Ένα ελαφάκι που βρέθηκε μόνο του και έσωσε κτηνοτρόφος από σκυλιά που το είχαν περικυκλώσει, περιέθαλψε ο «Αρκτούρος» με στόχο την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον σε λίγους μήνες.
Η οργάνωση ενημερώθηκε αρχικά από το Δασαρχείο Φλώρινας ότι στο Νυμφαίο είχε βρεθεί ένα μικρό ελάφι και στο σημείο έσπευσε η ομάδα Άμεσης Επέμβασης η οποία παρέλαβε το ζώο και το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρείου. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 5-6 εβδομάδων που πρόωρα και για άγνωστη αιτία χωρίστηκε από την μητέρα του.
Ο Νίβες (όνομα βλάχικης προέλευσης που σημαίνει χιόνι και είναι τμήμα της παλιάς ονομασίας του Νυμφαίου, που λεγόταν Νέβεσκα) θα παραμείνει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», ενώ η οργάνωση καλεί όσους θέλουν να υποστηρίξουν την φροντίδα του, να κάνουν μία δωρεά μέσω της ιστοσελίδας https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation.




![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-218x150.jpg)








![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)




![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

