Μια εξαιρετική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην αυλή του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα (Αρχοντικό Πηχεών), στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα “φθινοπωρινά Χριστοπούλεια 2019”.

Τα τραγούδια “ξανα”γράφουν ιστορία

Τα φώτα άναψαν, οι νότες ξεπήδησαν από τις χορδές του μπουζουκιού του Τάσου Δούκα και οι μαγευτικές φωνές της Κικής Καρατζίδου, Στέλλας Μπέλλου και του Αποστόλη Μισιρλή πλημμύρισαν την αυλή του αρχοντικού.

Η χθεσινή μουσική παράσταση, που πλαισίωνε με την κιθάρα του ο Παναγιώτης Σάρρος, στο μπάσο ο Κώστας Καραμάνος, στο ακορντεόν ο Νίκος Καρατζίδης και στα τύμπανα ο Δημήτρης Ταμίλιας, προσέφερε ένα εύρος τραγουδιών που αρχίζει από τα πρώτα ρεμπέτικα της δεκαετίας του 1930 για να καταλήξει στα καθαρά λαϊκά αλλά και έντεχνα τραγούδια της σύγχρονης εποχής. Τραγούδια διαχρονικά που δεν «αγγίζουν» μόνο όσους τα γνώρισαν την εποχή που γεννήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να μαγεύουν τις επόμενες γενιές, μέχρι και αυτήν του σήμερα που μόλις τα ανακαλύπτει.

Το μουσικό σχήμα και η λαικορεμπετικη χορωδία του συλλόγου, απέδειξε πως η μουσική αγγίζει τους πάντες και πως αν αγαπάς αυτό που κάνεις, έχεις την δυνατότητα να παρασύρει και τον πιο δύσκολο θεατή.

Τελικά Τα Τραγούδια γράφουν ιστορία; ή μήπως η ιστορία γράφει Τραγούδια;

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση