5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι καλύτερο από το να δώσεις ένα τέλος στην κουραστική σου μέρα με μια ταινία. Γιαυτό διάλεξε μια από τις παρακάτω και χαλάρωσε μπροστά από την μικρή οθόνη.

«Άλπεις» (2011) σε σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος.

Όταν το τέλος είναι κοντά, οι «Άλπεις» είναι εδώ. Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών μέχρι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απώλειας. Η ομάδα ονομάζεται «Άλπεις» και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Οι κανόνες λειτουργίας της ομάδας είναι εξαιρετικά αυστηροί και όποιο μέλος της παρεκκλίνει απ αυτούς τιμωρείται παραδειγματικά. Η νοσοκόμα ωστόσο, αρχίζει να ξεφεύγει απ αυτούς τους κανόνες. Η κάθοδος από τις παγωμένες κορυφές είναι προδιαγεγραμμένη.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Τζόνι Βεκρής, Ariane Labed (Αριάν Λαμπέντ), Αγγελική Παπούλια, Σταύρος Ψυλλάκης, Ευτυχία Στεφανίδου, Ευθύμης Φιλίππου, Σωτήρης Παπασταματίου, Λάμπρος Φιλίππου, Κωνσταντίνα Παπούλια, Νίκος Γαλγαδάς,Τίνα Παπανικολάου, Μαρία Κυρώζη, Φώτης Ζάχος.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 3/2 στις 23:00

«Με το Κεφάλι Ψηλά» (2004) σε σκηνοθεσία Κέβιν Μπρέι

Μετά από οχτώ χρόνια στην υπηρεσία των Ειδικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο λοχίας Κρις Βον επιστρέφει στη πόλη από την οποία κατάγεται για να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Τον περιμένει όμως μια έκπληξη: η πόλη στην οποία μεγάλωσε έχει μετατραπεί σε άνδρο του εγκλήματος, με τη βία να παραμονεύει σε κάθε στενό. Με τη βοήθεια ενός παιδικού του φίλου, ο Κρις θα γίνει ο σερίφης της πόλης και θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει την πόλη σε τάξη, ακόμα και αν οι πράξεις του θέτουν σε κίνδυνο την οικογένειά του και απειλούν την ίδια του τη ζωή.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζόνι Νόξβιλ, Κρίστεν Γουίλσον.

*Open, Τρίτη 3/2 στις 21:00

«Η Συναλλαγή» (2011) σε σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Τρεις εκτελέστριες αναλαμβάνουν για λογαριασμό ενός επικίνδυνου κακοποιού να εμποδίσουν μια συναλλαγή με ναρκωτικά. Όταν όμως ένας φόνος μπερδεύει την κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, γίνεται προφανές πως τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν αρχικά και η «εύκολη» δουλειά γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό θανάτου, όπου όλοι έχουν ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο.

Παίζουν:Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαλίν Άκερμαν.

*Open, Τρίτη 3/2 στις 22:45

«Σκοτεινός κώδικας» (2009) σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόϊας

Ένας δάσκαλος, ο Τεντ Μάιλς βρίσκει θαμμένο στο σχολείο του γιου του ένα κουτί με ζωγραφιές που είχαν ζωγραφίσει οι πρώτοι μαθητές του σχολείου το 1958. Μελετώντας προσεκτικά τα σχέδια των παιδιών, θα διαπιστώσει ότι περιέχουν ανατριχιαστικές προβλέψεις για το μέλλον, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν τον Μάιλς να πιστέψει ότι αυτός και η οικογένειά του έχουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα που πρόκειται να εκτυλιχθούν. 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 3/2 στις 23:00

«First kill» (2017) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί  με τον γιο του Ντάνι, ο Γουίλ, επιτυχημένος χρηματιστής της Γουόλ Στριτ, πηγαίνει με την οικογένεια του για διακοπές στο εξοχικό, όπου μεγάλωσε. Ενώ πατέρας και γιος έχουν πάει για κυνήγι, η εκδρομή τους παίρνει μια θανάσιμη τροπή όταν γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας ενός διεφθαρμένου αστυνομικού, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας. Ο Ντάνι πιάνεται όμηρος από τη συμμορία ενώ ο Γουίλ αναγκάζεται να εξαπατά τον αστυνομικό, που αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας, πασχίζοντας να βρει τα κλεμμένα χρήματα και να τα ανταλλάξει με τη ζωή του γιου του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Χέιντεν Κρίστενσεν, Γκετίν Άντονι, Μάγκι Αβίλα

*Star, Τρίτη 3/2 στις 23:50