Καστοριά: Ξεκινάει επιχείρηση “Σκούπα” για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Ξεκινάει η επιχείρηση “Σκούπα” για όλα τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται παρατημένα στους δρόμους του δήμου Καστοριάς. Η προθεσμία που δόθηκε στους ιδιοκτήτες για να μετακινήσουν τα οχήματα τους σε ιδιωτικούς χώρους έχει εκπνεύσει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Καθαριότητας κ. Θεόδωρο Λιάμη, μας ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ειδοποιηθεί πάνω από 150 ΙΧ τα οποία θα αποσύρονται με ρυθμό 30 την εβδομάδα.

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν καταγραφεί και φωτογραφηθεί, οπότε είναι άσκοπη η μετακίνηση τους σε άλλο δημόσιο σημείο από τους ιδιοκτήτες τους, με σκοπό την παράταση χρόνου.

Τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονται στο αμαξοστάσιο του Δήμου και θα παραμένουν για μία εβδομάδα. Σε αυτό το χρονικό περιθώριο, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να τα παραλάβουν πληρώνοντας 150€ πρόστιμο. Μετά την διορία της μιας βδομάδας τα οχήματα θα δίνονται για παλιοσίδερα.

Στόχος του κ. Λιάμη είναι η επιχείρηση «σκούπα» να συνεχιστεί μέχρι να φύγει από τους δρόμους του δήμου και το τελευταίο όχημα. “Τα οχήματα αυτά αποτελούν εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, είναι πρώτη προτεραιότητα να μετακινηθούν” μας δήλωσε χαρακτηριστικά.