5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η κούραση της ημέρας είναι αρκετή για να σε κρατήσουν στο σπίτι σου. Γι’ αυτό κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, πάρε ποπ κορν και διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Ταξίδι στην Ιταλία» (2014) σε σκηνοθεσία Μάικλ Γουίντερμποτομ

Δύο φίλοι, έξι γεύματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ένα road trip (ταξίδι με το αυτοκίνητο) στην Ιταλία: Λιγουρία, Τοσκάνη, Ρώμη, Αμάλφι και Κάπρι. Οι Βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον αναλαμβάνουν για άλλη μία φορά, να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας «The Observer», την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια. Ο Ρομπ, πατέρας ενός μικρού παιδιού, κουρασμένος από τις ευθύνες του, αναζητεί λίγη περιπέτεια. Ο Στιβ έχει περάσει μια περίοδο σκληρής δουλειάς στο Λος Άντζελες μακριά από το σπίτι του, αλλά τώρα βρίσκεται σε μια παύση από τη δουλειά. Έχοντας πια το χρόνο να επιστρέψει στην Ευρώπη, θέλει να δει τα παιδιά του. Οι δυο τους συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά. Δεν πρόκειται μόνο για μια γαστρονομική εξερεύνηση αλλά και για ένα πολιτιστικό ταξίδι, καθώς ακολουθούν τα βήματα των Άγγλων ρομαντικών ποιητών Μέρι Σέλεϊ και Τζορτζ Μπάιρον (Λόρδος Βύρων) στην Ιταλία, αναζητώντας τα σημεία όπου οι δύο ποιητές πέρασαν μια καθοριστική για το έργο τους χρονική περίοδο. Μαζί με τον Ρομπ και τον Στιβ, ταξιδεύουμε στα ξενοδοχεία όπου μένουν και τα εστιατόρια που επισκέπτονται, παρακολουθούμε τις κουζίνες και τους σεφ που μαγειρεύουν γι’ αυτούς, καθώς και ποιος πληρώνει το λογαριασμό στο τέλος. Βέβαια, το τέλος σ’ αυτό το ταξίδι παραμένει ανοιχτό. Ο Ρομπ έχει μια προσφορά για εργασία που θα σήμαινε και πάλι την αναχώρησή του για την Αμερική και ο Στιβ προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει σε μια πιο ήσυχη οικογενειακή ζωή.

Παίζουν: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Μάρτα Μπάριο, Ρόζι Φέλνερ, Κλερ Κίλαν, Τίμοθι Λιτς, Ρόνι Ανκόνα, Ρεμπέκα Τζόνσον.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 22/10, στις 22:00

Ειμαρμένη (2015) σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μαριανού

Σ’ ένα μικρό νησί, κάποιος άγιος πρόκειται να αναγνωρισθεί επίσημα από την Εκκλησία. Η εικόνα του, που έξι αιώνες σώζεται, δεν έχει πρόσωπο. Μία παράξενη παράδοση, λέει πως ο άγιος κατέβηκε ένα βράδυ από την εικόνα, πήγε στο πανηγύρι, σκανδάλισε τους πιστούς και ντράπηκε να επιστρέψει. Ένας συγγραφέας, βιώνοντας ένα καταστροφικό διήμερο, ανακαλύπτει, στο πλαίσιο μιας προσωπικής αναζήτησης, πως υπήρξε αγιογράφος που είχε κληθεί να αγιογραφήσει, μα με την έκλυτη ζωή που έκανε, έγινε αιτία ν’ αποδοθούν στον άγιο οι δικές του πράξεις. Καταφεύγοντας οι νησιώτες στο έγκλημα, φόρτωσαν στον άγιο τα κρίματα του αγιογράφου του, πατώντας στο ατελές της αγιογραφίας. Στην προσπάθειά του ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, ο συγγραφέας, θα έχει άσχημο τέλος. Το σώμα του ανακαλύπτεται κακοποιημένο, καιρό μετά. Ένας ρεπόρτερ, αναλαμβάνει να καλύψει το γεγονός, μα συναντά την κλειστή κοινωνία που αρνείται να μιλήσει.

Παίζουν: Δημήτρης Μπίτος, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Άλκης Παναγιωτίδης, Καίτη Ιμπροχώρη, Αθηνά Παππά, Έκτωρ Καλούδης, Ιουλία Καλογρίδη

*ΕΡΤ2, Τρίτη 22/10, στις 23:15

**Στο κανάλι θα προβληθεί για πρώτη τηλεοπτική μετάδοση και η ταινία μικρού μήκους «χρυσόψαρο» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αγγελόπουλου στις 23:00

«Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 3» (2007) σε σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ

Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Κινέζου πρέσβη, ο ντετέκτιβ Κάρτερ και ο επιθεωρητής Λι συναντιώνται ξανά. Αποφασισμένοι να βρούν τους υπαίτιους, ταξιδεύουν μαζί ως το Παρίσι κι έρχονται αντιμέτωποι με την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Κρις Τάκερ, Χιρογιούκι Σανάντα, Γιούκι Κούντο

*OPEN, Τρίτη 22/10 στις 21:00

«Η συναλλαγή» (2011) σε σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Τρεις εκτελέστριες αναλαμβάνουν για λογαριασμό ενός επικίνδυνου κακοποιού να εμποδίσουν μια συναλλαγή με ναρκωτικά. Όταν όμως ένας φόνος μπερδεύει την κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, γίνεται προφανές πως τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν αρχικά και η «εύκολη» δουλειά γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό θανάτου, όπου όλοι έχουν ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο.

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαλίν Άκερμαν

*OPEN, Τρίτη 22/10 στις 23:00

«Jack Reacher: Ποτέ μη γυρίζεις πίσω» (2016) σε σκηνοθεσία Εντουαρντ Ζούικ

Ο εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και ολιγόλογος πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ καλείται αυτή τη φορά να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση, προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που άδικα κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Αλντις Χοντζ

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 22/10, στις 23:00