6 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν μείνεις μέσα σου έχουμε 6 ωραίες επιλογές για να απολαύσεις ένα σπιτικό cine το Σαββατόβραδο!

Η Αλήθεια/Truth (2016) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Βάντερμπιλντ

Tο πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της. Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, η Μέιπς με τον παρουσιαστή του δελτίου Νταν Ράδερ, θα δεχόντουσαν πολύ σκληρή κριτική κι έλεγχο. Το προηγούμενο βράδυ, ο Ράδερ παρουσίασε αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε χρησιμοποιήσει «μέσον» για να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 έως το 1974. Η Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες κι έγγραφα για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους και το θέμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ελίζαμπεθ Μος, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Μπρους Γκρίνγουντ

*EΡΤ2, Σάββατο 2/11 στις 23:00

Ναυαγοί (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Λέινγκ

Το 1989 το σκάφος Rose Noelle θα σαλπάρει από το λιμάνι Πίκτον της Νέας Ζηλανδίας με κατεύθυνση τα νησιά Τόνγκα με πλήρωμα αποτελούμενο από τέσσερις άνδρες. Μια μεγάλη καταιγίδα θα αναποδογυρίσει το ιστιοφόρο και οι τέσσερις άνδρες θα παλέψουν με τα κύματα για 119 ημέρες προτού καταφέρουν να φτάσουν στην στεριά στα Νησιά της Θάλασσας των Κοραλλίων. Μια συγκλονιστική ταινία βασισμένη στην απίστευτη αληθινή ιστορία των 4 μελών του πληρώματος που κατάφεραν να επιβιώσουν ενώ κανείς δεν περίμενε ότι θα βρίσκονταν ζωντανοί μετά από σχεδόν 4 μήνες στη θάλασσα.

Παίζουν:Μαρκ Ρούκα, Ντανιέλ Βάτερσον, Τζακ Ουάλϊ,Minouk van Der Valde, Σέιμους Στάλκερ, Τζον Ντέιβις,Λάουρι Ντι

*EΡΤ3, Σάββατο 2/11 στις 23:00

Άθικτοι/ The intouchables (2011) σε σκηνοθεσία Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Ο Φιλίπ είναι ένας πλούσιος αριστοκράτης που έχει μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο. Επιλέγει για βοηθό στην καθημερινότητά του τον Ντρις, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες των προαστίων του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές θα καταλήξουν να μοιράζονται μια αληθινή και δυνατή φιλία χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, σε μια ιστορία που εκ πρώτης όψεως μόνο αστεία δεν είναι.

Παίζουν:Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ

*Alpha, Σάββατο 2/11 στις 23:00

Μαχητικό Stealth: Η Αόρατη Απειλή (2006) σε σκηνοθεσία Ρομπ Κoέν

Η ταινία είναι βασισμένη στο μέλλον, όταν ο άνθρωπος έχει αναπτύξει ένα πιλοτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που το χρησιμοποιεί ως εκτελεστικό όργανο επικίνδυνων αποστολών. Κάποια στιγμή, ο έλεγχος ξεφεύγει και η μηχανή αποδεικνύεται εξυπνότερη, και ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη του: τη μηχανή που ο ίδιος δημιούργησε. Ο πόλεμος ανάμεσά τους είναι σκληρός και το αποτέλεσμα αμφίβολο.

Παίζουν: Τζός Λούκας, Τζέσικα Μπίελ, Τζέιμι Φοξ, Σαμ Σέπαρντ, Τζόι Μόρτον, Ίαν Μπλίς, Έμπον Μος Μπάκραχ

*Ant1, Σάββατο 2/11 στις 23:00

Ένα καλοκαίρι(Mud)  (2012) σε σκηνοθεσία Τζεφ Νίκολς

Ο  Έλις και ο Νέκμπον, είναι δύο 14χρονοι φίλοι, που ζουν σε μια επαρχία, στις όχθες του Μισισιπή. Σε μία από τις καθημερινές εξερευνήσεις τους, ανακαλύπτουν κάτι παράξενο, μια βάρκα πάνω σε ένα δέντρο. Η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη καθώς διαπιστώνουν ότι μέσα στη βάρκα ζει ένας μυστηριώδης άντρας, με το περίεργο όνομα, Mud.Η γνωριμία του Mud με τα δύο αγόρια έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Είναι καταζητούμενος από την αστυνομία και έχει ανάγκη τη βοήθειά των δυο αγοριών για να επιβιώσει αλλά και για να καταφέρει να σμίξει ξανά με την αγαπημένη του Τζούνιπερ. Ως αντάλλαγμα θα πάρουν τη βάρκα.

Παίζουν:Μάθιου Μακόναχι, Ρις Γουίδερσπουν, Τάι Σέρινταν, Τζέικομπ Λόφλαντ, Σαμ Σέπαρντ, Μάικλ Σάνον

*Star, Σάββατο 2/11 στις 23:20

The Twilight Saga: Η έκλειψη (2010) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Σλέιντ

Ενώ η Μπέλα περιμένει την αποφοίτησή της για να ζήσει πια ελεύθερη με τον Έντουαρντ, ο Τζέικομπ αποφασίζει να τη διεκδικήσει. Ταυτόχρονα, μια σειρά φόνων αναστατώνει το Σιάτλ και οι Κάλεν υποπτεύονται ότι κάποιος οργανώνει ένα στρατό από βαμπίρ, έχοντας στόχο τους ίδιους. Με την αποφοίτηση να πλησιάζει η Μπέλα έχει μία ακόμα απόφαση να πάρει την ζωή ή τον θάνατο.

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ντακότα Φάνινγκ

*Open, Σάββατο 2/11 στις 22:00