5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με την Δευτέρα να βρίσκεται προ των πυλών, μην αγχώνεσαι για την επιστροφή στη δουλειά. Βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη και απόλαυσε λίγες ακόμα στιγμές ξεγνοιασιάς.

«Μαγική Πόλις» (1954) σε σκηνοθεσία Νίκος Κούνδουρος

Μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας, το Δουργούτι, αποτελεί το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία. Ένας σκληρά εργαζόμενος νεαρός οδηγός φορτηγού (Γιώργος Φούντας), θέλει να ξεφύγει από τη συνοικία και ν? αλλάξει τη ζωή του. Την ευκαιρία θα του την προσφέρει μία ομάδα του υποκόσμου. Βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία μ έναν απατεώνα (Στέφανος Στρατηγός). Με τη βοήθεια των γειτόνων του θα βγει αλώβητος απ αυτή την περιπέτεια και θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου). Η κινηματογραφική ματιά του Νίκου Κούνδουρου συνδυάζει την κοινωνική αντίληψη με την εικαστική, με μια γνήσια λυρική διάθεση. Κάτω από την επίδραση του νεορεαλισμού, το φιλμ εστιάζει τη δράση του στις αθηναϊκές φτωχογειτονιές με τις παράγκες, τα λιμνάζοντα νερά και τον καημό της προσφυγιάς για μια καλύτερη ζωή. Κινηματογραφικό ντεμπούτο για τον σκηνοθέτη και η πρώτη ταινία του Θανάση Βέγγου. Η «Μαγική πόλις» εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1954.

Παίζουν: Γιώργος Φούντας, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Στέφανος Στρατηγός, Μάνος Κατράκης, Θανάσης Βέγγος, Μίμης Φωτόπουλος, Ανέστης Βλάχος, Ανδρέας Ντούζος, Εύα Μπρίκα, Χάρης Γρηγορίου, Ευτυχία Παυλογιάννη, Τάσος Κατραπάς, Φάνης Καμπάνης, Νατάσα Καλπίδου, Νίκος Τσαχιρίδης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 23/2 στις 23:00

«Αντίξοες Αγάπες» (2015) σε σκηνοθεσία Ασάντ Φουλαντκάρ

Τέσσερις κωμικοτραγικές ιστορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι αφοσιωμένοι Μουσουλμάνοι, άντρες και γυναίκες, διαχειρίζονται την ερωτική τους ζωή και τους κρυφούς πόθους τους, χωρίς να έρχονται σε σύγκρουση με τους άγραφους νόμους της θρησκείας τους.

Παίζουν: Darine Hamze, Rodrigue Sleiman, Zeinab Hind Khadra, Hussein Mokadem

*ΕΡΤ3, Κυριακή 23/2 στις 22:30

Καλώς Ήλθε το Δολλάριο (1967) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Με αφορμή την άφιξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστής και καθηγητής αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος αναγκάζεται, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να παραδίδει μαθήματα αγγλικών σε δύο κορίτσια, την Τζίνα και τη Λίζα, που δουλεύουν σε ένα μπαρ της Τρούμπας, για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου. Όταν έρχεται επιτέλους ο στόλος, ο Σταύρος, ιδιοκτήτης του μπαρ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσέλκυση των ναυτών στο μαγαζί και απευθύνεται και πάλι στο Φίλιππο για βοήθεια.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Άννα Καλουτά, Νίκη Λινάρδου, Νίκος Φέρμας, Αλέκος Τζανετάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα, Ορφέας Ζάχος, Τζόλυ Γαρμπή, Μάκης Δεμίρης

*Star, Κυριακή 23/2 στις 21:00

Ληστεία αλά Ιταλικά (2003) σε  σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι 

