5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ρομαντική κομεντί, μουσικό δράμα, δράση και περιπέτεια; Δες τι επιλογές έχεις απόψε στην τηλεόραση και απόλαυσε σινεμά στο σαλόνι σου.

Ο ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΤΡΑΖ/BIRDMAN OF ALCATRAZ(1962) σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ

Ο Ρόμπερτ Στράουντ, από τη στιγμή της έγκλησής του στη φυλακή μπλέκει σε καβγάδες με φύλακες και άλλους κρατούμενους. Σ’ έναν τέτοιο καβγά, σκοτώνει έναν φύλακα, γεγονός που θα σταθεί αφορμή να καταδικαστεί σε θάνατο. Η σπαρακτική έκκληση της μητέρας του θα αποτρέψει την εκτέλεση της ποινής, όπως πρέπει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αυστηρή απομόνωση. Ο Στράουντ βυθίζεται στην απελπισία, όμως απ’ αυτήν την κατάσταση θα τον βγάλει ένα τραυματισμένο πουλί που έρχεται στο κελί του. Ο βαρυποινίτης, όχι μόνο θα φροντίσει το πουλί, αλλά θα αρχίσει να ασχολείται με την επιστήμη της Ορνιθολογίας, έναν τομέα όπου θα διαπρέψει, παρά το γεγονός ότι σύντομα θα τον μεταφέρουν στη διαβόητη φυλακή του Αλκατράζ. Η ιστορία του θα γίνει γνωστή στον έξω κόσμο χάρη στις προσπάθειες ενός αποφασισμένου και επίμονου ρεπόρτερ.

Παίζουν:Μπαρτ Λάνκαστερ, Καρλ Μάλντεν, Θέλμα Ρίτερ, Τέλι Σαβάλας, Νέβιλ Μπραντ, Μπέτι Φιλντ.

*EΡΤ2, στις 23:00

Ο Ιατρικός επισκέπτης/IL VENDITORE DI MEDICINE(2013) σε σκηνοθεσία Antonio Morabito

Ο Μπρούνο είναι ιατρικός αντιπρόσωπος. Η εταιρεία του, η ‘Zafer’, περνάει μια δύσκολη περίοδο. Ο Μπρούνο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει τη δουλειά του: να διαφθείρει γιατρούς, να εξαπατήσει συναδέλφους, να προδώσει την εμπιστοσύνη όσων έχει δίπλα του. Ο Μπρούνο είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας δωροδοκιών, μιας παράνομης μεθόδου που η Zafer, όπως και πολλές άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, ακολουθεί για να πείσει τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν τα δικά της φάρμακα. Και ενώ κάποιοι λίγοι γιατροί αρνούνται να παίξουν αυτό το παιχνίδι, πολλοί άλλοι δέχονται…

Παίζουν:Claudio Santamaria, Isabella Ferrari, Evita Ciri, Marco Travaglio.

*ΕΡΤ3, στις 23:00

Επίλεκτος Πράκτορας Stratton (2017) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν ώστε να αναχαιτίσουν θανατηφόρα βιοχημικά όπλα. Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει. Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα. Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή.

Παίζουν:Ντομινίκ Κούπερ, Τάιλερ Χόετσλιν, Κόνι Νίλσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζέμα Τσαν.

*STAR, στις 21:00

Στην άκρη του νήματος/ Edge of Darkness (2010) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Ο Τόμας Κρέιβεν είναι ένας βετεράνος του Ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος της Βοστόνης και ανύπανδρος πατέρας. Οταν η 24χρονη μοναχοκόρη του Εμμα δολοφονείται στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, όλοι υποθέτουν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν εκείνος. Πολύ σύντομα όμως, οι υποψίες του Τόμας στρέφονται αλλού και ξεκινά μια αποστολή προκειμένου να εξιχνιάσει την κρυφή ζωή της κόρης του και την δολοφονία της. Οι έρευνές του, τον οδηγούν σε έναν επικίνδυνο κόσμο επιχειρηματικών συγκαλύψεων, κυβερνητικών σκευωριών και δολοφονιών – και στον σκοτεινό κυβερνητικό επιτελή Ντάριους Τζέντμπεργκ, που έχει αναλάβει να εξαφανίσει κάθε αποδεικτικό στοιχείο.

Παίζουν:Mέλ Γκίμπσον, Ρέι Ουίνστον, Ντάνι Χιούστον

*Open, στις 22:00

H Μάσκα του Ζορό (1998) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Ο ηλικιωμένος Δον Ντιέγκο, που ήταν παλιά ο θρυλικός Ζορό δραπετεύει από την φυλακή και γυρίζει στο παλιό του σπίτι. Θα γνωρίσει έναν νέο κλέφτη που θα τον εκπαιδεύσει για να γίνει ο νέος Ζορό. Σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τα σχέδια των παλιών Δον, που εκμεταλλεύονται τους κατοίκους της περιοχής και πλουτίζουν εις βάρος τους.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Αντίνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

*ΣΚΑΪ, στις 21:50