3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κινηματογραφικό δράμα, επιστημονική φαντασία και θρίλερ. Έχεις τρεις + μία επιλογές να απολαύσεις στην τηλεόραση σήμερα το βράδυ.

«Το Δίκτυο» (1976) σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ

Η ματιά του μεγάλου σκηνοθέτη πάνω στον κόσμο της ιδιωτικής τηλεόρασης που κυριαρχείται απόλυτα από το κυνήγι της τηλεθέασης. Ο Χάουαρντ, δημοσιογράφος ιδιωτικού καναλιού μαθαίνει από τον καλύτερό του φίλο Μαξ, που είναι στέλεχος του καναλιού ότι απολύεται. Ο λόγος, ότι μεγαλώνει. Ο Χάουαρντ ανακοινώνει στην τηλεόραση κατά την εκφώνηση των ειδήσεων ότι στην τελευταία του εκπομπή σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Η φιλόδοξη Νταϊάνα, στέλεχος του καναλιού πείθει τους υπεύθυνους να μην τον απολύσουν αμέσως, γιατί η επικείμενη αυτοκτονία του θα φέρει τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης που είδε ποτέ το κανάλι. Παίζουν: Φαίη Νταναγουέι, Τζον Κάρπεντερ, Μπέατρις Στρέιτ, Νεντ Μπίτι, Πήτερ Φιντς, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ουίλιαμ Χόλντεν.

*EΡΤ2, Πέμπτη 5/9, στις 23:00

KONG: H Νήσος του κρανίου (2017) σε σκηνοθεσία Τζόρνταν Βογκτ Ρόμπερτς

Τη δεκαετία του 1970, δημιουργείται μια ομάδα εξερευνητών και στρατιωτικών και στέλνεται σε ένα αχαρτογράφητο νησί στον Ειρηνικό, που αρχικά φαίνεται έρημο και ακίνδυνο.Όμως η ομάδα αγνοεί ότι βρισκόμενοι εκεί, παραβιάζουν τη περιοχή του μυθικού γίγαντα γορίλα γνωστού ως Κονγκ.

Παίζουν: Τομ Χίντλεστον, Μπρι Λάρσον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*SΤΑR, Πέμπτη 5/9, στις 21:00

*** Δείτε στο ίδιο κανάλι την ταινία «Το Χάρισμα» (2015) σε σκηνοθεσία Αφόνσο Πογιάρτ με τους Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Άμπι Κόρνις, στις 23.30

«Ραντεβού στον αέρα» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Ένας σύμβουλος “επαγγελματικής μετάβασης”, δηλαδή υπεύθυνος απολύσεων, ζει 320 ημέρες το χρόνο ταξιδεύοντας αεροπορικώς. Αποφεύγει συστηματικά κάθε είδους δέσμευση, όμως η γνωριμία του με δύο διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες θα αλλάξει την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Βέρα Φαρμίγκα, Άννα Κέντρικ, Τζέισον Μπέιτμαν.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 5/9, στις 21:50