8 Μέρη του κόσμου που παράγουν ηφαιστειακά κρασιά

  1. Σαντορίνη, Ελλάδα

Αυτό το τέλειο τουριστικό καταφύγιο στο Αιγαίο παράγει μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα ηφαιστειακών κρασιών. Τα αμπέλια φυτεύονται σε χώμα ελαφρόπετρας, τέφρας και ηφαιστειακής πέτρας.

  1. Αίτνα, Σικελία

Μαζί με τη Σαντορίνη, αυτή η περιοχή στη Σικελία, με το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, πυροδότησε το ενδιαφέρον για ηφαιστειακά κρασιά. Τα εδάφη της βασίζονται σε βότσαλα βασάλτη, ελαφρόπετρα και μαύρη τέφρα.

  1. Σόμλο, Ουγγαρία

Αν και τα ηφαίστεια της χώρας δεν είναι πλέον ενεργά, οι βίαιες εκρήξεις πριν από χιλιετίες άφησαν πίσω θεαματικές καταθέσεις βασάλτη σε διάφορα μέρη της χώρας. Το Somlo, ένα ενιαίο ηφαιστειακό κομμάτι γνωστό ως το «ξεχασμένο καπέλο του Θεού», παράγει ισχυρά, διακριτικά λευκά. Αξίζει να δοκιμάσετε μια σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία σταφυλιών, την juhfark, που βγαίνει αποκλειστικά στο Somlo.

  1. Αζόρες, Πορτογαλία

Αυτό το αρχιπέλαγος των ηφαιστειακών νησιών βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό περίπου 1.000 μίλια δυτικά της Λισαβόνας. Οι περισσότεροι αμπελώνες βρίσκονται στο Pico, ένα νησί στο οποίο τα αμπέλια αναπτύσσονται σε μικρές λακούβες από μαύρες πέτρες βασάλτη.

  1. Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία

Αυτό το αρχιπέλαγος βρίσκεται 60 μίλια από το Μαρόκο αλλά ανήκει στην Ισπανία. Το όρος Teide 12,198 ποδιών της Τενερίφης είναι ένα ψηλό ηφαίστειο. Ορισμένα αμπέλια φυτεύονται σε ρήγματα λάβας και άλλα σε μίνι-κρατήρες σε μαύρο βασάλτη. Δοκιμάστε κόκκινο κρασί από τα παλιά αμπέλια ποικιλίας listan prieto που καλλιεργούνται στα 3.000 πόδια στην Τενερίφη.

  1. Campania, Ιταλία

Αυτή η περιοχή της νότιας Ιταλίας φιλοξενεί ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο: τον Βεζούβιο, που εξερράγη τελευταία το 1944. Η τέφρα και η ελαφρόπετρα σχηματίζουν τα εδάφη της Irpinia, 30 μίλια μακριά.

  1. Soave, Ιταλία

Τα σταφύλια Garganega, που φυτεύονται στη ζώνη αρχαίων ηφαιστειακών εδαφών σε αυτή την περιοχή, παράγουν ζωντανά, πλούσια λευκά που είναι φορτωμένα με ορυκτές αισθήσεις.

  1. Lake County, Καλιφόρνια

Το όρος Konocti, το οποίο ήταν ενεργό τελευταία φορά 11.000 χρόνια πριν, έχει εδάφη με οψιδιανό και βασάλτη και βρίσκεται σε περιοχή βόρεια του Mendocino.

krasiagr.com