8 ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Πέρα από τα Χριστούγεννα που απέχουν μόλις λίγες μέρες μακριά, έχετε πολλούς λόγους να φορέσετε το χαμόγελό σας και να απολαύσετε σήμερα την αγαπημένη σας πόλη, γιατί έχει  ετοιμάσει ξανά ένα σωρό ωραία πράγματα για να ζήσεις.Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στη Καστοριά.

-Αν θέλεις να νοιώσεις Χριστουγεννιάτικες μέρες πριν επίσημα ημερολογιακά φτάσουν,σήμερα έχεις προορισμό. Να επισκεφτείς,την “Μαγική Λιμνοπολιτεία “ που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό σκηνικό. Εκεί που μικροί και μεγάλοι αισθάνονται στα αλήθεια τη συγκίνηση, τη χαρά και την αύρα των γιορτών. Ζήσε τη μαγεία της γιορτής από τις 10:00 πμ έως στις 10:00 μμ.

-Στις 11:00  στο θεματικό πάρκο “Μαγική Λιμνοπολιτεία “χορεύουμε ZUMBA με το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος”.

Στις 11:00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας θα ανοίξει την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων  με το παραδοσιακό έθιμο της Γιορτής της Τσιγαρίδας που έχει μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την περιοχή.

Τα  μέλη του Συλλόγου έκαναν όλες τις ετοιμασίες για να υποδεχθούν τα μέλη και τους φίλους και να απολαύσουν τις παραδοσιακές τσιγαρίδες με άφθονο κρασί, στην αίθουσα του συλλόγου.

Στις 11.30 μπορείτε να ξεναγηθείτε στη μαγευτική φύση του Γράμμου να επισκεφτείτε το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση.

-Στις 12:00 μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ορεστειάς», στο χώρο της Διοίκησης στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση που απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς, ενώ παράλληλα η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου, κάλαντα και πολλά δώρα και γλυκά.

-Στις 15:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του “Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χιλιοδένρου” θα πραγματοποιηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, όπου παιδιά και γονείς θα ζωγραφίσουν, παρέα με την εικαστικό Δωροθέα Χαρίτωνος, για να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης και φιλίας σε όλο τον κόσμο γιατί τα πιο όμορφα ταξίδια της ζωής μας, χρειάζονται καλλιτεχνική διάθεση και φως.

“Ο Αϊ-Βασίλης Ήρθε Νωρίς”στις 17:00 μία διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Αναστασία Λιάπη, στο θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία».

-Το Δ.Σ του “Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού” σας προσκαλεί στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 18:30μμ στην πλατεία του Δισπηλιού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Δημοτική μπάντα του Δήμου Καστοριάς και θα προσφερθούν κεράσματα.