Η αγορά της Καστοριάς – Υπάρχει ελπίδα;

Σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν βρίσκεστε, δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήνει αδιάφορους ο όρος «καταναλωτισμός». Η επιθυμία δηλαδή για αγορά και κατανάλωση προϊόντων.

της Χρυσούλας Κυρατζή

Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι οι αγορές να αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς σας. Τα ψώνια για το σπίτι, είδη ρουχισμού & υπόδησης, καλλυντικά, διακοσμητικά, δώρα και άλλα πολλά!

Τις περισσότερες φορές επισκέπτεστε ένα κατάστημα και επιλέγετε τα προϊόντα που επιθυμείτε, προκειμένου να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας αυτή. Και λέμε «τις περισσότερες φορές» γιατί όλο και πιο συχνή γίνεται τον τελευταίο καιρό η αγορά μέσω Η/Υ και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Οι αγορές δηλαδή, οι  οποίες πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου!

Πλήγμα μεγάλο για εμπορικούς συλλόγους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι βλέπουν τα φυσικά τους καταστήματα να μπαίνουν πολλές φορές και σε δεύτερη μοίρα.

Πώς μπορεί να αντισταθεί στη νέα αυτή τάση ένας επιχειρηματίας της Καστοριάς;

Δύσκολα θα έλεγε κανείς, αν διαβάσει τους δείκτες που θέλουν 4 στους 10 Έλληνες να αγοράζουν τακτικά μέσω ίντερνετ κάποιο αγαθό. Για να πειστεί κανείς, αρκεί να παρατηρήσει τις  εταιρίες ταχυμεταφορών, οι οποίες κάνουν χρυσές δουλειές  και στην πόλη μας, λόγω των διαδικτυακών παραγγελιών.

Τεράστια γκάμα προϊόντων,  δελεαστικές προσφορές, καταστήματα διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο, διακριτικότητα, σύγκριση τιμών, δυνατότητα αλλαγής χωρίς έξτρα χρέωση και παράδοση μόλις σε 2-3 εργάσιμες μέρες (τις περισσότερες φορές ακόμα και χωρίς χρέωση), ευκολία πληρωμών. 

 Την ίδια στιγμή στα καταστήματα μιας μικρής αγοράς, όπως η Καστοριανή, η ποικιλία και το στοκ είναι περιορισμένα, η πωλήτρια σπάνια θα πει πως δεν ταιριάζει κάτι στην πελάτισσα για λόγους ψεύτικης ευγένειας, ενώ οι τιμές μπορεί να είναι αρκετά πιο τσιμπημένες από το διαδίκτυο στο ίδιο ακριβώς προϊόν, ενώ ο πωλητής να δείχνει απροκάλυπτα την πρόθεσή του να πουλήσει το πιο ακριβό κομμάτι από αυτό που θα του υποδείξει ο πελάτης…ταυτόχρονα θα αναλύει την τραγική κατάσταση στην οποία κυμαίνεται ο τζίρος του!

Στην ερώτηση, λοιπόν, εάν αγοράζει ο Καστοριανός από το ίντερνετ, η απάντηση είναι: φυσικά και αγοράζει και μάλιστα πολύ συχνά.  Όπως επίσης αγοράζει από τη λαϊκή και από εμποροπανηγύρεις.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που αγοράσατε κάλτσες από κατάστημα και όχι ένα πακετάκι «12 ζευγάρια 5 ευρώ» έστω κι αν γνωρίζατε πως δε θα σας χωράνε μετά την πρώτη πλύση; 

Μεγάλο πλήγμα λοιπόν και αυτού του είδους οι αγορές οι οποίες δελεάζουν το καταναλωτικό κοινό να τις επιλέξει, κυρίως λόγω χαμηλού κόστους και εύκολης πρόσβασης.

Ένα μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι και η στροφή σε μεγαλύτερες εμπορικές αγορές, εκτός Καστοριάς. Οι αποστάσεις έχουν μειωθεί λόγω Εγνατίας, άρα μια βόλτα στην Τσιμισκή, στα Γιάννενα ή στην Κοζάνη, παραείναι εύκολη!

