6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή είναι εδώ! Γιαυτό χαλάρωσε, άσε τους υπόλοιπους να βγουν στο κρύο του χειμώνα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μεταξύ Κωμωδίας, δράσης ή αστυνομική.

«Απ’τα κόκαλα βγαλμένα» (2011)σε σκηνοθεσία Σωτήρης Γκορίτσας

Ο νεαρός ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Σπυράτος αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα στο δημόσιο νοσοκομείο των «Αγίων Πάντων». Εκεί, ανακαλύπτει το πώς ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για να θεραπεύει, να προσφέρει, να ανακουφίζει, έχει εξελιχθεί σ’ ένα παρανοϊκό βασανιστήριο που εξουθενώνει τους πάντες, Άγιους και μη. Μέσα στο αγριεμένο αυτό κοινωνικό τοπίο, ο νεαρός γιατρός θα παλέψει για να περάσει ανάμεσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες αντιμαχόμενων νεοελληνικών μικρόκοσμων που απειλούν να τον κατασπαράξουν. Παράλληλα με τους ασθενείς που θεραπεύει θα δώσει και τον δικό του αγώνα επιβίωσης.

Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιος Μάινας, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μηνάς Χατζησάββας, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Χάρης Φραγκούλης κ.ά.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 6/12 στις 22:10

«Ανακόντα» (1997) σε σκηνοθεσία Λούις Γιόσα

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου, ένα κινηματογραφικό συνεργείο με επικεφαλής τον Δρα Στίβεν Κέιλ και την Τέρι Φλόρες προσπαθεί να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θα συναντήσουν έναν μοναχικό άνδρα, ο οποίος προσπαθεί να πιάσει τη φονική ανακόντα, παρασύροντας στο τολμηρό αυτό εγχείρημα ολόκληρο το συνεργείο.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Άις Κιουμπ, Γιον Βόιτ, Έρικ Στολτς, Τζόναθαν Χάιντ, Όουεν Γουίλσον, Ντάνι Τρέχο

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 6/12 στις 00:30

«Everest» (2015) σε σκηνοθεσία Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ

Δύο ορειβατικές ομάδες, προσπαθώντας να κατακτήσουν την πιο ψηλή βουνοκορφή, το Εβερεστ, παγιδεύονται στα χιόνια. Αμέτρητα ρίσκα. Τεράστιες δυσκολίες. Χρόνια εκπαίδευσης για προκλήσεις, που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν. Ό,τι κι αν είναι αυτό, όμως, που πυροδοτεί την προσπάθεια να φτάσουν στο πιο επικίνδυνο σημείο της Γης, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι πως στην κορυφή, οι φιλοδοξίες, πολύ συχνά, συναντούν την ανθρώπινη λιποψυχία και τη θηριώδη καταιγίδα…

Παίζουν: Τζέισον Κλαρκ, Τζος Μπρόλιν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρόμπιν Ράιτ

*STAR, Παρασκευή 6/12 στις 21:00

«Μαλλιά κουβάρια» (2010) σε σκηνοθεσία Νέιθαν Γκρίνο, Μπάιρον Χάουαρντ

Ο Φλιν Ράιντερ, ο πιο ατίθασος αλλά και ο πιο γοητευτικός καταζητούμενος της χώρας, βρίσκει καταφύγιο σε έναν απομονωμένο πύργο μέσα στο δάσος. Ποτέ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να του περάσει απ’ το μυαλό, ότι μέσα εκεί μπορεί να βρίσκεται μια… «φυλακισμένη» πριγκίπισσα. Η Ραπουνζέλ, όμως δεν είναι μια πριγκίπισσα, όπως οι άλλες. Τα χρυσόξανθα μαλλιά της, που διαθέτουν μαγικές ιδιότητες, έχουν μήκος 21 μέτρα! Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στην ασυγκράτητη λαχτάρα της για περιπέτεια και για την ανακάλυψη του κόσμου που απλώνεται έξω από τον πύργο, μέσα στον οποίο την έκλεισε η πανούργα μητέρα Γκόθελ, αφότου την έκλεψε μωρό ακόμα από τους βασιλείς γονείς της. Ο Φλιν δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η Ραπουνζέλ δεν έχει υπομονή να παραμένει φυλακισμένη. Σύντομα, το απίθανο δίδυμο αποφασίζει να σπάσει τους φραγμούς και τα εμπόδια. Το ταξίδι προς το άγνωστο αρχίζει. Ο δρόμος για την ελευθερία όμως, επιφυλάσσει εκπλήξεις, απρόοπτα, ατυχίες. Για το λόγο αυτό όμως επιφυλάσσει και πολύ, μα πάρα πολύ, γέλιο…

*ALPHA, Παρασκευή 6/12 στις 21:50

«Το Καρφί» (2013) σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Ο 18χρονος γιος του επιχειρηματία Τζον Μάθιους συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Για να μπορέσει να τον βγάλει από τη φυλακή, ο πατέρας του αναγκάζεται να υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα και να εισχωρήσει σε ένα επικίνδυνο καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό να το εξαρθρώσει.

Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Μπάρι Πέπερ, Σούζαν Σάραντον, Τζον Μπέρνθαλ

*OPEN, Παρασκευή 6/12 στις 21:00

 «Χωρίς διέξοδο» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Έρικ Ντόουντλ

Το γεμάτο ένταση θρίλερ «No Escape» διηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού επιχειρηματία (Όουεν Ουίλσον), ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Παίζουν: Owen Wilson(Jack Dwyer), Lake Bell(Annie Dwyer), Sterling Jerins(Lucy Dwyer), Claire Geare(Beeze Dwyer)

*OPEN, Παρασκευή 6/12 στις 23:30