4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε, με πολλές ευκαιρίες και δημιουργικές ιδέες να βρίσκονται μπροστά σου. Κάνε την αρχή με μία ταινία από τις παρακάτω:

«Argo Navis» (2016) σε σκηνοθεσία Στέλιος Ευσταθόπουλος, Σουζάνε Μπάουζινγκερ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το 2003 η επιστημονική ομάδα ΝΑΟΥΔΟΜΟΣ, στα πλαίσια ενός ερευνητικού προγράμματος πειραματικής ναυτικής αρχαιολογίας, ξεκίνησε την ανακατασκευή μίας προϊστορικής πεντηκοντόρου, όπως ήταν η μυθική Αργώ. Αυτή είναι η ιστορία αυτού του πλοίου. Από την επιλογή των δέντρων για την κατασκευή του, που διήρκησε δύο χρόνια και ύστερα το ταξίδι στη θάλασσα. Δέκα χιλιάδες κουπιές την ημέρα, χρειάζεται να κάνουν οι κωπηλάτες, για να φτάσουν από το Βόλο στην αρχαία Κολχίδα.  Ένα ταξίδι 1.200 μιλίων που πρέπει να ολοκληρωθεί σε 60 ημέρες. Θα αντέξουν οι 74 εθελοντές κωπηλάτες αυτή την καθημερινή δοκιμασία; Ή θα μετατραπεί αυτή η σύγχρονη αργοναυτική εκστρατεία σε μία ακόμα Οδύσσεια; Πρωταγωνιστεί: Απόστολος Κούρτης.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/12, στις 23:00

«Κακές παρέες» (2002) σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Όταν ένας πράκτορας της CIA σκοτώνεται κατά τη διερεύνηση μιας κρίσιμης υπόθεσης πυρηνικών όπλων, οι μυστικές υπηρεσίες «στρατολογούν» τον δίδυμο αδελφό του, έναν μικροαπατεώνα, για να πάρει τη θέση του. Έτσι, ο Όακς, ο βετεράνος συνεργάτης του δολοφονημένου πράκτορα, αναλαμβάνει αναγκαστικά την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του: να μεταμορφώσει τον Τζέικ, έναν τύπο του δρόμου, σε έμπειρο κατάσκοπο μέσα σε εννέα μόνο μέρες. Ο χρόνος όμως τρέχει και οι δυο τους πρέπει άμεσα να απαλλάξουν την πόλη της Πράγας, που είναι η περιοχή των επιχειρήσεων, από μια ορολογιακή βόμβα που αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να τινάξει την πόλη στον αέρα…

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κρις Ροκ, Πίτερ Στορμέαρ, Γκάμπριελ Μαχτ, Κέρι Ουάσινγκτον

*ALPHA, Δευτέρα 16/12, στις 23:00

«Η Χώρα του Αύριο» (2015) σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Στα χέρια της νεαρής Κέισι πέφτει μια θαυματουργή καρφίτσα, η οποία την ταξιδεύει σε ένα φουτουριστικό παράλληλο σύμπαν που μόνη αυτή μπορεί να δει. Όταν η απόδρασή της από την πραγματικότητα σταματά απότομα, η ιδιοφυής νεαρή προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να επιστρέψει σε εκείνο τον ονειρικό κόσμο. Την ίδια στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του πλανήτη έχει ξεκινήσει…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Χιου Λόρι, Μπριτ Ρόμπερτσον

*OPEN, Δευτέρα 16/12, στις 21:00

«Ο γύρος του κόσμους σε 80 ημέρες» (2004) σε σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Ένας Κινέζος ληστής και τυχοδιώκτης, ο Πασπαρτού, καταλήγει κάτω από περίεργες συνθήκες στο στενό φιλικό κύκλο του εκκεντρικού Λονδρέζου Φιλέα Φογκ. Ο Φογκ έχει βάλει σκοπό να γυρίσει τον κόσμο σε 80 μέρες με διάφορα μεταφορικά μέσα, προκειμένου να κερδίσει ένα στοίχημα. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Πασπαρτού, ο Φογκ θα διασχίσει τις πιο όμορφες και επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, θα γνωρίσει τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του 19ου αιώνα και θα ζήσει τις πιο αξέχαστες περιπέτειες.

Παίζουν:Τζάκι Τσαν, Στιβ Κούγκαν, Σεσίλ ΝτεΦράνς, Ρόμπερτ Φάιφ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Κάρεν Μοκ

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 16/12, στις 23:00