Ακόμα και μονοήμερες εκδρομές διοργανώνονται στις πόλεις αυτές από πρακτορεία ή συλλόγους, με σκοπό (και) τα ψώνια. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις, δεν είναι δική μας πρωτοτυπία ούτε μπορεί να αποφευχθεί…Πόσες Καστοριανές δεν καυχιόντουσαν τις προηγούμενες δεκαετίες για τα μοντελάκια τους από τη Θεσσαλονίκη;

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σημείο να μετράμε «λουκέτα» σε καταστήματα της γειτονιάς μας. Οι επαγγελματίες «σπρώχνουν» όσο μπορούν αλλά στο τέλος, αν δεν τους προλάβει η σύνταξη, κλείνουν σε μια νύχτα τα καταστήματά τους πακετάροντας μαζί τις αναμνήσεις και τα όνειρα που έκαναν στα εγκαίνια…

Η Οδός Μητροπόλεως έχει πλέον περισσότερα άδεια καταστήματα παρά ενεργά, παρά τα χαμηλά ενοίκια. Κι σε αυτά αν ρωτήσετε τους ιδιοκτήτες, πολύ δύσκολα θα μπει κάποιος. Στην Αγίου Αθανασίου παρέμειναν ένα-δύο καταστήματα!

Εμπορικές γειτονιές είναι πλέον η Γράμμου μέχρι την αστυνομία κυρίως, η Αθ. Διάκου δίπλα στα ΚΤΕΛ, η αρχή της 3ης Σεπτεμβρίου, η Στρ. Άρτη με τον Πεζόδρομο της Ερμού και η 11ης Νοεμβρίου, με μετρημένες επιλογές. Υπάρχει επίσης το εμπορικό κέντρο με κάποια δημοφιλή καταστήματα και γύρω από αυτό.

Πρόσφατα διαβάσαμε τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, ο οποίος δείχνει να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Διαβάσαμε επίσης την πρόταση που είχε κάνει για τη δημιουργία ενός ανοικτού κέντρου εμπορίου στην πόλη μας. Πρόταση που δεν προχώρησε ποτέ, ούτε καν έφτασε στο σημείο να γίνει επίσημη αίτηση.  (Αν θυμάστε ο Δήμος Άργους Ορεστικού είχε καταθέσει επίσημη πρόταση αλλά απορρίφθηκε).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς μέσω του εκπροσώπου του κ. Βαϊνά Ιωάννη κατέθεσε εγγράφως
τις παρακάτω προτάσεις:

«Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Καστοριάς θέλουμε να καταθέσουμε προτάσεις που αφορούν στην κατάρτιση και υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου μας .
Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως ο τόπος μας δεν αντέχει πλέον να υποβάλλεται σε μία συνεχή οικονομική αιμορραγία την οποία πρώτοι εμείς , οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις , δηλ. το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο , που κατά τα λεγόμενα πολλών , αρμοδίων ή αναρμόδιων , αποτελούμε ΄΄την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας΄΄, βιώνουμε καθημερινά με :
-την κάθετη και συνεχή μείωση του τζίρου ,
-το κλείσιμο καταστημάτων τόσο στην πόλη της Καστοριάς όσο και στο Άργος Ορεστικό ,
-την απόλυση εργαζομένων από τις εμπορικές επιχειρήσεις με επακόλουθο την αύξηση της ανεργίας,
-την υπερβολική επιβάρυνση με την επιβολή πάσης φύσεως φορολογιών,
-την , σε πολλές περιπτώσεις , επιβολή όλο και μεγαλύτερων δημοτικών τελών λόγω της αδυναμίας
χορήγησης πόρων στους Δήμους από την κεντρική Κυβέρνηση .
Σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε θεωρούμε πώς η βοήθεια του Δήμου για την
αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων που εμείς θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα είναι :

1). Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στους πεζόδρομους των οδών Ερμού και Στρ. Ι. Αρτη
καθώς και συνεχής καθαρισμός των υπαρχόντων φρεατίων .
2). Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης πέριξ του ιστορικού εμπορικού κέντρου με αξιοποίηση όλων των δημοσίων – δημοτικών χώρων πιθανόν ακόμη και των ιδιωτικών που υπάρχουν σ΄ αυτή τήν περιοχή.

