4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μεσοβδόμαδα βράδυ και είσαι κουρασμένος, θέλεις να περάσεις το βράδυ σου χουχουλιάζοντας στον καναπέ με αγκαλιά τα ποπ-κορν και την κουβέρτα. Σου έχουμε 4 επιλογές:

«Τσάϊ στη Σαχάρα» (1990) σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ένα ζευγάρι Αμερικανών φτάνουν στη Βόρειο Αφρική με ατμόπλοιο, με την κρυφή ελπίδα να πλησιάσουν πάλι ο ένας τον άλλο και να ζωντανέψουν το νεκρό γάμο τους.Ο Πορτ, μουσικός που έχει να δουλέψει πάνω από ένα χρόνο, ονειρεύεται να αφήσει πίσω του τον σύγχρονο κόσμο, ενώ η Κιτ έχει βαρεθεί τα ταξίδια, ακολουθεί όμως τον άντρα της στη Σαχάρα, με το όνειρο να τον ξαναφέρει κοντά της. Το ταξίδι τους δεν καταφέρνει να τους φέρει κοντά και στρέφονται αλλού για παρηγοριά, ενώ ο σκληρός τόπος με τον ανελέητο ήλιο, τις πέτρες και την ξεραΐλα της ερήμου τους καταστρέφει, αντί να τους προσφέρει την γνώση και την παρηγοριά.

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ντέμπρα Ουίνκερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 6/11, στις 23:00

«O Όλυμπος έπεσε» (2013) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Mια τολμηρή περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικ Μπάνινγκ, έναν μυστικό πράκτορα της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, όταν η λιμουζίνα, που τον μεταφέρει, πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η Πρώτη Κυρία. Καθώς όμως τα γεγονότα ξετυλίγονται, η ζωή του Προέδρου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια του Μάικ. Όταν ο Λευκός Οίκος, δέχεται τρομοκρατική επίθεση από μια ομάδα Νοτιοκορεατών και ο Πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής, οι Aμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν.

Παίζουν:Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Άσλεϊ Τζουντ, Άαρον Έκχαρτ, Μελίσα Λίο, Άντζελα Μπάσετ, Κόουλ Χάουζερ, Ράντα Μίτσελ, Ρικ Γιούν.

*STAR, Τετάρτη 6/11, στις 23:00

«Οριακές διαπραγματεύσεις» (2012) σε σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι

Ένας καταξιωμένος διαπραγματευτής της αστυνομίας πέφτει θύμα μιας ομάδας διεφθαρμένων συναδέλφων του, οι οποίοι τον κατηγορούν ψευδώς για τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αποφασίζει να συγκεντρώσει ομήρους σε έναν ουρανοξύστη ώστε να αναγκάσει την αστυνομία να στείλει δεύτερο διαπραγματευτή για να τους σώσει. Ελπίζει ότι μέσω του δεύτερου διαπραγματευτή ίσως καταφέρει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη συνωμοσία εναντίον του προτού να είναι πολύ αργά.

Παίζουν:Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Ντέιβιντ Μορς, Τζον Σπένσερ, Πολ Τζιαμάτι.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 6/11, στις 23:00

«Ήμασταν κάποτε στρατιώτες» (2002) σε σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Το 1965, 400 Αμερικανοί στρατιώτες υπό τη διοίκηση του σκληροτράχηλου συνταγματάρχη Μουρ, βρίσκονται παγιδευμένοι στη βιετναμέζικη ζούγκλα και δίνουν την πρώτη αιματηρή μάχη ανάμεσα στον αμερικανικό στρατό και τους Βιετκόγκ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μάντλιν Στόου, Γκρεγκ Κινίαρ, Σαμ Έλιοτ, Κρις Κλάιν, Μπάρι Πέπερ

*OPEN, Τετάρτη 6/11, στις 21:00