6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σαββατόβραδο ανάπαυλας μετά από εορταστικό overdose. Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα και διάλεξε ποια ταινία στην τηλεόραση σου ταιριάζει.

DE-LOVELY (2004) σε σκηνοθεσία Ίρβιν Ουίνκλερ

Aπό το Παρίσι μέχρι τη Βενετία και από το Μπροντγουέι μέχρι το Χόλιγουντ, θα περιηγηθούμε στη ζωή του διάσημου Αμερικανού συνθέτη Κόουλ Πόρτερ, ακούγοντας τα αξέχαστα τραγούδια του. Ο Πόρτερ ανατρέχει στη ζωή του σαν να ήταν κάποια από τις φαντασμαγορικές παραστάσεις του, με τους ανθρώπους της ζωής του να παίζουν σαν ηθοποιοί στη σκηνή. Μαζί με τα αγαπημένα τραγούδια του, το πλούσιο, συναρπαστικό παρελθόν του βγαίνει στην επιφάνεια, όπως και η βαθιά περίπλοκη σχέση του με τη γυναίκα και μούσα του, τη Λίντα Λη Πόρτερ.

Παίζουν: Κέβιν Κλάιν, Άσλει Τζουν

*Σάββατο 28/12 στις 23.15 στην ΕΡΤ2 σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση.

 ΦΕΛΙΞ & ΜΕΙΡΑ (2014) σε σκηνοθεσία  Maxime Giroux

Ένας ελεύθερος άντρας και μια παντρεμένη Εβραία της χασιδικής κοινότητας συναντιούνται στο σύγχρονο Μόντρεαλ και αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη, έξω από τους κανόνες, ερωτική σχέση.

Παίζουν: Martin Dubreuil, Hadas Yaron, Luzer Twersky

*Σάββατο 28/12 στις 22.30 στην ΕΡΤ3.

Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕΡΛΙΝ (MERLIN) (1997) σε σκηνοθεσία Στιβ Μπάρον

Έφηβος ακόμη, ο Μέρλιν, συνειδητοποιεί πως διαθέτει υπερφυσικές ικανότητες, που μπορούν να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα, αλλά και να προξενήσουν ανεπανόρθωτες καταστροφές. Επιθυμώντας όμως να πράξει το Καλό, δεν αργεί να έρθει σε σύγκρουση με τις σκοτεινές δυνάμεις της σατανικής Βαμπ. Παράλληλα, ο έρωτάς του με την πριγκίπισσα Νιμούι, θα περάσει από πολλές δοκιμασίες, ενώ κάποια στιγμή η τελευταία θα απαχθεί από τον Λόρδο Βόρτιγκεν.

Παίζουν:Σαμ Νιλ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζον Γκίλγουντ, Ρούτγκερ Χάουερ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μάρτιν Σορτ

*Σάββατο 28/12 στις 23.10 στο Star.

Μόνο Χίλιες Λέξεις (A Thousand Words) (2012) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ρόμπινς

Ένας λογοτεχνικός πράκτορας που σε πουλά και σε αγοράζει στο άψε σβήσε, καθώς έχει μοναδικό χάρισμα στο λέγειν, μαθαίνει πως του απομένουν μονάχα 1000 λέξεις να πει προτού σωπάσει για πάντα… Υπαίτιος γι’ αυτό, ένας γκουρού, ο οποίος για να του δώσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, καθώς ο πρωταγωνιστής προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί, του χαρίζει ένα δέντρο που φυτρώνει ξαφνικά στην αυλή του… Όπως όμως τα φύλλα πέφτουν από το δέντρο, έτσι και ο ήρωας χάνει σταδιακά μία προς μία τις λέξεις του, καθώς το κόστος για τον υπέρμετρο εγωισμό του είναι … η αιώνια σιωπή ή άλλως, ο θάνατος.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Άλισον Τζάνεϊ, Κέρι Ουάσινγκτον

*28/12 στις 00.15 στον Ant1.

Οι Άνδρες με τα Μαύρα 2 (2002) σε σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Ο πράκτορας Τζέι έχει αναλάβει το δύσκολο έργο αστυνόμευσης της γης από τους εξωγήινους που ζουν σ’ αυτή κρυφά. Όμως η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη όταν μια διαβολική εξωγήινος προσπαθεί να καταλάβει την γη. Έτσι γίνεται επιτακτική η επαναφορά του πράκτορα Κέι στην ενεργό δράση. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να επαναφέρουν και την μνήμη του, καθώς αυτός έχοντας αποσυρθεί έχει χάσει κάθε μνήμη από την προηγούμενη ζωή του και ζει τώρα σαν ταχυδρομικός υπάλληλος.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ριπ Τορν

*28/12 στις 00:50 στον ΣΚΑΪ.

Ανταρκτική Στα Όρια Του Αδύνατου (Eight Below) (2006) σε σκηνοθεσία Φρανκ Μάρσαλ

 Το στυγνό κρύο αναγκάζει δύο εξερευνητές της Ανταρκτικής να εγκαταλείψουν τα ελκηθρόσκυλά τους καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν.

Παίζουν: Πολ Ουόκερ, Τζέισον Μπίγκς, Μπρους Γρίνγουντ

*28/12 στις 23:00 στο Open.