Άποψη μας και πρόταση μας είναι πως με την κατάλληλη διαμόρφωση και παρέμβαση στην πλατεία Van Fleet σε συνδυασμό με τον ήδη υπάρχοντα παρακείμενο χώρο στάθμευσης το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό.
3). Την διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής από πλευράς Δήμου πολυόροφου γκαράζ στην θέση του παλιού τελωνείου.
4). Την διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής και δημιουργίας επιπλέον νέων θέσεων στάθμευσης με την ανάλογη διαμόρφωση στον χώρο του πάρκου του παλαιού γηπέδου , που είναι πιο κοντά στο ιστορικό εμπορικό κέντρο και όχι αποκλειστικά στο χώρο της Λ.Α. που είναι αρκετά μακριά από αυτό .
5). Την εύρεση και αξιοποίηση πόρων από εθνικά ή κοινοτικά κονδύλια για την αναπαλαίωση διατηρητέων κτιρίων όπου στεγάζονται εμπορικές επιχειρήσεις .
6). Ενεργός συμμετοχή του Δήμου στην προσπάθεια για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων.
7). Αύξηση των δραστηριοτήτων του ΄΄Παπαλαζάρειου΄΄ ΚΕΚ Καστοριάς , ήδη υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Σύλλογό μας , που θα αποσκοπεί στην πληρέστερη κατάρτιση αυτοαπασχολουμένων και εργαζομένων στις επιχειρήσεις μέσα από προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης.
8). Δημιουργία εξειδικευμένου γραφείου στον Δήμο που θα προωθεί και θα προβάλλει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα .
9). Σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο για την δημιουργία εμπορικών Επιχειρηματικών πάρκων. Μαζί με την δημιουργία «Open Malls» σε όλη την επικράτεια, να χαρακτηριστούν παράλληλα το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της πόλης ως επιχειρηματικό πάρκο, με σκοπό τη διάσωση του παραδοσιακού χαρακτήρα τής αγοράς και τη δημιουργία νέων εμπορικών υποδομών.

Κύριε Πρόεδρε
Στο ευρύτερο πλαίσιο της εμπορικής χωροταξίας εντάχθηκε και το πρόγραμμα:
΄΄Ανοικτά κέντρα εμπορίου – OPEN MALL΄΄ – ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 , ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης΄΄ με την καθοριστική συμμετοχή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας , της ΕΣΕΕ , του τριτοβάθμιου οργάνου του κλάδου μας , και θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα κάτωθι , τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη εξεύρεσης τρόπου από πλευράς Δήμου , ώστε αυτό το πρόγραμμα να εξακολουθήσει να ισχύει και να χρηματοδοτείται από κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους για να έχουν την δυνατότητα ένταξης περισσότεροι Δήμοι και Εμπορικοί Σύλλογοι ή Επιμελητήρια με στόχο την αναβάθμιση των τοπικών αγορών , κοινοποιώντας στην συνέχεια προς ενημέρωσή σας αυτούσιο το κείμενο που καταθέσαμε τόσο σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους που
μας επισκέφθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο , όσο , και κυρίως , προς την προηγούμενη Δημοτική αρχή που είχε και την αποκλειστική ευθύνη για την υποβολή της σχετικής πρότασης :

1). στην ανωτέρω Δράση «συμμετέχουν αποκλειστικά σχήματα αποτελούμενα από τους παρακάτω συνεργαζόμενους φορείς:
Σχήμα 1, Δήμος (δικαιούχος) και οικείος Εμπορικός Σύλλογος (συνδικαιούχος)
ή α). σε περίπτωση έλλειψης θεσμοθετημένου Εμπορικού Συλλόγου ,
ή β). μη αποδοχής από το αρμόδιο αποφασιστικό όργανο (ΔΣ) της συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου ,
ή γ). απουσίας στελέχωσης του Συλλόγου με τουλάχιστον ένα (1) εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας μέχρι την ημερομηνία έναρξης υποβολών , ήτοι την 29 Ιουνίου 2018 , το Σχήμα 1 αντικαθίσταται από το Σχήμα 2 : Δήμος (Δικαιούχος) & οικείο Επιμελητήριο (Συνδικαιούχος).
2). Για την συμμετοχή των επιχειρήσεων πρέπει σωρευτικά να εξασφαλίζεται : α). η συμμετοχή κατ’ ελάχιστον του 70% των εγκατεστημένων εμπορικών επιχειρήσεων στην περιοχή παρέμβασης και β). η συμμετοχή κατ’ ελάχιστον 50 εμπορικών επιχειρήσεων στην περιοχή παρέμβασης.
3). Ο Δήμος θα πρέπει να υλοποιήσει υποχρεωτικά ενέργειες στην κατηγορία:΄΄Αναβάθμιση δημόσιου χώρου΄΄ και τουλάχιστον σε μία από τις κατηγορίες : ΄΄Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης΄΄ και ΄΄Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας΄΄.

