Άνοιξε η πλατφόρμα “e-katanalotis”: Σε πραγματικό χρόνο οι τιμές σε super market

Τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία καταναλωτές και θεσμικοί φορείς της αγοράς θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές βασικών αγαθών στα super markets παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η πλατφόρμα «e-katanalotis», που θα αντικαθιστά το παρατηρητήριο τιμών (e-prices), θα λειτουργεί και μέσω εφαρμογής για smartphone ώστε πολύ εύκολα κάποιος να μπορεί να εντοπίζει που πωλείται φθηνότερα το ίδιο προϊόν.

Με την εφαρμογή e-καταναλωτής, έχετε πρόσβαση στο νέο παρατηρητήριο τιμών. Στην εφαρμογή μπορείτε να βρείτε πάνω από 1000 κωδικούς προϊόντων ευρείας χρήσης (το καλάθι της νοικοκυράς) σε αλυσίδες supermarket. Δημιουργήστε το δικό σας καλάθι και συγκρίνετε την μέση τιμή πώλησης των προϊόντων καθημερινά. Πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή με πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, με την εφαρμογή e-καταναλωτής μπορείτε:

• Να αναζητάτε και να παρατηρείτε τη μέση τιμή πώλησης για πάνω από 1000 κωδικούς προϊόντων για το καλάθι της νοικοκυράς στις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket
• Να δημιουργείτε το δικό σας καλάθι προϊόντων και να παρατηρείτε πόσο κοστίζει
• Να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για την πτώση τιμών στα προϊόντα που έχετε προσθέσει στο δικό σας καλάθι
• Να βρίσκετε τη μέση τιμή πώλησης των προϊόντων στις κοντινότερες αλυσίδες supermarket σε ένα διαδραστικό χάρτη
• Να σκανάρετε τα barcode προϊόντων ευρείας χρήσης και να συγκρίνετε τις τιμές τους
• Να βρίσκετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα του καταναλωτή, τις υπηρεσίες Υπουργείου Ανάπτυξης και τη γραμμή καταναλωτή.
• Να ενημερώνεστε σχετικά με νέα που αφορούν στους καταναλωτές

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιείται από σήμερα κιόλας σε android συσκευές (ΕΔΩ) ενώ από εβδομάδα θα είναι διαθέσιμη και σε IOS.