5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με τον καιρό να βελτιώνεται όλο και περισσότερο, ίσως οι έξοδοι σου να πληθαίνουν. Αν δεν κανόνισες κάτι για σήμερα, μην ανησυχείς. Μπορείς πάντα να δεις μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη.

«Αντικαταστάτες» (2009) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Σε μια μελλοντική κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στο σπίτι και τα ρομπότ-«αντικαταστάτες» δουλεύουν στον έξω, επικίνδυνο κόσμο δύο πράκτορες του FBI αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μια μυστηριώδη δολοφονία.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ράντα Μίτσελ, Ρόζαμουντ Πάικ.

*Open, Τρίτη 10/3 στις 21:00

«Οίκτος» (2018) σε σκηνοθεσία Μπάμπης Μακρίδης

Η ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν. Ο «Οίκτος» είναι μια ταινία για την σχέση των ανθρώπων απέναντι στην δυστυχία και στο κομμάτι που αυτή αναμιγνύεται με την ευτυχία. Για την ισορροπία ανάμεσα στις δύο αντίθετες αυτές έννοιες, για την ισότιμη σημασία τους και για την αυθόρμητη τεχνητή ανακατασκευή τους στην καθημερινότητα όλων. Ο άντρας της ιστορίας είναι δυστυχισμένος όταν είναι χαρούμενος, και είναι χαρούμενος όταν είναι δυστυχισμένος. Ο ήρωας δεν δέχεται την δυστυχία των άλλων παρά μόνο την δική του, ζηλεύει αφόρητα το σκοτάδι, το χαμό και τα δάκρυα όταν δεν τον αφορούν. Η ταινία εξετάζει τα άκρα μιας τέτοιας συμπεριφοράς και περιγράφει την πορεία του άντρα που χάνει το δικαίωμα στην θλίψη και τον μοναχικό αγώνα του για την απόκτηση αυτού του δικαιώματος. Όπως λοιπόν οι άνθρωποι παλεύουν για την ευτυχία, με τον ίδιο τρόπο, ίσως λίγο πιο έμμεσα, ο ήρωας της ιστορίας παλεύει για την δυστυχία. Η ιστορία αναπτύσσεται απλά, με καθαρή δομή και με τον τραχύ, σαφή, στερεοτυπικό τρόπο του κλασικού αφελούς μελοδράματος.

Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσικώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κοτούλας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 10/3 στις 22:00

«10 Cloverfield Lane» (2016) σε σκηνοθεσία Νταν Τράχτενμπεργκ

Μετά από έναν καυγά με τον αρραβωνιαστικό της τον Μπεν, η Μισέλ φεύγει από τη Νέα Ορλεάνη και οδηγεί προς τη Λουιζιάνα. Έπειτα από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο χάνει τις αισθήσεις της και ξυπνά αργότερα σε ένα υπόγειο καταφύγιο μαζί με δύο άγνωστους άνδρες. Οι δύο άνδρες υποστηρίζουν ότι στην επιφάνεια οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί από μια χημική ουσία, καθώς η γη δέχτηκε επίθεση από εξωγήινους. Χωρίς να είναι βέβαιη για το τι να πιστέψει αληθινά, η κοπέλα αποφασίζει να δραπετεύσει, όποιοι κίνδυνοι κι αν την περιμένουν εκεί έξω.

Παίζουν: Τζον Γκούντμαν, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Μπράντλεϊ Κούπερ.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 10/3 στις 23:00

«Ηλέκτρα» (2005) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Η Ηλέκτρα επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία χάρις στον τυφλό δάσκαλο Stick (Terence Stamp). Κοντά σε αυτόν θα μάθει μια τυφλή πολεμική τέχνη (Kimagure), μια αρχαία μέθοδο πειθαρχίας, καθώς και την ικανότητα να ανασταίνει τους νεκρούς. Η Ηλέκτρα αποβάλλεται σύντομα από την ομάδα του, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει την οργή της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή. Στην τελευταία αποστολή που θα αναλάβει να εκτελέσει, έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά της και αρνείται να σκοτώσει τους στόχους της (έναν πατέρα και την κόρη του). Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τους προστατεύσει, όταν ο πρώην εντολοδόχος της θα στείλει μια άλλη ομάδα δολοφόνων για να πετύχει τον σκοπό του. Από τις σελίδες των κόμικ της Μάρβελ στην κινηματογραφική οθόνη, έρχεται η μοναδική Ελληνίδα ηρωίδα, η σέξι Ηλέκτρα που γνωρίσαμε στην επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του Daredevil.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Γκόραν Βίζνιτς, Τέρενς Σταμπ.

*Open, Τρίτη 10/3 στις 23:00

«Salt» (2010) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Η πράκτορας της CIA ‘Εβελιν Σολτ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας Ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, ότι η ίδια είναι Ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας, θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει το σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας της. Η ταινία ήταν υποψήφια για ‘Οσκαρ ήχου.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνιελ Ολμπρίτσκι.

*Mega, Τρίτη 10/3 στις 00:00