Πρεμιέρα για το Κόκκινο Ποτάμι που πέρασε και από την Καστοριά

Το Κόκκινο Ποτάμι ξεκινά να κυλά, ξετυλίγοντας μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν όσα μέχρι τότε έμοιαζαν δεδομένα.

Μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές.

Από τoν περασμένο Φεβρουάριο έχουν αρχίσει τα γυρίσματα για τη νέα δημιουργία του Μανούσου Μανουσάκη. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί εγγραφές σε μια σειρά από εμβληματικά κτίρια της Αθήνας, τα οποία χάρη στους σκηνογράφους μάς πηγαίνουν πίσω στις δεκαετίες του 1910 και του 1920. Η μεγάλη πρόκληση ήταν να βρεθούν αστικά τοπία (πόλεις και χωριά) που να έχουν τη μορφή και την αρχιτεκτονική της εποχής εκείνης. Το «Κόκκινο ποτάμι» πέρασε από το αρχοντικό των Μπενιζέλων, το Κτίριο Κωστή Παλαμά, το ΜΙΕΤΕ, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Υπατία, βρέθηκε στο ατμόπλοιο «Θαλής ο Μιλήσιος» στο Παλαιό Φάληρο και στο Γηροκομείο Αθηνών της λεωφόρου Κηφισίας. Στη συνέχεια, οι συντελεστές του όλου πρότζεκτ ταξίδεψαν σε περισσότερες από δέκα πόλεις της Ελλάδας, όπως η Καστοριά, τα Δερβενοχώρια, η Βέροια, η Ξάνθη, η Έδεσσα, η Νάουσα και η Δράμα.

-Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης.

Το Κόκκινο Ποτάμι, η νέα δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, κάνει πρεμιέρα απόψε στο OPEN στις 21.00.

Δείτε την περίληψη επεισοδίου που θα δούμε σήμερα:

Οθωμανική Αυτοκρατορία, 1895. Ο γιατρός Μιχάλης Νικολαΐδης και η γυναίκα του Σοφία, αρραβωνιάζουν την κόρη τους Ιφιγένεια, 9 χρόνων, με τον Μίλτο 12 χρόνων, γιο του έμπορου Γιώργου Παυλίδη και της Ευγενίας. Τις οικογένειες συνδέει φιλία, αλλά ο συγκεκριμένος αρραβώνας έχει άλλη σκοπιμότητα- να εξασφαλίσουν πως η κόρη της οικογένειας Νικολαϊδη δεν θα γίνει ποτέ σύζυγος μουσουλμάνου. Οι αδιάκοπες επιθέσεις των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών, αναγκάζουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Έντεκα χρόνια μετά, οι δυο νέοι ξανασυναντιούνται στην Κωνσταντινούπολη τυχαία και ερωτεύονται κεραυνοβόλα, ερήμην της παλιάς οικογενειακής δέσμευσης. Στη δεξίωση που ο Νικολαΐδης προσφέρει στους φίλους του Καρτάλ και Ασλάν, στελέχη του κινήματος των Νεότουρκων, ο Μίλτος ξανασυναντά τον παιδικό του φίλο Κερέμ, επίσης γοητευμένο με την Ιφιγένεια. Επίθεση φανατικών, αμαυρώνει τη γιορτή. Ο Μίλτος αντεπιτίθεται ηρωϊκά, τροφοδοτώντας τον θαυμασμό της Ιφιγένειας. Με τον αδερφό του Θέμη, παίρνουν το πλοίο για την Αμισό. Η Ιφιγένεια τον αποχαιρετά λυπημένη και ερωτευμένη. Ο Μίλτος της υπόσχεται πως θα επιστρέψει για να παντρευτούν.