7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή έφτασε και αν μια νυχτερινή έξοδος με την παρέα σου δεν σου φαίνεται τόσο ελκυστική, πάρε ένα μπολ ποπ κορν, μια κουβέρτα και κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ παρέα με μια ταινία.

«Φωτιά στη Θάλασσα» (2016) σε σκηνοθεσία Τζιανφράνκο Ρόζι – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο Σαμουέλε είναι 12 χρόνων και ζει σ’ ένα νησί στη μέση της θάλασσας. Πηγαίνει στο σχολείο, του αρέσει να ρίχνει με τη σφεντόνα του και να κυνηγά. Προτιμά να παίζει στη γη παρόλο που τα πάντα γύρω του αναφέρονται στη θάλασσα και στους άνδρες, στις γυναίκες και στα παιδιά που επιχειρούν να τη διασχίσουν, για να φτάσουν στο νησί του. Αλλά το τελευταίο δεν είναι ένα οποιοδήποτε νησί, το όνομά του είναι Λαμπεντούζα και αποτελεί το πιο συμβολικό σύνορο της Ευρώπης, το οποίο διασχίζουν χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία είκοσι χρόνια, σε αναζήτηση ελευθερίας.

Παίζουν: Πιέτρο Μπαρτόλο, Σαμουέλε Καρουάνα, Μαρία Κόστα, Ματίας Κουτσίνα, Τζιουζέπε Φραγκαπάνε, Φραντσέσκο Μανίνο, Φραντσέσκο Πατέρνα, Μαρία Σινιορέλο.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 11/10, στις 22:00

«Έρχεται τη νύχτα» (2017) σε σκηνοθεσία Τρέι Έντουαρντ Σουλτς -Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Φανταστείτε το τέλος του κόσμου.Τώρα φανταστείτε κάτι ακόμη χειρότερο. Μια αφύσικη απειλή τρομοκρατεί τον κόσμο, κι ένας άντρας με την οικογένεια του έχουν βρει την ασφάλεια σε ένα απομονωμένο σπίτι. Η ηρεμία τους θα δοκιμαστεί όταν φτάσει στο σπίτι μια απεγνωσμένη νεαρή οικογένεια που αναζητά καταφύγιο.

Παίζουν: Τζόελ Έντγκερτον, Κρίστοφερ Άμποτ, Καρμέν Ετζόγκο, Ράιλι Κίου, Κέλβιν Χάρισον Τζ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 11/10, στις 23:00

«Μετεωρίτες» (2017) σε σκηνοθεσία Gürcan Keltek – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους ολλανδικής/τουρκικής παραγωγής 2017 , διάρκειας 81’. Έρχονται τη νύχτα. Όλοι βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ανάβουν δάδες και θυμούνται όσους περπάτησαν στους δρόμους πριν από κείνους. Για τις επόμενες ώρες, η πόλη είναι σε περιορισμό και εμφανίζεται μια έκλειψη. Τη νύχτα, πέφτουν μετεωρίτες. Ένα ντοκιμαντέρ με πολιτικό σχολιασμό και συνδέει το επίγειο με το σύμπαν, το Meteors είναι ταινία για τη μνήμη και την εξαφάνιση των ανθρώπων, των τόπων και των πραγμάτων.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 11/10, στις 23:00

«Revolver» (2005) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο Jake Green (Jason Statham) είναι ένας κακοποιός που μετά από 7 χρόνια στην φυλακή καταφέρνει να «φτιαχτεί» και αποφασίζει μετά από δύο χρόνια από την απελευθέρωσή του να εκδικηθεί τον μαφιόζο Macha (Ray Liotta) που τον κάρφωσε. Όλα ξεκινούν όπως τα περίμενε με την εκδίκησή του να παίρνει σάρκα και οστά μέχρι που μια θανατηφόρα ασθένεια και δύο περίεργοι τύποι που του υπόσχονται σωτηρία μπλέκονται στην ζωή του, οικειοποιούνται τα εκατομμύριά του και σχεδόν καταστρέφουν τόσο τον αντίπαλό του όσο και κραταιές συμμορίες του υποκόσμου.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρέι Λιότα, Βίνσεντ Παστόρε.

*OPEN, Παρασκευή 11/10, στις 23:00

«Τροία» (2004) σε σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν
Έτος 1250 π.Χ. Ο Πάρις, γιος του Πριάμου, βασιλιά της Τροίας, πείθει την Ελένη, να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο και να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του. Όταν ο Μενέλαος μαθαίνει για το συμβάν, ζητά τη βοήθεια του αδελφού του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, για να επιτεθεί στην Τροία με σκοπό να πάρει πίσω τη σύζυγό του. Ο Αγαμέμνονας, που βλέπει πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία, οργανώνει την εκστρατεία: 1.000 πλοία μεταφέρουν 50.000 Έλληνες στρατιώτες, που τελικά στρατοπεδεύουν έξω από την Τροία. Ο Πρίαμος αναθέτει την οργάνωση της άμυνας της πόλης στον χαρισματικό Έκτορα και οι Τρώες, λαός αήττητος μέχρι τότε, ανθίστανται σθεναρά όμως ο Αγαμέμνονας έχει στο πλευρό του έναν πανίσχυρο σύμμαχο: τον Αχιλλέα, έναν ημίθεο, μια «πολεμική μηχανή», που η παρουσία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση αυτού του πολέμου.

Παίζουν:Σον Μπιν, Μπράιαν Κοξ, Μπραντ Πιτ, Ορλάντο Μπλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μπρένταν Γκλίζον, Έρικ Μπάνα, Πίτερ Ο’ Τουλ.

*STAR, Παρασκευή 11/10, στις 21:00

«Σχέδιο Εγκλήματος» (2015) σε σκηνοθεσία Τζάκι Ερλ Χέιλι

Τέσσερις φίλοι σχεδιάζουν ένα κόλπο το οποίο θα τους αποφέρει μεγάλη λεία. Όταν όμως το σχέδιο δεν πάει καλά, αλλά και ένας από αυτούς αποκαλύπτει ότι έχει δανειστεί χρήματα από έναν μεγαλοκακοποιό της περιοχής που ζητά άμεσα την εξόφληση του χρέους, τότε αναγκάζονται να υποκύψουν σε εκβιασμό.

Παίζουν:Τζον Τραβόλτα, Μάικλ Πιτ, Νταν Στίβενς.

*ALPHA, Παρασκευή 11/10, στις 22:50

«Νησός 2» (2011) σε σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος

Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Κι ερχόμαστε στο σήμερα… Ο Μπάμπης, ο Αγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία! Ο Αγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας και του Οττο, ενός γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει. Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας.

*ALPHA, Παρασκευή 11/10, στις 21:50