5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή μετά τα Χριστούγεννα, Παρασκευή πριν την Πρωτοχρονιά. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Απόλαυσε το βράδυ σου με μια ταινία στην τηλεόραση από τις παρακάτω:

«Μπραζιλέρο» (2001) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα

Σε μια επαρχιακή πόλη ζει ο Βασίλης Αρβανιτάκης, ένας μεσήλικας που αποτελεί σημαντικό παράγοντα της τοπικής κοινωνίας. Ο κος Αρβανιτάκης (γνωστός ως Μπραζιλέρο λόγω του ποδοσφαιρικού του παρελθόντος), δέκα χρόνια πριν, είχε λάβει ένα κοινοτικό δάνειο για την ανέγερση ενός «Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου». Εκείνος όμως ξοδεύει τα χρήματα για να εξασφαλίσει μια πιο άνετη ζωή στην οικογένειά του, ενώ προβαίνει και στην αγορά ενός Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που θα σώσει την τοπική ομάδα από τον υποβιβασμό. Η παρανομία του κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, όταν απρόσμενα καταφθάνουν στην πόλη δύο Ευρωπαίοι οικονομικοί ελεγκτές, προκειμένου να εξετάσουν την πορεία του έργου και τη συνετή διαχείριση των χρημάτων που δόθηκαν. Ο Αρβανιτάκης θα βρεθεί σε δεινή θέση και θα εξαντλήσει το οπλοστάσιο με το οποίο τον έχει προικίσει η ελληνική πονηριά και κοινωνία. Σε όλο αυτόν τον κυκεώνα θα εμπλακούν η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, ο βουλευτής του τόπου, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός και τα τοπικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν απίθανες καταστάσεις.

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Άννα Μάσχα, Ιβάνο Μαρεσκότι (Ivano Marescotti), Μαρία Πρωτόπαππα, Ρούφους Μπεκ (Rufus Beck), Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Κούρος, Πάνος Σαπουνάκης, Νίκος Γεωργάκης, Λαέρτης Μαλκότσης, Δημήτρης Ντάσκας, Αναστάσης Κολοβός, Στέργιος Ιωάννου, Μανώλης Μαυροματάκης, Θεμιστοκλής Πάνου, Φώτης Σπύρος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Δημήτρης Πρωτογεράκης, Νατάσα Μαρματάκη, Παναγιώτης Πορτοκαλάκης.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 27/12, στις 22.00

«Ψάχνοντας το Νέμο» (2003) σε σκηνοθεσία Άντριου Στάντον, Λι Ούνκριχ

Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας… στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, στο δρόμο του θα γνωρίσει την Ντόρι, το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη, που θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως τα θέλουμε εμείς, αρκεί να το πιστεύουμε πραγματικά…

Φωνές μεταγλώττισης: Θοδωρής Αθερίδης, Ντίνος Σούτης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης.

*ALPHA, Παρασκευή 27/12, στις 21.50

«Η Νάνι Μακφι και ο μεγάλος σαματάς» (2010) σε σκηνοθεσία Σουζάνα Γουάιτ

Η μαγική, μυστηριώδης νταντά Μακ Φι, που εμφανίζεται ξαφνικά όταν και όπου χρειάζεται για να επιβάλει την τάξη είναι και πάλι εν δράσει! Η ουρανοκατέβατη Νάννι Μακ Φι «προσγειώνεται» αυτή τη φορά στην οικογενειακή φάρμα των Γκριν και προσπαθεί να επιβιώσει τον… πόλεμο, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα ζωηρά παιδιά της οικογένειας και τα κακομαθημένα ξαδελφάκια τους από την πόλη. Η νταντά με το δικό της χαρακτηριστικό τρόπο, αναλαμβάνει να τιθασεύσει τα μικρά διαβολάκια! Επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις, από ένα ιπτάμενο τρίκυκλο μέχρι μια ομάδα από ζωηρά γουρουνάκια, χρησιμοποιεί τα μαγικά της για να διδάξει στα παιδιά το μάθημα, που πρέπει κάθε φορά…

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Έμμα Τόμσον, Ραλφ Φάινς, Μάγκι Τζίλενχαλ.

*STAR, Παρασκευή 27/12, στις 21.00

«Ο αδελφός του Άι Βασίλη» (2007) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Πρόκειται για μια διασκεδαστική και τρυφερή κωμωδία με κεντρικούς ήρωες τον Φρεντ Κλάους, τον αδελφό τού Αϊ Βασίλη, γνωστού και ως Σάντα Κλάους. Μεγαλωμένος στη σκιά του αδελφού του Νικ, o Φρεντ αποβάλει τη γιορτή των Χριστουγέννων από μέσα του και γίνεται στρυφνός. Κάποια στιγμή όμως, έναν μαγικό Δεκέμβρη όπου ο Φρεντ βρίσκεται στο Βορρά (έχοντας ταξιδέψει πρώτη θέση με τάρανδο), συνειδητοποιεί ότι ο αδελφός του ο Νικ, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα, όταν ένας επιτήδειος προσπαθεί να ακυρώσει τα Χριστούγεννα μια για πάντα!

Παίζουν: Βινς Βον, Κέβιν Σπέισι, Κάθι Μπέιτς, Πολ Τζιαμάτι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ρέιτσελ Βάις

*STAR, Παρασκευή 27/12, στις 23.15

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» (2010) σε σκηνοθεσία Τιμ Μπαρτον

Η 19χρονη πια Αλίκη ακολουθεί τον Άσπρο Λαγό και επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων για πρώτη φορά μετά τα παιδικά της χρόνια, αν και δε θυμάται τίποτα από τις προηγούμενες περιπέτειές της. Εκεί θα συναντήσει μια σειρά από πολύχρωμους χαρακτήρες, όπως οι Τσιριμπίμ και Τσιριμπόμ, η Γάτα του Τσέσαϊρ, ο Αβεσαλώμ, ο Μαρτιάτικος Λαγός, ο Μπαγιάντ, ο Μουσκαρδίνος και φυσικά ο Τρελο-Καπελάς. Πότε μικραίνοντας και πότε μεγαλώνοντας, η Αλίκη θα ξεκινήσει ένα φανταστικό ταξίδι για να βρει το πραγματικό της πεπρωμένο και να βάλει τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Κρίσπιν Γκλόβερ.

*OPEN, Παρασκευή 27/12, στις 21.00