρέα φίλων στο όμορφο εξοχικό τους σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους Αντουάν και να ξεκινήσουν έτσι τις διακοπές τους. Όμως φέτος, προτού εγκαταλείψουν το Παρίσι, ο φίλος τους Λούντο τραυματίζεται σ’ ένα ατύχημα, γεγονός που οδηγεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων. Οι διακοπές αυτές ωθούν τον καθένα από την παρέα να ανακαλύψει τι τον ενοχλεί και τι τον αναστατώνει. Είναι καιρός πλέον να «πέσουν οι μάσκες» και να ειπωθούν αλήθειες.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Μπενουά Μαζιμέλ, Ζαν Ντιζαρντέν, Φρανσουά Κλουζέ, Ζιλ Λελούς, Λοράν Λαφίτ, Βαλερί Μπονετόν

*Σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ2, Σάββατο 1/6, στις 22.00 Jimmy’s Hall (2014) σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς

24 εβδομάδες (2016) σε σκηνοθεσία Anne Zohra Berrached

Ευτυχισµένη σύζυγος και µητέρα ενός 8χρονου αγοριού, η Astrid ανακαλύπτει πως είναι ξανά έγκυος. Γεµάτη χαρά ξαναζεί στιγµή – στιγµή την ευτυχία της καινούργιας της εγκυµοσύνης ώσπου στον έκτο µήνα κύησης έρχεται αντιµέτωπη µε µια σκληρή πραγµατικότητα. Το έµβρυο που κυοφορεί πάσχει από σύνδροµο Down και µια σπάνια καρδιαγγειακή ασθένεια που θα προκαλέσει πολύ πόνο στο ίδιο αλλά και στην οικογένειά του εφόσον γεννηθεί. Η Astrid είναι αντιµέτωπη µε ένα φοβερό δίληµµα καθώς σύµφωνα µε τον γερµανικό νόµο είναι δική της ευθύνη η τελική επιλογή.

Παίζουν: Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf

*Σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ3, Σάββατο 1/6, στις 22.30

Pretty Woman (1990) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η’ τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ

*Alpha, Σάββατο 1/6, στις 22.50

Gold (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν

Η ταινία, εμπνευσμένη από πραγματική ιστορία (το σκάνδαλο της Bre-X Minerals Corporation που ξέσπασε το 1993), παρακολουθεί τον Κένι Γουελς, ένα σύγχρονο χρυσοθήρα στο Ρίνο της Νεβάδα του 1981, που αγκομαχά να συντηρήσει την εταιρεία που του άφησε ο πατέρας του. Ο Κένι έχει ένα – κυριολεκτικά – όνειρο, να βρει, μαζί με τον τολμηρό γεωλόγο Μάικλ Ακόστα, ένα τεράστιο κοίτασμα στη ζούγκλα της Ινδονησίας. Η φιλοδοξία τους θα τους φέρει, απροσδόκητα, μέσα στον κύκλο των πλουσίων και δυνατών της αμερικανικής οικονομίας του ’80 και σ’ ένα επίπεδο επιτυχίας και διάκρισης για το οποίο είναι ανέτοιμοι. Η τεράστια οικονομική ψαλίδα του ’80, ο λεπτός κοινωνικός σχολιασμός του «παλαιού χρήματος» ενάντια στους νέους αυτοδημιούργητους πολυεκατομμυριούχους της αγοράς, το παραδοσιακό κυνήγι του αμερικανικού ονείρου με τη βεβαιότητα ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Κόρεϊ Στολ

*Open Beyond, Σάββατο 1/6, στη 01.00 (προς ξημερώματα Κυριακής)

Ζευγάρια στα βαθιά (2009) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπίλινγκσλεϊ

Ο Τζέισον και η Σίνθια είναι ζευγάρι και αποφασίζουν να πάνε διακοπές σε ένα τροπικό νησί – θέρετρο. Εκεί θα κάνουν κάποιες ειδικές συνεδρίες, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους, προκειμένου να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά της σχέσης τους και να εξακριβώσουν αν τελικά μπορούν να αποφύγουν το χωρισμό. Επειδή όμως τα περιορισμένα οικονομικά τους, δεν τους επιτρέπoυν να πάνε μόνοι τους στο θέρετρο, προτείνουν σε άλλα τρία φιλικά ζευγάρια να τους ακολουθήσουν στον «επίγειο παράδεισο» και να απολαύσουν μοναδικές διακοπές, την ίδια στιγμή, που εκείνοι θα προσπαθούν να σώσουν τη σχέση τους, μέσα από «θεραπεία». Φτάνοντας όμως στο νησί τα τρία φιλικά ζευγάρια συνειδητοποιούν πως αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, αντί για σπα και θαλάσσιο σκι, θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα ίδια στις θεραπευτικές συνεδρίες του θέρετρου, καθώς η συμμετοχή στις θεραπείες δεν είναι προαιρετική, όπως αρχικά πίστευαν…

Παίζουν: Βινς Βον, Μαλίν Άκερμαν, Κεν Γιέονγκ, Κρίστεν Μπελ, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζον Φάβρο, Κριστίν Ντέιβις, Ζαν Ρενό

*Star, Σάββατο 1/6, στη 01.15 (προς ξημερώματα Κυριακής)

parallaximag.gr