Τηλεδιάσκεψη της Μ. Αντωνίου για Καστοριά και κορωναϊό

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, που πλήττει ιδιαίτερα την Καστοριά και τη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, της Διευθύντριας του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού κας. Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλου, του Δημάρχου Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Βακόπουλου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς κ. Γρηγόρη Χάτσιου και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καστοριάς κ. Γαβριήλ Παπαλάμπρου.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν, επίσης, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συζήτησαν για το πως θα πορευτούν συντεταγμένα στον περιορισμό του ιού και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Επιπρόσθετα, έγινε γνωστό ότι σήμερα (30/3) παραδίδεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ένας μεταφερόμενος θάλαμος 21 τ.μ., καθώς και ένας ακόμη στο Κέντρο Υγείας

Άργους Ορεστικού, προκειμένου να ενισχύσουν τη λειτουργία των δυο δομών υγείας.

Αύριο, Τρίτη (31/3), στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς θα παραδοθούν 300 μάσκες φαρμακευτικού άνθρακα πολλαπλών χρήσεων, 100 λίτρα αντισηπτικό και 200 μπουκάλια οινόπνευμα.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και η Διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού ζήτησαν από τους φορείς Αυτοδιοίκησης Ά και Β΄ βαθμού της Καστοριάς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον περιορισμό του φαινομένου του κορωνοϊού, προκειμένου αυτές να διαβιβαστούν στα αρμόδια Κυβερνητικά όργανα.

Στις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στους ιατρούς, στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Καστοριάς, καθώς επίσης και σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, όπως οι φαρμακοποιοί, τα Σώματα Ασφαλείας, η Πυροσβεστική και άλλοι κλάδοι, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την αυταπάρνηση που δείχνουν τις κρίσιμες αυτές ώρες.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: «Mένουμε σπίτι», ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών και των ειδικών, συνεχίζουμε με την ίδια ένταση τον αγώνα ενάντια στον αόρατο εχθρό, με ψυχραιμία, συνεργασία, αποφασιστικότητα και πειθαρχία.