Με το χρονόμετρο οι έξοδοι – Τέλος στην χειρόγραφη δήλωση εξετάζει η κυβέρνηση

φωτογραφία αρχείου
Η κυβέρνηση εξετάζει να επιβληθεί όριο στον χρόνο που θα μετακινούνται οι πολίτες ενώ οι μικρές εξορμήσεις από την καραντίνα του κορονοϊου θα γίνονται αποκλειστικά πλέον με την αποστολή sms στο 13033 για τις μεμονωμένες μετακινήσεις πολιτών ώστε να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

Το σενάριο να υπάρξει νέος, χρονικός αυτή την φορά περιορισμός κατά την έξοδο των πολιτών από τις οικίες τους εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από την στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα sms στο 13033. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει την γραπτή βεβαίωση για έξοδο στο σπίτι, στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε όπως το sms.

Το μέτρο αυτό έρχεται και σε συνέχεια του φαινομένου που παρατηρήθηκε να γεμίζει η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης με «λάτρεις» της άσκησης. Η γεμάτη από κόσμο παραλία της Θεσσαλονίκης ανάγκασε χθες την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από αίτημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Ζέρβα να απαγορεύσει την μετακίνηση για 14 ημέρες στην παραλία.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε και την χρονική επέκταση των μέτρων, καθώς ανέφερε πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. «Δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επισκεφθούμε τις Εκκλησιές μας».

«Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε! Μένουμε σπίτι!», είπε.