Στις μέρες μας τα μουσεία προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός κόσμου o οποίος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός. Για το λόγο αυτό επενδύουν σε νέες τεχνολογίες εντάσσοντάς τες στο μουσειακό περιβάλλον. Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί η εμπερία του επισκέπτη τόσο μέσα στο μουσείο όσο και έξω από τον καθεαυτό φυσικό του χώρο χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και τα πολυμέσα για να ενεργοποιήσει τον επισκέπτη σχετικά με τις συλλογές και τις δραστηριότητες του μουσείου.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί το έργο της δημιουργίας Ψηφιακού μουσείου Παραδοσιακής Γουνοποιητικής Τέχνης, με συνολικό προϋπολογισμό 48.856,00.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ηλεκτρονικό μουσείο λειτουργεί ως επέκταση του φυσικού μουσείου, κάτι το οποίο δεν υπάρχει στην Καστοριά.
Tα σημερινά μουσεία οδηγούνται στη ψηφιοποίηση και κάτω από την πίεση των γενικότερων τάσεων και εξελίξεων που σχεδόν επιβάλλουν την μετατροπή των “πάντων” σε ψηφιακή μορφή, όμως η όλη ατμόσφαιρα, το κλίμα, η επαφή με τους ιθύνοντες ακόμα και η μυρωδιά του χώρου δεν αντικαθίσταται από μία απλή οθόνη.
Δείτε όλη την απόφαση ΕΔΩ