Να πιστεύεις στη ζωή… και να την γράφεις με το Ζ κεφαλαίο

Να πιστεύεις σε σένα και στις δυνατότητές σου, στα θέλω σου και στα όνειρά σου. Να πιστεύεις σε αυτό που ποθείς και να το λαχταράς, να το κυνηγάς. Να πιστεύεις σε αυτό που μπορείς να καταφέρεις και στις δυνάμεις σου. Αλλά να σου πω κάτι;

Μην ακυρώνεις εσύ ο ίδιος, εσύ η ίδια αυτά που μπορείς και ονειρεύεσαι, γιατί κανένας δεν θα πιστέψει σε σένα. Κανένας δεν θα πιστέψει στις δυνάμεις και σε όσα μπορείς, αφού εσύ ο ίδιος, η ίδια θα το κάνεις πρώτος, πρώτη.

Να πιστεύεις στις σχέσεις… όχι στις σχέσεις που λαθροβιούν, όχι στις σχέσεις που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και καιρό και τους κάνουμε τεχνητή αναπνοή. Να πιστεύεις στις όμορφες σχέσεις, γιατί κάπου εκεί υπάρχει ένας άνθρωπος που θα σε λαχταράει, που θα θέλει να σου στέλνει ένα μήνυμα, που θα θέλει να σε ακούσει και να σε δει, που θα σε κάνει να δεις την ομορφιά των σχέσεων και των ανθρώπων.

Να πιστεύεις στους φίλους… Ωραίο πράγμα η φιλία. Να πιστεύεις, γιατί υπάρχουν πολλοί που θα σε απογοητεύσουν, αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι αγαπημένοι που ξέρεις ότι είναι εκεί, είναι πάντα εκεί, όποια στιγμή σηκώσεις το κεφάλι και το τηλέφωνο, όποια στιγμή τους γράψεις ένα μήνυμα. Και μπορεί να μην μιλάτε κάθε μέρα, αλλά άκουσέ με, δεν πειράζει, οι σχέσεις δεν κρίνονται από την ποσότητα, αλλά από την ποιότητα.

Να πιστεύεις στους καλούς ανθρώπους… στους εμπνευσμένους, σε αυτούς που θα σου μιλήσουν το πρωί και θα νιώσεις ότι έφυγε ένα βάρος από την πλάτη σου, που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ή να νιώσεις όμορφα, που θα σε ξαφνιάσουν γιατί μπορεί να μην το περίμενες. Να πιστεύεις στους καλούς ανθρώπους, γιατί πάντα θα υπάρχουν και οι τοξικοί, εκείνοι που θα προσπαθούν να κερδίσουν πίσω από την πλάτη μας, να μας απορροφήσουν την ενέργεια, αλλά ποιο το νόημα να τους κάνουμε επίκεντρο στη ζωή μας;

Να πιστεύεις στο τώρα… σταμάτα να το ακυρώνεις, να χαρείς, γιατί κάθε φορά ακυρώνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου.

Να πιστεύεις στη ζωή… και να την γράφεις με το Ζ κεφαλαίο,γιατί έχει πολλά να σου δώσει ακόμα. Αλλά υπάρχει ένας όρος σε αυτό. Πρέπει να προσπαθήσεις και να τα διεκδικήσεις.

Ελένη Σολταρίδου