4). Ο Εμπορικός Σύλλογος / Επιμελητήριο θα πρέπει να υλοποιήσει υποχρεωτικά ενέργειες στην κατηγορία: ΄΄Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής΄΄ και προαιρετικά στην κατηγορία ΄΄Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής΄΄.
Παρ’ όλο ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ στην υλοποίηση του
προγράμματος , ενημερώσαμε έγκαιρα την Δημοτική αρχή πώς δυστυχώς ο Σύλλογός μας δεν πληροί την ΄΄γ΄΄ προϋπόθεση της δημιουργίας του ΄΄Σχήματος 1΄΄ και γι’ αυτό αδυνατούσαμε να συμμετάσχουμε στην υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος.
Ζητήσαμε όμως από τον Δήμο και το Επιμελητήριό μας , που μπορούσε να συμμετάσχει στην υλοποίηση του προγράμματος σαν συνδικαιούχος , να κάνουν κάθε προσπάθεια ώστε η πρόταση που θα κατατεθεί να είναι πλήρης για να έχει πιθανότητες έγκρισης και επίσης ζητήσαμε να ληφθούν σοβαρά και αποκλειστικά υπ’ όψιν οι καλλίτερες και αποδοτικότερες κατηγορίες ενεργειών προς υλοποίηση , έτσι όπως αυτές αναφέρονταν στην συνημμένη πρόταση πού καταθέσαμε έγκαιρα με βάση την σχετική προκήρυξη και που κατά την γνώμη μας μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της αγοράς , ώστε η πόλη μας , με το τέλος υλοποίησης του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός θα έφθανε κοντά στα 2 εκ. ευρώ , να αποκτήσει υποδομές που θα βοηθήσουν την τοπική αγορά και τους συναδέλφους μας
εμπόρους.

( Ακολουθεί απόσπασμα από την σχετική επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο:
Επιλέξιμες δαπάνες από τον Δήμο ανά Κατηγορία Ενεργειών είναι:
1. Δαπάνες για την «Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου», μέχρι 85% του επιλέξιμου προϋπολογισμού του Δήμου, οι οποίες περιλαμβάνουν συνδυασμό των παρακάτω:
Δαπάνες εκσυγχρονισμού υποδομών – κατασκευή – αναβάθμιση πεζοδρόμων και οδών ήπιας
κυκλοφορίας με χρήση (κατά προτίμηση) ψυχρών υλικών,
– ανάπλαση πλατειών, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου μνημείων με χρήση (κατά προτίμηση) ψυχρών υλικών,
– αναστηλώσεις, αποκαταστάσεις, καθαρισμός, φωτισμός, μνημείων ή /και όψεων δημοσίων κτιρίων ιδιαίτερης πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής, ιστορικής αξίας,
– αναβάθμιση ή / και κατασκευή παιδικών χαρών, υπαίθριων πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων ανάπαυσης,
– κατεδαφίσεις παλιών κτιρίων ή απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την ανάδειξη του ειδικού χαρακτήρα της περιοχής,
– αναβάθμιση ή / και κατασκευή συστήματος απορροής όμβριων υδάτων.
Δαπάνες βελτίωσης της κινητικότητας
– αναβάθμιση ή και κατασκευή ποδηλατοδρόμου (θα πρέπει υποχρεωτικά να αποτελεί τμήμα ευρύτερου δικτύου του αστικού ιστού),
– σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων στην περιοχή παρέμβασης,
– αναβάθμιση ή και δημιουργία χώρων στάθμευσης εξυπηρέτησης εμπορικών περιοχών χωρίς αντίτιμο (και εκτός περιοχής παρέμβασης με κατάλληλη τεκμηρίωση).
Δαπάνες βελτίωσης μικροκλίματος
– δημιουργία ή αναβάθμιση πάρκων τσέπης (pocket park),
– φυτεύσεις πρασίνου, δεντροστοιχιών, συστήματα υποδομής ανάπτυξης δέντρων,
– ανάδειξη υδάτινου στοιχείου (υποδαπέδια συντριβάνια, πίδακες, νεροκουρτίνες),
– παρεμβάσεις υψηλής σκίασης.
Δαπάνες αισθητικής αναβάθμισης
– αναβάθμιση οδοφωτισμού – αλλαγή φωτιστικών στύλων,
– προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού κατασκευασμένου με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά: παγκάκια, ζαρντινιέρες, περιφράξεις κ.α,
– κατασκευή και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων,
– δημιουργία ειδικών χώρων για αφισοκόλληση / γκράφιτι,
– δημιουργία και τοποθέτηση υπαίθριων γλυπτών και εικαστικών εγκαταστάσεων,
– υπογειοποίηση καλωδίων κοινής ωφελείας.

