6 ταινίες για να δεις απόψε παραμονή Πρωτοχρονιάς στην τηλεόραση

Άλλες ξεκινάνε πιο αργά, άλλες σχετικά νωρίς για την ημέρα. Όπως και να έχει, αν θες να κάνεις ποδαρικό με ταινία στην TV, ιδού οι επιλογές σου:

«Μαμά, γύρισα» (2016) σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαβέν

Η 40χρονη Στεφανί χάνει τη δουλειά της λόγω της κρίσης και ως αποτέλεσμα της κακής οικονομικής της κατάστασης επιστρέφει στο σπίτι της υπερπροστατευτικής μητέρας της. Την ώρα που προσπαθεί να παλέψει με τις αντιδράσεις της. Ταυτόχρονα, κι ενώ η υπομονή της ήδη δοκιμάζεται, πρέπει να σταθεί δυνατή και μάχιμη απέναντι στα αδέρφια της, με τα οποία δεν έχει και την καλύτερη σχέση. Ένα οικογενειακό δείπνο είναι η αφορμή για να αποκαλυφθεί ένα μυστικό που αναστατώνει τους πάντες και δίνει ρυθμό και ζωντάνια σε αυτή την κωμωδία θεατρικής δομής. Οι σαραντάρες που νιώθουν ότι ο τόπος δεν τους χωρά και πως οι αντοχές τους έχουν πια εξαντληθεί, θα βρουν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους σε αυτό το φιλμ.

Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ, Ζερόμ Κομαντέ, Ντιντιέ Φλαμάν.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 31/12, στις 02.50 (ξημερώματα Τετάρτης)

«Τσίτι – Τσίτι, Μπανγκ – Μπανγκ» (1968) σε σκηνοθεσία Κεν Χιουζ

Βρισκόμαστε στην προπολεμική Αγγλία. Ένας αποτυχημένος, αφηρημένος εφευρέτης μεταμορφώνει ένα σαραβαλιασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο σε ιπτάμενο. Το αυτοκίνητο δεν πετά μόνο, αλλά τρέχει και πάνω στο νερό! Ο εφευρέτης αποφασίζει μαζί με τη φίλη του και τα δύο του παιδιά να ξεκινήσουν για μια μαγική περιπέτεια, όμως σε μια ξένη Ευρωπαϊκή χώρα, ένας κακός πρίγκηπας προσπαθεί να τους απαγάγει μαζί με το αυτοκίνητο! Έτσι, η εκδρομή γίνεται μια απίστευτη περιπέτεια σε μια παράξενη χώρα σαν τη χώρα του Οζ, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Ντικ Βαν Ντάικ, Γκερτ Φρομπ, Μπένι Χιλ, Άντριαν Χολ, Χήδερ Ρίπλεϊ, Λάιονελ Τζέφρις.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 31/12, στις 00.45 (προς ξημερώματα Τετάρτης)

«Ο Θησαυρός» (2017) σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη

Η προσφάτως χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.

Παίζουν:  Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Φαίη Ξυλά, Μιχάλης Μαρίνος, Λευτέρης Ελευθερίου, Σοφία Μουτίδου, Δωροθέα Μερκούρη, Μάγδα Πένσου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Στικούδη, Σπύρος Φωκάς, Δημήτρης Τζουμάκης.

*ALPHA, Τρίτη 31/12, στις 22.50

«Μόνος στο Σπίτι 3» (1997) σε σκηνοθεσία Ράτζα Γκόσνελ

Τέσσερις βιομηχανικοί κατάσκοποι αναζητούν ένα ανεκτίμητης αξίας μικροτσίπ, που περιέχει απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες. Εξαιτίας ενός μπερδέματος στο αεροδρόμιο του Σικάγο, η τσάντα με το μικροτσίπ, το οποίο είναι επιμελώς κρυμμένο μέσα σ’ ένα τηλεκατευθυνόμενο παιδικό αυτοκινητάκι, καταλήγει στο σπίτι της κυρίας Χες. Καθώς οι αδίστακτοι απατεώνες ψάχνουν εξονυχιστικά την περιοχή, γίνονται αντιληπτοί από ένα γειτονόπουλο της κυρίας Χες, τον πανέξυπνο 8χρονο, Άλεξ Προύιτ. Ο Άλεξ σπεύδει να ενημερώσει τα αδέλφια και τους γονείς του πως κάτι δεν πάει καλά στην γειτονιά, κανείς όμως δεν τον πιστεύει. Στο μεταξύ, οι επικίνδυνοι κατάσκοποι διαπιστώνουν ότι το πολυπόθητο μικροτσίπ βρίσκεται πια στο σπίτι των Προύιτ αφού η κα Χες χαρίζει το παιδικό αυτοκινητάκι στον Άλεξ. Οι κατάσκοποι θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν το μικροτσίπ προτού οι πελάτες τους αντιληφθούν τι έχει συμβεί και αποφασίζουν να εισβάλλουν σε όλα τα σπίτια της γειτονιάς. Ο Άλεξ όμως είναι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτή την επίσκεψη.

Παίζουν: Άλεξ Ντι Λινζ, Όλεκ Κρούπα, Λένι Βον Ντόνελ, Ντέιβιντ Θόρτον, Σκάρλετ Γιόχανσον.

*STAR, Τρίτη 31/12, στις 21.00

”A Bad Moms Christmas” (2017) σε σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η Έιμι, η Κάρλα και η Κίκι Κι έχουν αυτά τα Χριστούγεννα μια δύσκολη αποστολή: να δημιουργήσουν τις τέλειες γιορτές για τις οικογένειές τους δεν ενώ ταυτόχρονα φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες! Στο τέλος αυτής της τρελής διαδρομής, οι μαμάδες θα επαναπροσδιορίσουν τι είναι τελικά οι τέλειες γιορτές και θα αποκτήσουν στενότερη σχέση με τις μητέρες τους.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κάθριν Χαν, Κρίστεν Μπελ, Σούζαν Σαράντον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέι Ερνάντες, Σέριλ Χάινς, Τζέιμς Τόμας.

*STAR, Τρίτη 31/12, στις 23.15

«Ανταρκτική στα όρια του αδυνάτου» (2006) σε σκηνοθεσία Φρανκ Μάρσαλ

Ο Τζέρι, μέλος μιας επιστημονικής αποστολής στην Ανταρκτική, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη βάση εξαιτίας άγριων καιρικών συνθηκών, αφήνοντας στο έλεος της φύσης τα αγαπημένα του σκυλιά, τα οποία δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης. Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Μπιγκς, Μπρους Γκρίνγουντ, Μουν Μπλάντγκουντ.

*OPEN, Τρίτη 31/12, στις 02.30 (ξημερώματα Τετάρτης)