5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο ήρθε και αν η νυχτερινή έξοδος δεν σε συναρπάζει μην ανησυχείς μπορείς πάντα να κάτσεις στον αναπαυτικό σου καναπέ με μια από τις παρακάτω ταινίες:

«Η κρυφή ζωή του Μάνγκλχορν» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Ο Α.Τ. Μάνγκλχορν, είναι ένας εκκεντρικός κλειδαράς, που ζει σε μια πόλη του Τέξας και περνά τις μέρες του φροντίζοντας τη γάτα του και αναπολώντας το μεγάλο έρωτα της ζωής του, τη γυναίκα που έχασε πριν χρόνια. Μοναδική του διέξοδος, η τακτική επίσκεψή του στην τράπεζα της περιοχής, όπου συναναστρέφεται την Ντον, μια γυναίκα που προσπαθεί να του δώσει νέα ώθηση και αγάπη για τη ζωή. Το δίλημμα να συναντήσει τον οικονομικά επιτυχημένο γιο του, με τον οποίο είναι αποξενωμένος, είναι στην ουσία και η τελική επιλογή του, για το κατά πόσον θα παραμείνει προσκολλημένος στο παρελθόν ή θα προχωρήσει μπροστά.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Χόλι Χάντερ, Άρμονι Κόριν.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 12/10, στις 23:00

«Πέρα από τη λογική» (2013) σε σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Βασισμένη σε ένα αληθινό γεγονός που συγκλόνισε το Βέλγιο το 2007, η ταινία εξιστορεί την πορεία μιας σύγχρονης Μήδειας, εξερευνώντας πολυεπίπεδα τα όρια της οικογενειακής ζωής, αλλά και τις πολιτισμικές και ταξικές συγκρούσεις που την υπονομεύουν. Η Μυριέλ και ο Μουνίρ είναι ερωτευμένοι. Από μικρός, ο νεαρός άνδρας από το Μαρόκο ζει με τον εύπορο γιατρό Πινζέ που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Όταν ο Μουνίρ και η Μυριέλ αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτηση του ζευγαριού από τον γιατρό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Όταν είναι ήδη αργά, η Μυριέλ αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ζει σε ένα ανθυγιεινό συναισθηματικά περιβάλλον που ύπουλα οδηγεί την οικογένεια προς μια τραγική κατάληξη.

Παίζουν: Εμιλί Ντεκέν,Ταχάρ Ραχίμ ,Νιλς Άρεστρουπ

*ΕΡΤ3, Σάββατο 12/10, στις 23:00

The Amazing Spiderman 2 (2014) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Ενώ η σχέση του με την Γκουέν περνάει κρίση και ο παιδικός φίλος του Χάρι Όσμπορν αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Oscorp, ο Πίτερ Πάρκερ καλείται να αντιμετωπίσει ως Σπάιντερμαν τον Ιλέκτρο, έναν καινούργιο εχθρό που απειλεί να βυθίσει τη Νέα Υόρκη στο σκοτάδι.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Τζέιμι Φοξ, Ντέιν ΝτεΧάαν.

*ANT1, Σάββατο 12/10, στις 23:45

«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού» (2001) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον 

Μια επική περιπέτεια για το καλό που αντιστέκεται στο κακό, τη δύναμη της φιλίας, το προσωπικό θάρρος.Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από ένα Χόμπιτ, τον Φρόντο Μπάγκινς. Ο νεαρός Φρόντο, που κατοικεί στη Μέση Γη, κληρονόμει ένα δαχτυλίδι, που θα δώσει σε ένα σκοτεινό και ισχυρό άρχοντα τη δύναμη να υποδουλώσει ολόκληρο τον κόσμο.Με μια πιστή συντροφιά, που αποτελείται από ξωτικά, νάνους, γενναίους άντρες και έναν σοφό μάγο, τον Γκάνταλφ, ο Φρόντο ξεκινά μια ηρωική προσπάθεια να καταστρέψει το δαχτυλίδι και να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση της ανθρωπότητας.Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, ο Φρόντο θα συναντήσει πολλούς, που θα αγωνιστούν για να αποκτήσουν το δαχτυλίδι.

Παίζουν: Ελάιτζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερι Λι, Χιούγκο Γουΐβινγκ, Ίαν Χολμ, Σον Μπιν

*STAR, Σάββατο 12/10, στις 23:10

**Στο κανάλι θα προβληθεί και η ταινία «Εγώ, ο απαισιότατος 2 (DESPICABLE ME 2)» (2013) στις 21:00.

«99 Σπίτια» (2014) σε σκηνοθεσία Ραμίν Μπαχράνι

Ο χαρισματικός και αδίστακτος επιχειρηματίας, Ρικ Κάρβερ (Μάικλ Σάνον) κερδίζει περιουσίες, επανακτώντας σπίτια και τζογάροντας στην αγορά ακινήτων και το Χρηματιστήριο. Όταν θα κάνει έξωση στον Ντένις Νας (Άντριου Γκάρφιλντ), ένα μόνο πατέρα που προσπαθεί να φροντίσει την μητέρα και τον μικρό του γιο, ο Νας είναι τόσο απεγνωσμένος να βρει μια λύση, για να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένεια του, που πιάνει δουλειά για τον Κάρβερ – τον άνθρωπο που τον εκδίωξε από το σπίτι του. Ο Κάρβερ υπόσχεται στον Νας ένα τρόπο για να ξανακερδίσει το σπίτι του και να μπορέσει να παρέχει ασφάλεια στην οικογένεια του, σταδιακά όμως τον παρασύρει σε ένα lifestyle πλούτου και γκλαμ. Είναι μια συμφωνία με το διάβολο που έρχεται με υψηλό τίμημα – υπό τις εντολές του Κάρβερ, ο Νας υποχρεώνεται να κάνει έξωση σε οικογένειες από τα σπίτια τους. Καθώς ο Νας πέφτει όλο και βαθύτερα στον ιστό του Κάρβερ, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο βίαιη και επικίνδυνη από ότι μπορούσε να φανταστεί.

Παίζουν: Μάικλ Σάνον, Άντριου Γκάρφιλντ, Λόρα Ντερν, Νόα Λόμαξ, Κλάνσι Μπράουν.

*ALPHA, Σάββατο 12/10, στις 00.10 (προς ξημερώματα Κυριακής)