Στο παιχνίδι της ζωής, να είσαι ο παίκτης και όχι το πιόνι

Η ζωή πολλές φορές παίζει παιχνίδια. Τρελά παιχνίδια. Παράξενα παιχνίδια που ούτε η πιο τρελή φαντασία ενός δημιουργικού σκηνοθέτη, δεν μπορεί να τα κατασκευάσει! Παιχνίδια από την αρχή κερδισμένα ή από την αρχή χαμένα. Η ζωή ορίζει τους κανόνες και ρίχνει τα ζάρια.

Από τη μια στιγμή στην άλλη σου κάνει αγνώστους τους γνωστούς ή αν είσαι τυχερός σού χαρίζει ανθρώπους από το πουθενά σαν να ήταν δικοί σου από πάντα! Σου εμφανίζει κάποιους να σε αγαπήσουν  τη στιγμή που θες να αγαπηθείς ή σου στέλνει αυτούς που γίνονται για σένα επώδυνο μάθημα ζωής. Παιχνίδια παράλογα πολλές φορές που δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να μπεις και να παίξεις. Και αναρωτιέσαι γιατί να συμβαίνει σε σένα αυτό.

Αν είσαι τολμηρός το ζεις στα άκρα . Αν φανείς δειλός δε θα μάθεις ποτέ τη συνέχεια και την κατάληξη του παιχνιδιού. Άρα η επιλογή δική σου! Αν δεχτείς την πρόκληση, θα ανακαλύψεις πόση δύναμη κρύβεις μέσα σου και μέχρι πού μπορείς να φτάσεις.  Θα αποδείξεις στον εαυτό σου πως στη ζωή όλα παλεύονται, αν πραγματικά το θέλεις.

Με τις δοκιμασίες γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τα όριά μας και αποδεικνύουμε ότι είμαστε “ζωντανοί”. Η ζωή λοιπόν παίζει τα παιχνίδια της και εμείς τα δικά μας. Η πορεία θα αναδείξει τον δυνατότερο παίκτη και θα ανταμείψει τον πιο τολμηρό. Ας παίξουμε λοιπόν και ας χάσουμε! Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει.

Δέσποινα Χατζάκη