5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και απόλαυσε μια από τις ταινίες που επιλέξαμε.

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο Σέρλοκ Χολμς, ο πιο εύστροφος και δαιμόνιος ντετέκτιβ πάνω στη Γη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουάτσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν αρχίσει να «χτυπούν» διάφορα σημεία του πλανήτη. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι όλα αυτά τα φαινομενικά τυχαία συμβάντα είναι το πρελούδιο ενός μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας. Η υπόθεση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, όταν ανακαλύψουν ότι πίσω από το μεγάλο σχέδιο κρύβεται μια παγκόσμια απειλή, που ακούει στο όνομα του καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο πανούργος καθηγητής – γνωστός και ως Μέγας Ναπολέων του εγκλήματος, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, αφού το σατανικό μυαλό του συναγωνίζεται επάξια το πολυμήχανο μυαλό του Σέρλοκ Χολμς…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις.

*OPEN, Τετάρτη 11/3 στις 21:00

«Μηχανικά Πιάνα» (1977) σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιχάλκοφ

Ρωσία, αρχές του 20ού αιώνα. Μια όμορφη καλοκαιρινή ημέρα, η Άννα Πετρόβνα, χήρα στρατηγού, καλεί στο εξοχικό της τον γαμπρό της και την κόρη της, Σοφία Γιεγκόροβνα, κάποιους γείτονες γαιοκτήμονες, έναν γιατρό και τον δάσκαλο, Μιχαήλ Βασίλιεβιτς Πλατόνοφ. Ο Μιχαήλ είναι παντρεμένος με τη Σάσενκα και ζει μια ήρεμη ζωή. Σε αυτό το κάλεσμα ξανασυναντά ύστερα από χρόνια τη Σοφία, που υπήρξε ο μεγάλος νεανικός του έρωτας και το παρελθόν ξαναζωντανεύει, καθώς αρχίζουν να ανασκαλίζουν τις αναμνήσεις τους για τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους, που τερματίστηκε άδοξα. Τα «Μηχανικά πιάνα» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του «Πλατόνοφ», ενός νεανικού θεατρικού έργου του Τσέχοφ. Πλημμυρισμένη από μουσική του Ραχμάνινοφ, του Ντονιτσέτι και του Λιστ, αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του κλασικού Σοβιετικού σινεμά και μια χαμηλόφωνη όσο και πικρή κριτική της αστικής τάξης της προεπαναστατικής Ρωσίας.

Παίζουν: Αλεξάντερ Καλιάγκιν, Έλενα Σολοβέι, Ευγενία Γκλουσένκο, Αντονίνα Σουνάροβα, Όλεγκ Ταμπάκοφ, Νικίτα Μιχάλκοφ, Γιούρι Μπογκατίροφ, Ανατόλι Ρομάσιν, Ναταλία Ναζάροβα, Σεργκέι Νικονένκο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 11/3 στις 22:00

«Το Νησί των Καταραμένων» (2010) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Καλοκαίρι 1954. Ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ, φτάνουν σ? ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη. Στο νοσοκομείο Άσκλιφ τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Ουίλιαμς

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 11/3 στις 23:00

«Το πείραμα του Στάνφορντ» (2015) σε σκηνοθεσία Κάιλ Πάτρικ Άλβαρεζ

Το 1971 ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Φίλιπ Ζιμπάρντο, αποφασίζει να διευθύνει ένα ψυχολογικό πείραμα με στόχο να αποδείξει τις ψυχολογικές επιπτώσεις, που επιφέρει η μετατροπή ενός ατόμου σε φυλακισμένο ή δεσμοφύλακα. Επιλέγει 24 φοιτητές για να ζήσουν σε μια υποτιθέμενη φυλακή, που είχε δημιουργηθεί για τους σκοπούς του πειράματος στο υπόγειο του κτιρίου του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, για 7 έως 14 μέρες και να πάρουν ανάλογους ρόλους κρατουμένων και φυλάκων. Γρήγορα, όμως, τόσο οι φοιτητές που κάνουν τους δεσμοφύλακες, όσο κι ο ίδιος ο καθηγητής παρουσιάζουν βάναυση συμπεριφορά προς τους «φυλακισμένους» και το πείραμα οδεύει στην καταστροφή…

Παίζουν: Μπίλι Κράνταπ, Μάικλ Αγκαράνο, Μόισις Αρίας, Νίκολας Μπράουν, Έζρα Μίλερ

*Star, Τετάρτη 11/3 στις 23:20

«Deja Vu: 4 Ημέρες, 6 Ώρες Πίσω» (2006) σε σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν. Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον; Ο κορυφαίος παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ ξανασυναντά τον σκηνοθέτη Τόνι Σκοτ («Top Gun», «Crimson Tide») και μαζί τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον, σε ένα περιπετειώδες θρίλερ, που αναζητά τις μυστικές γέφυρες ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, και απαντά στο ερώτημα αν μπορούμε να αλλάξουμε γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί στο παρελθόν.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ

*Alpha, Τετάρτη 11/3 στις 00:00