7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι και αν είναι Σάββατο και έμεινες μέσα. Η λύση είναι απλή, βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες και χαλάρωσε στην ζεστασιά του σπιτιού σου.

«Η αόρατη γυναίκα» (2013) σε σκηνοθεσία Ρέιφ Φάινς

Η Νέλι είναι μια φαινομενικά ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα, που όμως τη στοιχειώνουν οι αναμνήσεις. Πίσω στο χρόνο το 1857, ο Κάρολος Ντίκενς ήταν 45 χρόνων και ήδη παντρεμένος για 20 χρόνια. Η Νέλι μόλις 17 ετών. Οι δυο τους ξεκίνησαν μια σχέση που κρατήθηκε μυστική για όλη τους τη ζωή. Παρά την πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας που τους χωρίζει, η Νέλι θα γίνει ερωμένη του για πολλά χρόνια, μέχρι και το θάνατό του. Η σχέση τους έγινε μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης της λογοτεχνικής ιστορίας.

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Φελίσιτι Τζόουνς, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τομ Χολάντερ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 29/2 στις 23:00

«Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι» (2012) σε σκηνοθεσία Cesc Gay

H ταινία παρουσιάζει με πανέξυπνο τρόπο και πολύ εύστοχους διαλόγους γεμάτους λογοπαίγνια, τις καθημερινές ιστορίες 8 αντρών που αποκαλύπτουν τον αληθινό τους τρόμο: την κρίση των 40άρηδων! Όλοι τους χαρακτηρίζονται από μια έννοια αποπροσανατολισμού. Φιγούρες τραγικές αλλά παράλληλα και κωμικές, θα συνθέσουν ένα μωσαϊκό από συναισθήματα, που σπανίως οι άντρες φανερώνουν υπό φυσιολογικές συνθήκες! Έτσι θα συναντήσουμε τον άντρα που προσπαθεί να φλερτάρει την συνάδελφό του στο γραφείο, ή αυτόν που με την βοήθεια των αγχολυτικών προσπαθεί να κατανοήσει γιατί η σύζυγός του…τον απατά! Όπως επίσης τις περιπτώσεις εκείνου που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μπορέσει να κάνει την πρώην σύζυγό του να τον ξαναδεχ τεί πίσω στο σπίτι, ή κι εκείνον που πάσχει από κατάθλιψη και κοιμάται όλη μέρα, από τότε που γύρισε και μένει ξανά με την μητέρα του, μολονότι δεν του λείπει τίποτα στην ουσία! Τέλος οι γυναίκες δύο φίλων, αντιστρέφοντας τους ρόλους κι αφού αδυνατούν από μόνες τους να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τους ίδιους τους συζύγους τους, θα αποκαλύψουν η μία στην άλλη τα … μυστικά των αντρών τους!

Παίζουν: Ricardo Darin, Luis Tosar, Javier Camara, Eduardo Noriega, Leonor Watling, Candela Pefia, Cavetana Guillen Cuervo, Jordi Molla

*ΕΡΤ3, Σάββατο 29/2 στις 22:30

«Ένα Κορίτσι για Δύο» (1963) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ένας εξαιρετικά σοβαρός καθηγητής φιλοσοφίας, ο Κίμων , είναι φανατικά ταγμένος κατά του έρωτα και του γάμου. Πρόκειται, μάλιστα, να εκδώσει και σχετικό σύγγραμμα με θέμα την ανυπαρξία του έρωτα. Ζει με τη χήρα αδελφή του, την Πολυξένη και τον μικρότερο τσαχπίνη αδελφό του, τον Αριστείδη , που είναι γλεντζές, τεμπέλης και λιγάκι ελαφρόμυαλος. Ο Αριστείδης σχεδιάζει να παντρευτεί, για οικονομικούς κυρίως λόγους, και προς τούτο χρειάζεται την έγκριση του Κίμωνα. Καθώς αυτό είναι βέβαια αδιανόητο, σκαρφίζεται μια πλεκτάνη: τον πείθει να προσλάβει τη μέλλουσα γυναίκα του, τη Μυρτώ, μια τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο, ως γραμματέα του. Ο Κίμων ερωτεύεται παράφορα τη Μυρτώ και ξεχνάει όλα όσα πίστευε κι έλεγε για τον έρωτα και το γάμο, αλλά και η Μυρτώ, που δεν είχε ποτέ αγαπήσει σοβαρά τον Αριστείδη, ξετρελαίνεται με τον Κίμωνα. Χάρη στην παρέμβαση της Ινώς που αγαπάει ανομολόγητα τον Αριστείδη, ο Κίμων θα παντρευτεί τελικά τη Μυρτώ και η Ινώ τον αδελφό του. Αλλά και η αδελφή τους, η Πολυξένη θα ξαναπαντρευτεί και θα φτιάξει τη ζωή της, στο πλευρό του συμπαθούς Προκόπη , ενός χήρου επίσης, που είναι ιδιοκτήτης του καθαριστηρίου της γειτονιάς και που από καιρό την είχε βάλει στο μάτι.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης , Ζωή Λάσκαρη , Κώστας Βουτσάς , Μάρθα Καραγιάννη , Γιάννης Βογιατζής , Ρένα Βλαχοπούλου