Το σχέδιο ήταν άψογα στημένο. Η εκτέλεσή του ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η λεία; Μια καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ράβδων χρυσού! Όμως ο απρόβλεπτος παράγοντας δεν αργεί να εμφανιστεί «από μέσα». Τώρα πια ο Τσάρλι Κρόκερ, αρχηγός της σπείρας δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στιβ, ένα από τα μέλη της συμμορίας του, δολοφόνησε κάποιον συνεργάτη τους και εξαφανίστηκε «παρέα» με τον χρυσό. Μετά από ένα χρόνο, ο Τσάρλι, που δεν έχει ακόμη ξεχάσει την προδοσία του πρώην φίλου του, αποφασίζει να «αποδώσει δικαιοσύνη». Η εκδίκηση είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο ικανός… επαγγελματίας κλέφτης εντοπίζει τα ίχνη του Στιβ και δεν αργεί να συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά γύρω του, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Το σχέδιο εκδίκησης πρέπει να είναι πανούργο. Η εκτέλεσή του πιο εντυπωσιακή από ποτέ άλλοτε. Στόχος: ο Στιβ και η ειδεχθής έπαρσή του. Άραγε θα λειτουργήσουν τα πάντα τόσο άψογα όπως τα έχουν υπολογίσει ή ο απρόβλεπτος παράγοντας θα ανατρέψει για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες της παράτολμης συμμορίας;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν, Έντουαρντ Νόρτον, Ντόναλντ Σάδερλαντ

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 23/2 στις 21:00

Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ (2017) σε Σκηνοθεσία Χοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάνμπεργκ

Μαθημένος πια στις αναποδιές της ζωής, ο Τζακ Σπάροου δεν εκπλήσσεται όταν διαπιστώνει ότι άλλη μια απειλή αρχίζει να ρίχνει πάνω του τη βαριά σκιά της. Πιο δυσοίωνη από τις προηγούμενες, η σκιά αυτή έχει το σχήμα του φοβερού και τρομερού Κάπταιν Σαλαζάρ, που επικεφαλής μιας στρατιάς ναυτικών- φαντασμάτων- έχουν ξεχυθεί από το Τρίγωνο του Διαβόλου με αποστολή να εξοντώσουν όλους τους πειρατές που πλέουν πάνω στους πέντε ωκεανούς. Καθώς ο Τζακ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας –οι εκκρεμότητες από το παρελθόν του δεν τελειώνουν ποτέ – ο Τζακ πρέπει σύντομα να βρει τρόπο να αμυνθεί. Η μυθική -αλλά χαμένη οριστικά εδώ και αιώνες- τρίαινα του Ποσειδώνα, φαίνεται να είναι η μόνη ασπίδα του απέναντι στον κίνδυνο που αρχίζει να τον περιζώνει. Στο μάτι του κυκλώνα όμως, θα βρεθεί και η Καρίνα Σμιθ, μια δαιμόνια όσο και γοητευτική αστρονόμος, αλλά και ο Χένρυ, ένας περιπετειώδης ναύτης του βασιλικού ναυτικού, που είχαν την… τύχη να βρεθούν από την αρχή στο πλάι του Τζακ, προκειμένου να τον βοηθήσουν. Χωρίς να γνωρίζουν, φυσικά, τι ακριβώς τους περιμένει. Η πέμπτη συνέχεια της συναρπαστικής σειράς ταινιών «Οι πειρατές της Καραϊβικής», με τον παράλληλο υπότιτλο Dead Men Tell No Tales έρχεται έξι χρόνια μετά το On Stranger Tides με απογειωμένη τη φαντασία, το χιούμορ αλλά και την αγωνία μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, ιστοριών και εξωτικών σκηνικών. Μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του box-office τη χρονιά που προβλήθηκε και μια αλησμόνητη ερμηνεία από τον Χαβιέ Μπαρδέμ, απέναντι στον ξεχωριστό Τζόνυ Ντεπ

Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Τουέιτς, Κάγια Σκοντελάριο, Κέβιν ΜακΝάλλυ, Τζέφρι Ρας

*Alpha, Κυριακή 23/2 στις 21:00