Δαπάνες βελτίωσης προσβασιμότητας
– προμήθεια mini bus τελευταίας τεχνολογίας που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και αέριων ρύπων, χωρίς αντίτιμο,
– παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ τόσο στο δημόσιο χώρο όσο και σε επιμέρους υποδομές (π.χ. διαμόρφωση στάσεων αστικών λεωφορείων).
2. Δαπάνες για «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης» οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν:
– συστήματα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi για τους επισκέπτες),
– συστήματα έξυπνου οδοφωτισμού,
– αντικατάσταση και προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και προμήθεια συστημάτων έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων,
– προμήθεια συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης,
– συστήματα τηλεχειρισμού δημόσιων υποδομών και δικτύων της περιοχής παρέμβασης.
3. Δαπάνες για «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας» οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν:
– προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για μεταφορά επισκεπτών από κόμβους μεταφορών (λιμάνι, ΚΤΕΛ, αεροδρόμιο κ.α) χωρίς αντίτιμο,
– προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιζόμενων στάσεων λεωφορείων – δεν επιτρέπεται η χρήση τους για προβολή διαφημίσεων,
– συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας στην περιοχή παρέμβασης,
– συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή παρέμβασης,
– συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους της περιοχής παρέμβασης.
Σημειώνεται ότι δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη η προμήθεια και εγκατάσταση καμερών ασφαλείας.
Αθροιστικά για τις κατηγορίες 2 & 3 μέχρι το 30% (μέγιστο) του επιλέξιμου προϋπολογισμού του Δικαιούχου (ΟΤΑ Α΄βαθμού).
Επιλέξιμες δαπάνες από τον Εμπορικό Σύλλογο ή το Επιμελητήριο ανά Κατηγορία Ενεργειών είναι:
4. Δαπάνες για «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» από το σύνολο των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν (εμπορικές και λοιπές επιχειρήσεις) μέχρι το 100% του επιλέξιμου προϋπολογισμού του Συνδικαιούχου (Εμπορικός Σύλλογος / Επιμελητήριο), οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία ή συνδυασμούς αυτών:
– προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων,
– ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά των (π.χ πέτρα, μάρμαρο) εξωτερικών όψεων,
– προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων, τεντών,
– προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων (π.χ μεταλλικές, ξύλινες, ομοιόμορφη γραφή) επιγραφών,
– προμήθεια και εγκατάσταση κάθετων κήπων – ανθοστηλών και σύνδεση με σύστημα άρδευσης,
– εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων,
– προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων,
– προμήθεια και εγκατάσταση κατακόρυφων διαχωριστικών , σκιάστρων, ομπρελών τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις. )

Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ποτέ ανταπόκριση από τον Δήμο και έτσι η ευκαιρία χάθηκε και ζητούμε από την νέα Δημοτική αρχή αυτές τις προτάσεις μας να τις επικαιροποιεί όποτε βρίσκει ευκαιρία με την προκήρυξη αντίστοιχων προγραμμάτων.