*Open, Σάββατο 29/2 στις 21:00

«Οι πελαργοί» (2016) σε σκηνοθεσία Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουΐτλαντ

Στις μέρες μας αντί για παιδιά, οι πελαργοί πλέον παραδίδουν πακέτα για λογαριασμό ενός διαδικτυακού καταστήματος. Ο Τζούνιορ, καλύτερος πελαργό-πωλητής της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή. Όμως όλα ανατρέπονται όταν ενεργοποιεί κατά λάθος τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, μια μηχανή που δημιουργεί παιδιά, με αποτέλεσμα ένα  αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο, μωρό! Προσπαθώντας να καλύψει το λάθος του πριν το ανακαλύψει το αφεντικό του, ο Τζούνιορ και οι φίλοι του θα δώσουν μάχη με τον χρόνο για να κάνουν τη πρώτη παράδοση μωρού, σε ένα δύσκολο αλλά και αποκαλυπτικό ταξίδι, που θα μπορούσε όμως να επαναφέρει την πραγματική αποστολή των πελαργών: να παραδίδουν παιδιά!

Στην αυθεντική έκδοση της ταινίας, τις φωνές τους χαρίζουν στους κινούμενους ήρωες οι : Τζένιφερ Άνιστον, Ντάνι Τρέχο, Κέλσι Γκρέιμερ *Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

«Ρομπέν των Δασών» (1991) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Αιχμάλωτος των Τούρκων, κατά τη διάρκεια μιας από τις Σταυροφορίες, ο Ρόμπιν του Λόξλεϊ δραπετεύει και με συνοδό έναν Μαυριτανό επιστρέφει στην Αγγλία. Εκεί θα βρει τον τόπο του να καταδυναστεύεται από τον σφετεριστή του θρόνου και τον σερίφη του Νότινγκαμ να έχει δολοφονήσει τον πατέρα του. Αμέσως, θα βγει στην παρανομία και θα φτιάξει ένα στρατό από κλέφτες με απώτερο σκοπό την δίκαιη επίλυση της κατάστασης.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κέβιν Κόστνερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Μόργκαν Φρίμαν

*Mega, Σάββατο 29/2 στις 22:00

«IRON MAN 3» (2013) σε σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ανάμεσα στους ήρωες Avengers, o εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Τόνυ Σταρκ, προσπαθεί να συνέλθει από το μετατραυματικό στρες. Αυτό όμως, δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του, αφού σύντομα θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin. Ο ασύλληπτος ως τώρα ισλαμιστής τρομοκράτης, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ και ο Τόνυ Σταρκ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει κατά μέτωπο. Σε αυτή την αναμέτρηση θα δοκιμαστεί όχι μόνο το κουράγιο του, αλλά και η επινοητικότητά του. Θα του δοθεί, όμως, και η ευκαιρία να απαντήσει στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που τη φοράει;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό, Μπεν Κίνσλεϊ, Πολ Μπέτανι

*ALPHA, Σάββατο 29/2 στις 22:00

«Σύζυγος Κατά Λάθος» (2008) σε σκηνοθεσία Γκρίφιν Ντιούν

Μια διάσημη ραδιοφωνική παραγωγός, τελειομανής και γκουρού των διαπροσωπικών σχέσεων, λίγο πριν το γάμο της μ’ έναν εκδότη, συνειδητοποιεί ότι είναι… ήδη παντρεμένη μ’ έναν πυροσβέστη. Το κυνήγι της αλήθειας θα αποδειχτεί καταλυτικό, τόσο για εκείνη όσο και για τον άγνωστο πυροσβέστη.

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Κόλιν Φερθ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν

*OPEN, Σάββατο 29/2 στις 23:00