4 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Παρασκευή με καύσωνα. Δροσίσου μέσα από τη μικρή σου οθόνη:

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Προσωπική εκδίκηση» (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Γκλεν

Ο πράκτορας της CIA, Φέλιξ Λάιτερ, κατορθώνει να εξαρθρώσει ένα απο τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών, στέλνοντας στη φυλακή τον «βαρόνο» Φραντζ Σάντσεζ. Όταν όμως ο τελευταίος δραπετεύει από τη φυλακή, σκοτώνει τη γυναίκα του Λάιτερ και τραυματίζει σοβαρά τον ίδιο. Ο Πράκτορας 007 προκαλεί τους ανωτέρους του και αναλαμβάνει δράση χωρίς την περίφημη «άδεια να σκοτώνει». Αυτή τη φορά δεν θα αγωνιστεί για την πατρίδα του ή τη Δικαιοσύνη. Σκοπός του είναι να πάρει εκδίκηση για το συνάδελφο και φίλο του Φέλιξ. Πρόκειται για την 16η ταινία της σειράς «Τζέιμς Μποντ» και την πέμπτη και τελευταία σε σκηνοθεσία Τζον Γκλεν. Παίζουν:  Τίμοθι Ντάλτον, Ρομπέρτ Ντάβι, Κάρεϊ Λόουελ, Ταλίσα Σότο, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Άντονι Ζέρμπε, Ντέιβιντ Χέντισον, Γουέιν Νιούτον, Φρανκ ΜακΡέι, Πρισίλα Μπαρνς, Έβερετ ΜακΓκίλ, Ρόμπερτ Μπράουν, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Καρολίν Μπλις, Πέδρο Αρμενταρίς Τζούνιορ, Άντονι Σταρκ, Ντον Στράουντ, Γκραντ Λ. Μπους.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 2/8, στις 22.30

«Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι» (2012) σε σκηνοθεσία Τσεσκ Γκάι

H ταινία παρουσιάζει με πανέξυπνο τρόπο και πολύ εύστοχους διαλόγους γεμάτους λογοπαίγνια, τις καθημερινές ιστορίες 8 αντρών που αποκαλύπτουν τον αληθινό τους τρόμο: την κρίση των 40άρηδων! Όλοι τους χαρακτηρίζονται από μια έννοια αποπροσανατολισμού. Φιγούρες τραγικές αλλά παράλληλα και κωμικές, θα συνθέσουν ένα μωσαϊκό από συναισθήματα, που σπανίως οι άντρες φανερώνουν υπό φυσιολογικές συνθήκες! Έτσι θα συναντήσουμε τον άντρα που προσπαθεί να φλερτάρει την συνάδελφό του στο γραφείο, ή αυτόν που με την βοήθεια των αγχολυτικών προσπαθεί να κατανοήσει γιατί η σύζυγός του…τον απατά! Όπως επίσης τις περιπτώσεις εκείνου που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μπορέσει να κάνει την πρώην σύζυγό του να τον ξαναδεχτεί πίσω στο σπίτι, ή κι εκείνον που πάσχει από κατάθλιψη και κοιμάται όλη μέρα, από τότε που γύρισε και μένει ξανά με την μητέρα του, μολονότι δεν του λείπει τίποτα στην ουσία! Τέλος οι γυναίκες δύο φίλων, αντιστρέφοντας τους ρόλους κι αφού αδυνατούν από μόνες τους να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τους ίδιους τους συζύγους τους, θα αποκαλύψουν η μία στην άλλη τα … μυστικά των αντρών τους! Παίζουν: Ricardo Darin, Luis Tosar, Javier Camara, Eduardo Noriega, Leonor Watling, Candela Pefia, Cavetana Guillen Cuervo, Jordi Molla.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 2/8, στις 23.00

«Θεέ μου, τι σου κάναμε;» (2014) σε σκηνοθεσία Φιλίπ Ντε Σοβερόν

Ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ, είναι ένα ζευγάρι, που μεγάλωσαν τις τέσσερις κόρες τους με αυστηρές καθολικές αρχές και με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό Γαλλικό Όνειρο. Όμως η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες κόρες των Βερνέιγ, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Αραβα, αντίστοιχα. Το βάρος λοιπόν πέφτει στην αποκατάσταση της τέταρτης κόρης, της Λορ. Όταν εκείνη ανακοινώνει στους γονείς της ότι σκοπεύει να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι πετούν από τη χαρά τους. Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους! Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Σάρλ κατάγεται από την Αφρική. Όταν ο Κλοντ και η Μαρί καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο και τη θεότρελη οικογένειά του, αντιλαμβάνονται αμέσως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα είχαν φανταστεί…

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Φρέντρικ Μπελ, Ελοντί Φοντάν.

*STAR, Παρασκευή 2/8, στις 21.00

***Στο ίδιο κανάλι, μετά τη γαλλική κωμωδία, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία «Ο Πληροφοριοδότης» (2006) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Στις 23.15.

«Ο Ροζ Πάνθηρας» (2006) σε σκηνοθεσία Σον Λέβι

Ενας διάσημος προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας βρίσκεται δολοφονημένος, ο «Ροζ Πάνθηρας» έχει κλαπεί για ακόμα μία φορά και η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τον καλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου για να λύσει το μυστήριο… αλλά μάταια! Ποιος έκανε το έγκλημα; Ο επιθεωρητής Κλουζό, με τη βοήθεια του συνεργάτη του Ποντόν, πρέπει να ανακρίνει μια ανερχόμενη ποπ σταρ, μια Κινέζα δολοφόνο και άλλους υπόπτους και κυρίως να μην αφήσει τον επιθεωρητή Ντρέιφους να οικειοποιηθεί τη σύλληψη του ενόχου. Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Κέβιν Κλάιν, Μπιγιονσέ Νόουλς.

*OPEN, Παρασκευή 2/8, στις 21.00

parallaximag.gr