Το ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Καθημερινότητας, κ. Θεόδωρος (Άκης) Λιάμης, διά μέσω του τμήματος Αποκομιδής Απορριμάτων & Κοινόχρηστων Χώρων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση προς όλους τους πολίτες του Δήμου Καστοριάς.

“Το ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας”

Από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή έχει δείξει τη βούληση και την αποφασιστικότητά της για την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών, αλλά και της εικόνας της πόλης που αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται την περιοχή μας. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας.

Για τον λόγο αυτό, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, κάθε είδους καταστήματος, αλλά και όλοι οι πολίτες να συμμορφωθούν και να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την καθαριότητα και την καθημερινότητα στον Δήμο Καστοριάς.

Διευκρινιστικές οδηγίες:

Όλα τα υλικά συσκευασίας των κάθε είδους εμπορευμάτων και τροφίμων (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κλπ) θα πρέπει απαραιτήτων να είναι διπλωμένα, συμπιεσμένα και δεμένα (Κεφάλαιο Δ’, Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Καστοριάς, Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 280/2011).

Τα υλικά προς αποκομιδή θα τοποθετούνται στους ειδικούς χώρους μόνο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων ως ακολούθως: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο ώρα 15:00 & Τρίτη, Πέμπτη ώρα 21:00

Για όλα τα άλλα ογκώδη παλαιά αντικείμενα και υλικά προς ανακύκλωση (σκεύη, έπιπλα, τεχνολογικός εξοπλισμός κλπ.) θα πρέπει απαραιτήτως να γίνεται προσυνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 2467081318, ώστε να μη μένουν στο δρόμο και τα πεζοδρόμια, γεγονός που επιφέρει και τις ανάλογες επιπτώσεις.

Η αίσθηση της υπευθυνότητας, της συμμετοχής και της συνεργασίας όλων είναι απαραίτητη για μία πόλη καθαρή, όπου υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αλληλοκατανόηση.