4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν τα σχέδια σου ακυρώθηκαν λόγω Κορωναϊού, βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε το υπόλοιπο της βραδιάς σου.

«Ήμασταν Κάποτε Στρατιώτες» (2002) σε σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Ο Χαλ Μουρ είναι διοικητής σε μια στρατιωτική μονάδα τις πρώτες μέρες του πολέμου του Βιετνάμ. Το 1965, 400 Αμερικανοί στρατιώτες υπό τη διοίκηση του  βρίσκονται παγιδευμένοι στη βιετναμέζικη ζούγκλα και δίνουν την πρώτη αιματηρή μάχη ανάμεσα στον αμερικανικό στρατό και τους Βιετκόγκ. Πρόκειται πρακτικά για την πρώτη μάχη σώμα με σώμα για τις ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Η απειρία και το νεαρό της ηλικίας των Αμερικανών θα φανούν στην ανηλεή μάχη που διήρκεσε πάνω 100 ώρες. Η θηριωδία και η αιματοχυσία θα προκαλέσουν συναισθηματικό κλονισμό, αισθήματα αλτρουισμού σε πολλούς, αλλά και εκρήξεις αμφισβήτησης για την αναγκαιότητα του πολέμου ακόμα και στον σκληροτράχηλο Μουρ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μάντλιν Στόου, Γκρεγκ Κινίαρ.

*OPEN, Πέμπτη 12/3 στις 21:00

«Οι Άντρες που Κοιτούν Επίμονα Κατσίκες» (2009) σε σκηνοθεσία Γκραντ Χίσλοβ

Κάπου στο Ιράκ, ένας δημοσιογράφος που αναζητεί απεγνωσμένα μια μεγάλη αποκλειστικότητα, συναντά τυχαία τον Λιν Κάσαντι. O Κάσαντι ισχυρίζεται ότι υπήρξε μέλος του στρατού των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα μιας ειδικής μονάδας που χρησιμοποιεί υπερφυσικές δυνάμεις στις αποστολές της. Ένα από τα ιδιαίτερα ταλέντα των μελών αυτής της ειδικής μονάδας είναι ότι έχει την ικανότητα να σταματήσει την καρδιά μιας κατσίκας απλά και μόνο κοιτώντας την επίμονα. Τώρα, ο ιδρυτής του προγράμματος αγνοείται και αποστολή του Κάσαντι είναι να τον εντοπίσει. Αντιπολεμική σάτιρα με ανατρεπτικό χιούμορ, άφθονες ξεκαρδιστικές στιγμές και πολλούς γνωστούς ηθοποιούς.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κέβιν Σπέισι, Τζεφ Μπρίτζες, Ρόμπερτ Πάτρικ, Στίβεν Λανγκ, Σον Φίλιπς, Στίβεν Ρουτ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 12/3 στις 22:30

«Το Μαγικό Μενταγιόν» (2003) σε σκηνοθεσία Γκόρντον Τσαν

Ο Έντι, αστυνομικός του Χονγκ-Κονγκ σκοτώνεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ενώ ερευνά μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Χάρη, όμως σε ένα μαγικό μενταγιόν, θα επανέλθει στη ζωή ως Highbinder, αθάνατο ον με υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Λι Έβανς, Κρίστι Τσανγκ, Τζούλιαν Σαντς

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 12/3 στις 23:00

«Ο Κύκλος» (2017) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ

Όταν η Μέι προσλαμβάνεται στη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η επαγγελματική ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα, που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση, που λαμβάνει, επηρεάζει τελικά το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειάς της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Dave Eggers.

Παίζουν: Έμα Γουάτσον, Τομ Χανκς, Τζον Μπογιέγκα, Μπιλ Πάξτον, Κάρεν Γκίλαν.

*Star, Πέμπτη 12/3 στις 23:15