Εντυπωσιακό θα είναι το φεγγάρι από απόψε Σάββατο, καθώς είναι ήδη γεμάτο εν όψει της πανσελήνου της Δευτέρας.
Η πανσέληνος του Ιουνίου έρχεται τα ξημερώματα της Δευτέρας και αναμένεται να χαρίσει μαγικές στιγμές σε όσους έχουν ταξιδέψει σε καλοκαιρινούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή παράδοση ονομάζεται Πανσέληνος των Ρόδων ή Πανσέληνος της Φράουλας, γιατί συμπίπτει με την εποχή της συγκομιδή της.
Η επόμενη πανσέληνος είναι στις 16 Ιουλίου και αυτή του Αυγούστου στις 15 Αυγούστου.










![Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/vd_140326-100x70.jpg)






![Oι Τσιπουράδες της Καστοριάς με τα καλύτερα τσίπουρα στον κόσμο – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mpouzeria_26-100x70.jpg)
![Παραδοσιακά γιόρτασαν οι Παλιοί Πρόσκοποι & οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/prsk_230226-100x70.jpg)

