4 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε με τις «μπαταρίες» πλήρως φορτισμένες. Αν δεν έχεις κανονίσει κάποια έξοδο λόγω του βροχερού καιρού, μπορείς να κάτσεις αναπαυτικά και να απολαύσεις μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη.

«Yubi»(2018) σε σκηνοθεσία Τζούλιας Σπυροπούλου – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η 17χρονη μαθήτρια λυκείου Ασπασία ζούσε μια φυσιολογική, εφηβική ζωή, στην πόλη του Άργους. Στις 12 Αυγούστου 2013, πυροβολήθηκε από τον πατέρα της. Εκείνη γλίτωσε το θάνατο, αλλά ποιο ήταν το τίμημα; Η Ασπασία έχει 99% αναπηρία. Αυτό δεν της επιτρέπει να ζήσει τη ζωή που ονειρευόταν. Δεν μπορεί να κινήσει το σώμα της ή να μιλήσει. Η ύπαρξή της εξαρτάται από τη μητέρα της, Σπυριδούλα, η οποία παραιτήθηκε από τη δουλειά της, για να μπορεί φροντίζει την Ασπασία μέρα νύχτα. Στην Ελλάδα, μία χώρα που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και την αυξημένη ανεργία, η Ασπασία και η μητέρα της προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της ζωής τους, με ελάχιστη ή μηδαμινή βοήθεια από το κράτος. Με τη μικρή σύνταξη που τους παρέχεται, προσπαθούν να συντηρήσουν τα έξοδα της αναπηρίας της: νοσοκόμες όλο το 24Ωρο, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατροί. Η Ασπασία εξελίσσεται με πολύ αργά βήματα. Η Σπυριδούλα ζει μέσα από τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Κάθε λεπτό ονειρεύεται τη μέρα που θα δει την παλιά Ασπασία να επιστρέφει, μία όμορφη έφηβη που ονειρευόταν να γίνει εγκληματολόγος.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 18/11, στις 23:00

«Kung Fu Yoga» (2017) σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τονγκ

Ο Τζακ, ένας διακεκριμένος καθηγητής αρχαιολογίας αποφασίζει να ενώσει δυνάμεις με την νεαρή Ινδή καθηγήτρια, Ασμίτα, προκειμένου να ανακαλύψουν τον χαμένο θησαυρό ενός αρχαίου βασιλείου της Ινδίας, κοντά στο Θιβέτ. Σύντομα όμως διαπιστώνουν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί περισσότεροι, γεγονός που περιπλέκει την αποστολή τους και τους φέρνει αντιμέτωπους με πλήθος τυχοδιώκτες, απατεώνες και κατασκόπους. Οι περιπέτειές τους θα οδηγήσουν την ομάδα του Τζακ και της Ασμίτα όχι μόνο σε άγνωστες περιοχές, αλλά και σε πρωτόγνωρες εμπειρίες, που θα δοκιμάσουν την αντοχή τους…

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Αρίφ Ράχμαν, Λάι Ζανγκ, Σόνου Σοντ, Μίγια Μούκι.

*ALPHA, Δευτέρα 18/11, στις 23:00

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 18/11, στις 23:00

«Hancock» (2008) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Ο Hanckock είναι ένας παντοδύναμος, όμως ανθρώπινος χαρακτήρας, με προδιάθεση στο καλό. Μόνο που ο κάπως άτσαλος τρόπος του στην καταπολέμηση του εγκλήματος, παρά τη δεδομένη αποτελεσματικότητα, σηκώνει κύματα υλικών καταστροφών στο πέρασμα του. Κάτι που εξαγριώνει τους λοιπούς κάτοικους του Λος Άντζελες. Σε μια διάσωση ενός επαγγελματία των δημοσίων σχέσεων, θα βρει έναν άνθρωπο που θα ενδιαφερθεί για το image του. Με την καθοδήγηση ενός υπευθύνου δημοσίων σχέσεων αποφασίζει να διορθώσει την εικόνα του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Σαρλίζ Θέρον, Τζέισον Μπέιτμαν

*Ant1, Δευτέρα 18/11, στις 01:30