Τουρκία κλείνει απόψε τα μεσάνυχτα τα σύνορά της προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.
Η Τουρκία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για να περιορίσει τα κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα, την Τρίτη στη γειτονική χώρα σημειώθηκε και ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε νοσήσει από τον ιό.
Σύμφωνα πάντως με πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, κλείνουν μόνο τα χερσαία σύνορα, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια από θαλάσσης. Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιείται είσοδος και έξοδος ταξιδιωτών από το Παζάρκουλε (Καστανιές) και τα Ύψαλα (Κήποι) ούτε και από τα σύνορα με την Βουλγαρία.
Ωστόσο, θα επιτρέπεται η μεταφορά ιατρικών και εμπορικών αγαθών με οχήματα.










![Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/03/vd_140326-100x70.jpg)






![Oι Τσιπουράδες της Καστοριάς με τα καλύτερα τσίπουρα στον κόσμο – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/mpouzeria_26-100x70.jpg)
![Παραδοσιακά γιόρτασαν οι Παλιοί Πρόσκοποι & οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/02/prsk_230226-100x70.jpg)

