3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Σάββατο βράδυ, αν οι συνθήκες σε κλείσουν μέσα στο σπίτι, ιδού οι τηλεοπτικές επιλογές σου:

«Νικίτα» (1990) σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Μετά την καταδίκη της για το φόνο ενός αστυνομικού, η ατίθαση Νικίτα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην εκτέλεσή της ή την εκπαίδευσή της ως επαγγελματία δολοφόνου σε μια μυστική κρατική υπηρεσία. Με την καινούργια της ταυτότητα και μια καινούργια ζωή, με τον σαδιστή αρχηγό της να την καταδυναστεύει, η Νικίτα μετατρέπεται στην κοσμική «Ζοζεφίν», μια βίαιη, αλλά αριστοκρατική και κομψή, μηχανή θανάτου… Ο Λικ Μπεσόν δίνει τη δική του ερμηνεία στον όρο «μοιραία γυναίκα» και τολμά να καταρρίψει τα ταμπού για το φύλο των πρωταγωνιστών στις ταινίες δράσης.

Παίζουν:  Αν Παριγιό, Ζαν Ρενό, Τσεκί Καριό, Ζαν Μορό, Μαρκ Ντιρέ, Πατρίκ Φοντανά.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 22.00

King Kong (2005) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν. Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ. Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού. Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι’ αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ’ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια…

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τζακ Μπλακ, Άντριεν Μπρόντι.

*STAR, Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21.00

«Γείτονες σε περιπολία» (2012) σε σκηνοθεσία Ακίβα Σάφερ

Τέσσερις καθημερινοί τύποι που μένουν στα προάστια ενώνονται, προκειμένου να σχηματίσουν μια ομάδα νυχτερινής επιτήρησης στη γειτονιά τους. Αυτό είναι μόνο ένα πρόσχημα για να ξεφεύγουν από τις πληκτικές ζωές τους, μέχρι που ανακαλύπτουν πως η πόλη τους έχει κυριευθεί από εξωγήινους, και η μόνη επιλογή που τους μένει είναι να σώσουν τη γειτονιά τους (και τον κόσμο) από την ολοκληρωτική καταστροφή!

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μπεν Στίλερ, Βινς Βον, Μπίλι Κρούνταπ, Νταγκ Τζόουνς.

*OPEN, Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 22.45

parallaximag.gr