5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Νοσταλγική διάθεση, περιπέτεια και ατμόσφαιρα Κίνας είναι μερικές κομβικές λέξεις από το τηλεοπτικό πρόγραμμα απόψε:

«Πεθαμένο Λικέρ» (1992) σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρυπίδη 

Δύο αγόρια (δίδυμα) μεγαλώνουν σ’ ένα μεσοαστικό περιβάλλον, στην Αθήνα, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Τριγυρισμένα από γυναίκες (χήρα μητέρα, μεγαλύτερη αδελφή, θείες, υπηρέτρια), θα νιώσουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, καθώς μπαίνουν στην εφηβεία και καθώς η πόλη γύρω τους μετασχηματίζεται ολοένα και πιο βιαστικά για να προλάβει την «πρόοδο». Η ταινία κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Μουσικής, Β΄ γυναικείου ρόλου και τεχνικών επιτεύξεων.

Παίζουν: Μπέτυ Λιβανού, Σπύρος Φωκάς, Έφη Ροδίτη, Γιάννης Καράμπελας, Κώστας Καράμπελας, Βάσω Γουλιελμάκη, Ειρήνη Ιγγλέση, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Κανελλοπούλου, Τάκης Βαμβακίδης, Λένα Κωνσταντάτου, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Δημήτρης Πιέρρος, Μάξιμος Καραμανάβης, Σοφία Τριάντη, Κορίνα Βαφειάδου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντώνης Δημητρίου, Γιάννης Ξανθούλης, Μιχάλης Γούναρης, Αθηνά Μιχαλακοπούλου.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 27/8, στις 23.00

«Δημόσιος Κίνδυνος» (2014) σε σκηνοθεσία Roland Suso Richter 

Στη σκιά της απειλής ενός πυρηνικού πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας, το 1962, ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός στη Γερμανία, βρίσκονται αντιμέτωποι, σε έναν πόλεμο δίχως τέλος. Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας και ο εκδότης του περιοδικού Der Spigel, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που τάραξε συθέμελα την κοινωνία της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Παίζουν: Sebastian Rudolph, Francis Fulton Smith, David Rott, Johann von Bülow, Max Hopp.

*ΕΡΤ Τρίτη 27/8, στις 23.00

«Το Χρέος» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Μέιντεν

Πριν από 30 χρόνια, η πρώην πράκτορας της Μοσάντ, Ρέιτσελ, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της, έφεραν εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο Ανατολικό Βερολίνο, τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός απάνθρωπου ναζιστή εγκληματία πολέμου. Η Ρέιτσελ πίστευε πως είχε ολοκληρώσει την αποστολή της αλλά το σήμερα φαίνεται πως τη διαψεύδει και τη φέρνει αντιμέτωπη με κάποια χρέη, που δεν ξεπληρώνονται εύκολα και τα βρίσκεις ξανά μπροστά σου…

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Τομ Γουίλκινσον, Σαμ Γουόρθινγκτον.

*STAR, Τρίτη 27/8, στις 21.00

After Earth (2013) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιού τους, ο Σάιφερ και ο έφηβος γιος του Κίταϊ βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών. Ο Σάιφερ έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας. Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Κίταϊ. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Ιζαμπέλ Φερμαν, Ζόι Κράβιτζ.

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 27/8, στις 21.50

«Το ξίφος του δράκου» (2015) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Λι

Όταν ο διεφθαρμένος Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιμπέριους καταφτάνει συνοδευόμενος από έναν πελώριο στρατό για να διεκδικήσει τον Δρόμο του Μεταξιού, ο Χούο Αν και η ομάδα του αποτελούμενη από εκπαιδευμένους πολεμιστές συνασπίζονται από μια επίλεκτη λεγεώνα λιποτακτών Ρωμαίων στρατιωτών με αρχηγό τον Στρατηγό Λούσιους, προκειμένου να διατηρήσουν την ευαίσθητη ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Τζον Κιούζακ, Άντριαν Μπρόντι, Λιν Πενγκ.

*OPEN, Τρίτη 27/8, στις 22.00