Κύριε Πρόεδρε
Είναι μερικές από τις προτάσεις που καταθέτουμε με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής
Διαβούλευσης του Δήμου μας, θεωρούμε ότι μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των τεράστιων
προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας και του Νομού μας γενικότερα και επισημαίνουμε πώς πολλές από αυτές έχουν κατατεθεί στην Δημοτική αρχή και στο παρελθόν».

Συμπεραίνουμε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις με βελτιώσεις των υποδομών και εύρεση θέσεων πάρκινγκ. Κι αυτό είναι η λύση του μισού προβλήματος.

Το στοίχημα είναι να χτιστεί από την αρχή η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ καταναλωτή κι εμπόρου. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο καταναλωτής κυνηγάει την προσφορά, ψάχνει τις εκπτώσεις ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση. Λίγοι θα μπουν σε μαγαζί και θα αρπάξουν ό,τι βρουν μπροστά τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης ο καταναλωτής μπορεί να βρει και να συγκρίνει τιμές στα ηλεκτρονικά καταστήματα, άρα να αναγνωρίσει πότε η έκπτωση είναι εικονική.

Ακόμα και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες όταν είναι στη θέση του καταναλωτή, επιλέγουν τις προσφορές. (Ενώ γνωρίζουν τις συνέπειες από πρώτο χέρι, δε θα διστάσουν να ψάξουν ακόμα και ιατρικές/οδοντιατρικές υπηρεσίες σε γειτονικές χώρες προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη τιμή).

Οι λιγοστοί επιχειρηματίες της Καστοριάς οφείλουν να προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα.  Πολλές φορές ακόμα και να ξεβολευτούν, κυνηγώντας τους πελάτες. Δεν είναι τυχαία η στροφή του αγοραστικού κοινού σε επώνυμες αλυσίδες. Δεν ξεπουλάει τυχαία ένα γνωστό κατάστημα της πόλης κάθε Black Friday ακόμα και προϊόντα που δεν έχουν έκπτωση, όταν ο σύλλογος δεν μπαίνει στη διαδικασία να συμμετάσχει επίσημα και λιγοστές επιχειρήσεις απλά κολλάνε αυτοκόλλητα «Black Friday» με έκπτωση έως 30%..

Πρόσφατα έκλεισε ένα κατάστημα που πουλούσε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης. Η νέα μόδα που πουλάει πολύ στην Ελλάδα δεν έπεισε το κοινό της Καστοριάς. Μάλλον και σε αυτή την περίπτωση το μάρκετινγκ δεν ήταν επαρκές για να πείσει τους αγοραστές. Όχι πως οι Καστοριανοί δεν αγοράζουν προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης γενικά.

Θυμάστε τη «λευκή νύχτα» που διοργανώθηκε λίγα χρόνια πριν στην πόλη μας; Κανείς δεν το θυμάται γιατί ελάχιστοι καταστηματάρχες συμμετείχαν κι ακόμα πιο λίγοι βγήκαν για ψώνια. Γιατί ποτέ δεν οργανώθηκε σωστά. Γιατί δεν έπεισε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του σε μια γιορτή με μουσική και happenings , στην οποία θα έκανε και τα ψώνια του. Κι έτσι έμεινε στην ιστορία σαν ένα μεγάλο φιάσκο.

Άρα ένας σχεδιασμός από μηδενικής βάσεως  της εμπορικής αγοράς της Καστοριάς θεωρείται επιβεβλημένος. Σύγχρονες υποδομές, πεζοδρόμια, δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο με δυνατότητα αγοράς, μάρκετινγκ κλπ κλπ

Η ταμπέλα «στηρίζω την τοπική αγορά» και οι διαφημίσεις στά τοπικά ΜΜΕ δυστυχώς δεν αρκούν. Όχι γιατί ο κάθε Καστοριανός δεν αντιλαμβάνεται την αξία του να στηρίξει τον Γιάννη, τον Κώστα, την Μαρία…αλλά γιατί ζητάει κάτι παραπάνω! Σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, με κεντρικό άξονα το συμφέρον του.

Χ.Κ. – aboutKastoria